Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca învinge pe terenul lui BCM U Pitești după un final incendiar

David Istrate

David Istrate
04.01.2018

Duelul antrenorilor secunzi ai naționalei României a fost câștigat de Mihai Silvășan, care s-a folosit doar de 8 jucători în această partidă. U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața celor de la BCM U Pitești cu o diferență de un singur punct, scor 82-81. După o primă repriză dominată total de gazde, clujenii au reușit să revină și să-și consolideze prima poziție în clasamentul LNBM.

Meciul a început cu BCM U Pitești la conducere, iar până la pauză, s-au menținut acolo. Porter Troupe a deschis partida cu un coș de la distanță, fiind urmat de colegii săi, care și-au dus echipa la o diferență de 6 puncte, scor 16-10. Clujenii nu s-au regăsit în ofensivă, dar nici în defensivă și astfel, după ce au primit o serie de coșuri ușoare, Silvășan a fost nevoit să ceară un timp de odihnă. Cu toate acestea, la finalul primului sfert, echipa lui Hristu Șapera conducea cu 30-20. Sfertul al doilea a continuat în aceeași manieră, cu gazdele la conducere. Oaspeții, având probleme cu faulturile, au încercat o revenire prin pivotul Adomas Drungilas. Acesta a avut 7 recuperări ofensive și astfel, U-BT s-a apropiat la 4 puncte. Însă, au urmat două ratări rapide pe contraatac pentru campioana en-titre, iar piteștenii au profitat de această lipsă de concentrare. Troupe și Agafonov au reușit din nou să își distanțeze echipa și prin urmare, la finalul primei reprize, argeșenii conduceau cu 51-40.

După pauză, elevii lui Mihai Silvășan au intrat pe parchet cu o altă atitudine, și, cu un minut înainte de finalul celui de-al treilea sfert, au reușit să preia pentru prima oară conducerea, scor 62-60. Cu o apărare agresivă și mai multă atenție în atac, clujenii s-au distanțat la 5 puncte. Însă, piteștenii au dat dovadă de caracter și au făcut rapid un run de 10-0. Până la final, s-a păstrat o diferență mică între cele două echipe. Cu 90 de secunde înainte de final, gazdele conduceau la 6 puncte, însă Barro a marcat două libere și un slam dunk și astfel U-BT s-a apropiat la două puncte. Ultimul minut a fost unul foarte disputat. Pentru început, Agafonov a ieșit pentru 5 greșeli personale, iar la următoarea fază Sakic a marcat un and-one. Kostoski a răspuns rapid printr-un coș de 3 puncte, care a readus-o pe Pitești în avantaj, iar Mihai Silvășan a cerut time-out. Schema desenată pentru Watson a funcționat foarte bine, iar după o nouă fază de apărare foarte bună, Sakic a scăpat pe contraatac și a fost faultat, cu 3 secunde rămase. Croatul a marcat prima liberă și a decis să o rateze intenționat pe a doua. Mingea a ieșit în lateral, iar arbitrii au decis că posesia aparține echipei din Cluj-Napoca, care astfel, și-a asigurat o victorie importantă.

Pentru gazde, cei mai buni marcatori au fost Andriy Agafonov, cu 20 de puncte și 7 recuperări și Porter Troupe cu 19 puncte, dintre care 16 marcate în prima repriză. De partea cealaltă, Adomas Drungilas aflat la cel mai bun meci pentru U-BT Cluj-Napoca, a marcat 14 puncte și a avut 10 recuperări, dintre care 8 ofensive. Învingătoarea a dat și cel mai bun marcator al meciului, pe croatul Zeljko Sakic, care a înscris 24 de puncte, dintre care 5 în ultimul minut.

În urma acestui meci, BCM U Pitești încasează a 5-a înfrângere în acest sezon, și ajunge la 19 puncte. Echipa lui Hristu Șapera va juca următorul meci, duminică, 7 ianuarie, de la ora 18:00, pe terenul lui BC Timișoara, în direct la Digisport.

Oaspeții din această seară, ajung la a 11-a victorie, și cu doar 2 înfrângeri, se mențin pe primul loc, având 24 de puncte. Clujenii, care au jucat fără noua achiziție a echipei, Miha Lapornik, se pregătesc de meciul din FIBA Europe Cup, împotriva belgienilor de la Belfius Mons Hainaut. Acesta va avea loc, marți, 9 ianuarie, de la ora 20:30, pe terenul adversarei, fiind transmis pe Youtube. În campionatul intern, U-BT Cluj-Napoca va întâlni, în 13 ianuarie pe Dinamo București, meci ce se va juca în BT Arena.

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Fara a lua din meritele Clujului, cred ca Pitestiul a fost peste. Inexplicabil sfertul 3, dar deciziile arbitrilor din ultimele 2 minute de neinteles. Fault in atac la Agafonovov fluierat aiurea, fault in atac la Sakic, nesanctionat (ba chiar cos si fault s-a fluierat). Nu mai vorbesc de ultima faza. Clujul a fost ajutata si la Timisoara, la TV s-a vazut clar, iar azi in sala la fel. Pacat. Mergem mai departe. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu a fost fault in atac la Agafonov? Blocaj in miscare tot ce vrei
      La Sakic a fost fault in atac in post-up? CUm dracu sa fie fault in atac la asa ceva, atunci pivotii ar fi in continuu in fault in atac. Reveniti-va mai oameni buni. Daca ii traznea un antisportiv la Agafonov ala cand ii pune piedica lui Calnicenco...asta a fost pe bune, vad ca nu s-a vazut.
      Fault in atac in post-up..simt ca tampesc incet

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      fault la Agafonov
      Nu i fault la Sakic. Clar ca lumina zilei daca vb despre sportul numit baschet. Repet si aici, singura faza neclara este cea cu kromah la marginea terenului, dupa ratarea intentionata de catre Sakic a celei de a doua libere. Daca se dadea fault, Pitestiul ar mai fi avut o sansa. Dar nu stim daca a fost sau nu.

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • streetball44:

      Nu, chiar nu..
      Cu tot respectul, domnule @andrac, v-am inteles ca sanctionati verbal, aici, pe forum, anumite decizii ale arbitrilor din meciul de azi, in special pe cele din ultimele 2 minute de joc, insa sa spuneti ca la Timisoara am fost ajutati, e cale lunga de tot. Drungilas saracul, dupa primul sfert avusese 2 PF, unul dat absolut gratuit la un blocaj defensiv cat se poate de corect. Bietul Grey a iesit afara la inceputul sfertului 3, primind si el 2 greseli personale foarte foarte usor, el facand chiar un meci cat de cat ok. Sakic a primit al 4lea fault, intr-un moment greu, cand trebuia sa fie de fapt abatere de pasi la Calota, sau cine a fost acolo pe patrundere, in finalul meciului. Tot pe final, la asa zisa interceptie a lui Gheorghe, cand toata sala incepuse sa scandeze renumitul "hotii hotii", s-a fluierat corect fault, pe reluare s-a vazut cum Tudor ii da si peste mana lui Giordan. Cred ca-s suficiente faze, sunt cele de care imi aduc aminte cel mai bine. Deci chiar nu cred ca am fost ajutati acolo, cu toata stima. Am castigat datorita unei prime reprize slabe a celor de la Timisoara si pe anumite realizari individuale facute de Watson si Sakic, in special. Cat despre astazi, intr-adevar, se putea da fault in atac la Sakic, daca tot s-a dat si la faza precedenta, cand Kromah a fost blocat dur. La ultima faza, greu de zis, nici pe reluare nu s-a vazut clar, deci e o faza discutabila. In rest, o victorie norocoasa, dar pretioasa in conditiile date, pe care am obtinut-o. BCM-ul putea usor si meritat sa isi adjudece victoria, daca era putin mai atenta. Succes si sa ne vedem sanatosi in Cupa!

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca callycally:

      sakic
      clar nu a fost fault la sakic. oare nu se da tehnic pentru simulare ?

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • streetball44:

      Erata
      Zic ca se putea da fault in atac la Sakic, in contextul "compensarii" fazei precedente la blocajul asupra lui Kromah. Unii arbitrii mai gandesc si asa, in orice sport, indiferent c-a fost intr-adevar fault sau nu, ori pentru a isi repara o greseala, ori din cauza presiunii.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Ce sa mai...
      Din doua meciuri unul ne.au batut la 30 de pcte si in altul nici n.au transpirat...hai sa fim seriosi..pai noi ne batem cu clujul??? N.avem o mana forte la echipa.pana si clujul a schimbat jucatori.numai noi nu putem.zici ca noi suntem pe primul loc.atata nepasare la echipa asta n.am vazut.chiar nu vede nimeni unde sunt problemele??? Comunicarea e 0 cu suporterii.conducatorii stau si dorrm pe ei.culmea e vinovat tot sapera singurul care munceste la echipa asta.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      La faza aia
      Nuutinen a facut exact ce nu trebuia.si nu ma asteptam de la el ,care sta bine pe picioare.a mai si faultat apoi.da..el s.a gandit ca da in compensare,dar uite ca n.a dat.nu mai bine stai si joci acolo sa iesi cu fruntea sus de pe teren???

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Coach?
      Oare nu s ă grăbit Hristu sa ia time out cand aveam 6+, 1.21 min, putea lasa cele 2 time out uri pentru ultimul minut.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Da
      N.am stiut sa gestionam finalul.am avut meciul in mana.nu ne mai intalnim cu ocazia asta in meciurile cu cluj

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • tzontzolino:

      re
      Si Troupe s-a grabit sa arunce aiurea la ultima faza in loc sa l lase pe Ako sa adune un fault.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!