Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă pe terenul rivalei de la BC CSU Sibiu la Memorialul Elemer Tordai

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.09.2018

BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-au duelat în meciul vedetă al zilei inaugurale de la Memorialul Elemer Tordai. Câștig de cauză de cauză a avut trupa lui Mihai Silvășan, la capătul unui joc în care intensitatea a fost asemănătoare unui joc oficial. Scorul înregistrat la final a fost de 69-61 în favoare echipei clujene, pe sferturi 14-11, 18-14, 23-15 și 18-17.

Primul sfert a fost unul secetos în puncte și după 10 minute de joc scorul era de doar 14-11 pentru U BT Cluj-Napoca. Echipa gazdă a avut un start mai bun în sfertul doi când a reușit să treacă la conducere și să intre cu avantaj minim la cabine, 29-28. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a făcut diferența în sfertul trei, la capătul căruia avea 7 puncte avantaj, scor 51-44. Clujenii s-au desprins la un maxim de 16 puncte în sfertul patru. Sibiul nu a cedat și Tamulis a avut șansa de reduce diferența la un singur în ultimul minut însă a ratat o triplă și practic jocul s-a încheiat. Scor final, 69-61.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun jucător al partidei cu 16 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Vlad Moldoveanu și-a trecut în cont 13 recuperări, 5 recuperări și o pasă decisivă, iar Jason Washburn a terminat cu 10 puncte și 9 recuperări. Pentru clujeni au mai marcat: Easley - 8 puncte, Marinov - 6, Rasic - 6, Calnicenco - 5, Mureșan - 2, Torok - 2 și Kuti - 1.

Randal Falker a fost cel mai bun jucător de la Sibiu cu 18 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Lucas Tohătan și Justas Tamulis au marcat fiecare câte 10 puncte. Monyea Pratt a izbutit 9 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Isaiah Philmore și Chris Cooper au înscris fiecare câte 7 puncte. Au mai jucat Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia.



De menționat este faptul că partide dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-a desfășurat în fața unei audiențe foarte numeroase pentru un meci amical, Sala Transilvania fiind plină în proporție de 85%.

În ziua a doua a Memorialului Elemer Tordai, U BT Cluj-Napoca va juca cu Khimik Youzhny iar BC CSU Sibiu va juca cu CSO Voluntari.

foto: CSU Sibiu (facebook)

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fain meci
    Foarte fizic, cu apărări foarte bune. Noi fără Hardy (întindere), cu rotație de 8 jucători, multe minute cu Tohatan și Gavriloaia in același timp pe teren. Mai trebuie timp, dar suntem bine pentru momentul ăsta. Cu un procentaj de "doar" 20 la sută la 3p am fi câștigat azi. Mi-au plăcut la noi azi Falker și Philmore, iar Tamulis mai rău de atât nu poate trage. Cu echipa asta, dacă nu prindem podiumul va fi o mare dezamăgire. Clujul a avut o rotație mai lungă, chiar și fără Stamenkovic. Jocul colectiv bun, cu Dikes in mare formă. Mi-a plăcut și Marinov, dar mai are nevoie de timp. Nu mi-a plăcut Rasic, slab azi, și nici pivoții. Pentru pretențiile și salariile Clujului sunt "subțiri", iar Moldoveanu, fără Barro, va trebui să muncească în apărare, iar asta îi va limita puțin ofensiva. Punctul nevralgic al Clujului este efectivul de U23, când nu e Kuti in teren e problema mare, Mureșan e departe; iar o accidentare a lui Kuti va fi imposibil de acoperit.
    Una peste alta, un meci fain, sala plina, vom avea un campionat strâns și tensionat.

    cu 5 ani în urmă (20.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      multumim de informatii

      cu 5 ani în urmă (20.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      👍
      Ok, vă mai bag și mâine o relatare după meciul cu Khimik.

      cu 5 ani în urmă (20.09.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Pivoti !
      Nu te grabi; eu cred ca de la Buckman nu a mai avut Clujul un asa pivot. Washburn chiar daca nu e la fel de masiv mi se pare ff bun.

      cu 5 ani în urmă (20.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu știu ce să zic, Washburn a arătat câteva chestii, dar per ansamblu nu m-a convins. Mai vedem, poate dacă se mai omogenizează un pic și jocul lor, poate va arăta mai bine, depinde însă și de bulgar, dacă se vor potrivi...

      cu 5 ani în urmă (20.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      Marinov
      In mod normal nu ar trebui sa fie probleme la Marinov cu Washburn pt ca se stiu cat de cat de la nationala Bulgariei.

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Pareri despre Easley?

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pivoți
      Să reformulez: nu am vrut să se înțeleagă că pivoții Clujului ar fi slabi, sunt chiar ok, dar știind sumele vehiculate pentru salariile lor, eu unul așteptăm mai mult. Dar ținând cont că la pozițiile 4-5 Clujul îi mai are pe Torok și Moldoveanu, echipă va arăta bine sub panou, doar că, încă odată, eu așteptam mai mult. În relația 1 la 1 mi s-a părut că au fost dominați de oamenii noștri mari, în special de Falker. De multe ori, după switch-uri se trezeau cu Pratt și tot ezitau să atace inelul... În schimb pe combinații rapide, se mișcă bine și reușesc sa surprindă. Deci dacă se desenează scheme pe ei va fi bine. Probabil mai au și ei nevoie de timp să înceapă să își cunoască adversarii. Să vedem cu ucrainienii, care sunt un alt gen de adversari.

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      salarii
      Gyke, esti unul dintre suporterii Sibiului pe care-l respect si de la care am pretentii. Da-ne si noua un link unde sa vedem si noi ce salarii au jucatorii de la U-BT. Mai este Soso de la Oradea care si el stie. De cand e BT ca sponsor in fiecare an aud aceeasi poveste despre salarii. Poate totusi vrea cineva sa ma dumireasca si pe mine de unde informatiile astea. Interesant! Despre salariile altora, de la alte cluburi, nu se discuta.

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Stefan
      Mă gândesc că ai zis la mișto că ai vrea un link ca să poți vedea aceste informații...

      cu 5 ani în urmă (22.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Poate, un pic. Imi cer scuze, dar recunosc ca sunt frustrat pentru ca sunt oameni care comenteaza cu foarte mare siguranta depre salariile lui x si y fara sa dezvaluie sursa, cum i-am cerut anul trecut lui Soso de la Oradea si bineinteles ca nu a vrut. Stau si ma gandesc cine sunt oamenii care posteaza aceste informatii. Poate ma ajuti tu.

      cu 5 ani în urmă (22.09.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    statistica ???
    De la Cluj pare beat ala care a scris statistica: 1/12 de la 3p un SINGUR jucator? Doar 8 jucatori la Sibiu, ce naiba, ii meci amical... 12 libere Dykes? Iara am jucat numai "fist"? 2/11 Rasic cu 0/5 la 3p?

    cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • BC CSU Sibiu 3point_layup35:

      ...
      Nu e beat..omul a ratat efectiv 11 aruncari de 3..

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @U1919
      Te asigur că pentru nici una din echipe nu a fost un meci amical...

      cu 5 ani în urmă (21.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!