Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca și-a adjudecat medaliile de bronz la finalul sezonului 2017/2018

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.06.2018

U BT Cluj-Napoca a câștigat finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin după ce a trecut în meciul decisiv al finalei mici de BC CSU Sibiu cu scorul de  91-77.

Echipele de start:

Cluj: Watson, Rasic, Kuti, Torok, Barro
Sibiu: Laser, Dragoste, Pratt, Kinnard, Cooper

Începutul de meci din Sala Polivantentă din Cluj-Napoca a fost unul echilibrat. Echipa vizitatoare a fost primul care s-a desprins, 18-12, aproape de jumătatea sfertului inaugural, după o triplă marcată de Mirel Dragoste. Kuti, Rasic și Torok au readus echilibrul pe tabelă imediat. A urmat un nou run al echipei din Sibiu prin care avea să câștige primul sfert cu scorul de 28-21. Laser a deschis cu coș sfertul secund și diferența a ajuns la 9 puncte, cea mai mare în favoarea oaspeților. A urmat apoi a perioadă mai bună pentru clujeni, iar Sakic, Watson și Lapornik au restabilit egalitatea la 33. Sibiul a răspuns și Kinnard cu un coș de 3 puncte și-a dus echipa din nou la două posesie, după jumătatea actului. A fost însă ultimul coș marcat de sibieni în prima repriză, iar U BT Cluj-Napoca a profitat și s-a distanțat pe tabelă. La pauză diferența era de 9 puncte pentru gazde, 55-46.

Clujul a început la fel de bine și Rasic a marcat un coș de 3 puncte. Kinnard a replicat imediat cu un procedeu asemănător. Băieții lui Mihai Silvășan au dus scorul la 62-49, cea mai mare diferență în favoarea lor din meci. Clujenii au avut mult timp din sfert un avantaj din două cifre, după care Pratt cu două triple la rând reducea din deficitul echipei sale, 66-60. Watson a marcat și el un coș de la mare distanță. În ultimele secunde Sakic a trnasformat doar o liberă, iar Davis avea să înscrie ultimul coș al sfertului pe buzzer beater. U BT Cluj era în avantajul înaintea ultimelor 10 minute de joc, 70-62. Sibiul a început mai bine secvența decisivă și s-a apropiat la doar o posesie în spatele clujenilor. Rasic i-a pedepsit apoi cu un coș de 3 puncte. A urmat un coș al lui Calnicenco și Clujul s-a desprins din nou. Oaspeții nu au cedat și au marcat 5 puncte la o fază prin Cooper și Kinnard, după recuperare ofensivă și din nou era doar o posesie între cele două echipe, 77-74. Au urmat 4 minute de secetă în ofensivă pe oaspeții, iar U BT Cluj nu avea cum să nu profite și au tranșat meciul. Scor final între U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, 91-77.

Aleksandar Rasic a fost cel mai bun jucător al meciului cu 21 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare. Zeljko Sakic a terminat cu 18 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Andrei Calnicenco a reușit 15 puncte și 3 recuperări, iar Giordan Watson 11 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări.

Lawrence Kinnard a fost principalul artizan al Sibiului cu 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Tyler Laser a terminat cu 19 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Chris Cooper a contribuit cu 11 puncte, iar Monyea Pratt cu 10.

foto: U BT Cluj

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Felicitari jucatorilor si stafului pentru victorie si imiplicit pentru un nou trofeu.
    Daca am fi jucat asa tot sezonul..

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sezon Cluj
    Bine ca s-a terminat sezonul asta ratat! Am trăit, am vazut cu toții, sper ca au înțeles cei ce trebuie sa înțeleagă! La anul sa avem o echipa adevărată, începând de la antrenor și pana la ultimul jucător, o echipa care sa corespundă investițiilor financiare facute (care speram sa fie la același nivel, dacă nu cumva BT-ul s-a prins ca arunca banii degeaba). Aștept plecările!!!
    @ Beniamin, tu când vorbești de trofeu sper și bănuiesc ca te referi la Cupa României, nu?

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!