Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și avantajul jucătorului naturalizat

Eduard Popa

Eduard Popa
30.12.2017

u bt cluj giordan watson

U-BT Cluj-Napoca a suferit o lovitură dură la începutul săptămânii când au anunțat accidentarea unuia dintre cei mai importanți jucători din angrenajul echipei, Rolland Torok.

Rolli nu doar că este unul dintre puținii români din rotația de bază a lui U-BT Cluj, dar a avut și o prestație excelentă până acum în acest sezon de LNBM. Torok a strâns 10,5 puncte și 5,2 recuperări pe meci, pentru un indice al eficienței de +13,3 în șase partide jucate în acest sezon. Acesta va lipsi cel mai probabil întreaga lună ianuarie din cauza problemelor de sănătate.

Astfel, Mihai Silvășan a trebuit să se bazeze la duelurile cu Phoenix Galați și BC SCM Timișoara pe ceilalți români din lot, majoritatea tineri de mare perspectivă, cu puțină experiență în Liga Națională, cu excepția internaționalului Nandor Kuti. De asemenea, tehnicianul clujean a avut la dispoziție și un „factor X” care s-ar putea să se dovedească foarte folositor pe viitor: dubla-cetățenie a lui Giordan Watson.

Internaționalul român cu origini americane a jucat 36 de minute pentru U-BT în duelul cu BC SCM Timișoara, câștigat cu 91-80 și a fost MVP-ul partidei, cu 19 puncte, 6 pase decisive și 4 intercepții. A fost meciul în care Watson a jucat cele mai multe minute în acest sezon, în care are o medie de 26:26 minute pe întâlnire.

Rămâne de văzut cât de mult se va folosi Silva de acest avantaj în meciurile care urmează. Prima partidă în care vom putea urmări acest lucru va fi duelul de astăzi cu Timba Timișoara, meci care se desfășoară în avans, în cadrul etapei a XII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Reamintim că Giordan Watson a primit cetățenia română pe 9 septembrie 2017 în ziua ultimului meci al „Vulturilor” la EuroBasket. Asta deși americanul și-a petrecut toată vara în cantonamentul naționalei cu scopul de a juca sub tricolor la campionatul european. Conducătorul de joc al lui U-BT Cluj a debutat în cele din urmă la națională în primele două meciuri din preliminariile Mondialului din 2019, în care a strâns 14 puncte și 5 pase decisive contra Italiei, meci pierdut cu 75-70, respectiv 11 puncte și 6 pase decisive în victoria cu Olanda, scor 75-68.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Andrei Calnicenco
    Si Andrei are cetatenie romana asa ca optiuni sunt.
    Desigur cu accidentarea lui Roli si plecarea lui Olah s-a mai subtiat trupa de romani dar inca ii ok. O luna nu-i stres, sper sa fie in forma pana la playoff.
    Asteptam vesti pe pozitia 2 unde ii expira contractul lui Gray iar pe Rasic nu l-am mai vazut...

    cu 6 ani în urmă (30.12.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Rasic & Rolli
    Rasic ă dispărut din peisaj de vreo 2 luni. Rolli s-a operat si e acasă. Nu stiu cine este PR-ul clubului dar este nevoie de mai multă comunicare si mai multă transparenta. Asteptam vești legate de cei 2 pe site-ul u-bt.

    cu 6 ani în urmă (30.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Transferuri urgente
    Pt a avea sanse la cupa si campionat, trebuie urgent aduse doua intariri de-afara, unul in locul lui Gray ( transfer complet ratat ), altul in locul lui Rasic ( n-are cum sa revina in acest sezon la forma dinaintea accidentarii ) si tinand cont si de randamentul inexplicabil de slab a lui Kariniauskas . Noile achizitii trebuie sa fie f. buni suteuri, iar macar unul din ei sa fie genul de jucatori care poate rezolva un meci, cum e de ex Laser la Sibiu, Jeremic la Timisoara ( daca juca cu noi la 50% din capacitate, pierdeam in mod cert la Timisoara ), Martinic la Craiova, Taylor la Steaua etc . Daca ramanem, cu actualul lot, ar fi un miracol sa repetam performantele din sezonul trecut, iar eu personal nu cred in miracole !

    cu 6 ani în urmă (30.12.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Chiar da...
    Ar fi de asteptat un update din partea clubului cu privire la situatia lui Sasha. In mai, cand s-a accidentat, staff-ul a spus ca prin noiembrie, pe la jumatatea lunii, ar putea reincepe antrenamentele. N-am primit un astfel de update, pentru ca probabil refacerea este lenta, din pacate. Oricum, personal nu credeam ca in noiembrie s-ar fi putut reintoarce pe parchet. Probabil ca cel putin inca o luna, daca nu chiar doua, vom sta in continuare fara Rasic. Ramane de vazut ce se intampla cu Gray, el a fost semnat pana in decembrie cu speranta ca Aleks isi va reveni. Cred ca vom vedea un transfer in locul sau, e clar ca nu i se va prelungi contractul.

    cu 6 ani în urmă (30.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!