Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă cu mari emoții în fața lui SCM Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.12.2018

U BT Cluj-Napoca a avut viață grea pe teren propriu în fața lui SCM Timișoara. Cu Cristian Bota preluând funcția de antrenor principal de la Miodrag Perisic, echipa din Banat a dat o replică bună la Cluj-Napoca, acolo unde a condus în majoritatea timpului. Pe elevii lui Mihai Silvășan i-au salvat un parțial de 24-10 în ultimul sfert și astfel au ajuns la 7 victorii din 9 partide, în timp ce Timișoara rămâne doar la 2 succese în actuala ediție a LNBM - grupa valorică A.

Oaspeții au deschis partida cu un parțial de 4-0. Marinov avea să marcheze primul punct al gazdelor de la linia de libere. Randolph a avut o reușită suerbă cu panoul, imitat imediat de Nandor Kuti în cealaltă parte de teren. Ritmul jocului nu a fost unul prea alert în prima parte a sfertului inaugural și la jumătate lui oaspeții conduceau cu 10-9. Timișoara a profitat de avantajul de sub panou prin prezența lui Vukosavljevic și-a a rămas în față, 20-14. Tony Easley semna un monster dunk pe final de sfert. Bănățenii nu s-au intimidat și după primele 10 minute de joc aveau un avantaj de 9 puncte, 27-18. Aleksandar Rasic a marcat primul coș al sfertului după aproape 2 minute de joc, o reușită de 3 puncte. Echipa lui Mihai Silvășan nu și-a găsit ritmul nici în apărare, nici în atac și tehnicianul clujean a fost forțat să ceară time-out la scorul de 33-23 pentru Timișoara. Timpul de odihnă a fost de bun augur și Calnicenco marca o triplă la revenirea pe parchet. Pesakovic răspundea instant la celălalt coș cu o execuție asemănătoare. După jumătatea sfertului secund, energia din defensiva clujul s-a transformat în puncte pe atac și diferența scăzut la 4 lungimi. Dykes și-a dus echipa la o singură lungime de adversar însă Diculescu a găsit răspuns. Rasic egala situația în ultimul minut de joc al sfertului doi. Prima repriză se încheia la egalitate, scor 46-46, după ce Randolph marca din apropiere iar Dykes transforma două libere din 3 încercări.

Clujul a trecut pentru prima dată în avantaj după un minut din repriza a doua printr-un dunk al lui Washburn. Timișoara a răspuns cu un parțial de 11-0. Calnicenco a marcat o triplă prin care a oprit run-ul oaspeților. A urmat o perioadă bună a gazdelor prin care reveneau pe tabelă 59-57 pentru Timișoara, ca după un time-out Calnicenco să restabilească egalitatea.  Elevii lui Cristian Bota au apăsat pe accelerație în final de sfert și au refăcut avantajul format din două cifre, 78-67 după 30 de minute de joc. Clujenii au intrat montați în startul actului decisiv și recuperau 6 puncte în primele trei minute scurse. Pesakovic a marcat un coș de 3 puncte de la mare distanță prin care mai tăia din elanul gazdelor. Sherwood Brown ducea din nou Timișoara la plus 10 cu două libere transformate, 86-76. Un dunk peste doi adversari al lui Washburn și un three-point-play al lui Dykes reaprindeau meciul. Run-ul gazdelor a continuat și Washburn marca două libere iar mai apoi Marinov înscria după pătrundere și diferența era minimă. Rasic ducea Clujul în avantaj cu o triplă. Gazdele au ratat două șanse de a se desprinde și Timișoara avea posesia cu 22 de secunde rămase de joc, la scorul de 90-88 pentru Cluj. Pesakovic și-a forțat norocul de la mare distanță însă mingea a sărit din inel în spatele panoului. Măi rămâneau totuși 11 secunde de joc. Dykes a ratat șansa de a închide meciul de la libere. Pesakovic a ratat două libere, mingea a ajuns la Randolph care rata la rândul lui șansa de a trimite meciul în prelungiri. U BT Cluj-Napoca a învins pe SCM Timișoara cu scorul de 91-88.

Kyndall Dykes a fost omul meciului cu 23 de puncte,7 pase decisive și 5 recuperări. Tot cu 23 de puncte a terminat și Jason Washburn, lângă care a mai adăugat 3 recuperări și 3 pase decisive. Stanimir Marinov și-a trecut în cont 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive iar Aleksandar Rasic a venit de pe bancă cu 12 puncte și 5 pase decisive.

Vladan Vukosavljevic a fost principalul remarcat de la oaspeți cu 21 de puncte și 9 recuperări. Nikola Pesakovic a reușit 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Milos Komatina contribuit cu 11 puncte iar Randolph și Popa Calotă cu câte 10 fiecare.

foto: u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Un meci in care tranzitia a mers bine, dar in prea multe momente, atacul nostru arata ca si cum suntem lipsiti de idei.
    Un alt aspect ingrijorator e lipsa de concentrare la libere si evident trebuie mentionat si faptul ca in aproape fiecare meci suntem mai slabi ca adversarul la recuperari.

    cu 5 ani în urmă (10.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!