Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă primul meci al finalei mici

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.06.2018

U BT Cluj-Napoca a început cu o victorie finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2017/2018. Echipa clujeană a dispus pe teren propriu de BC CSU Sibiu cu scorul 94-89, în primul meci al seriei pentru medaliile de bronz.

Echipele de start:

Cluj: Watson, Rasic, Kuti, Sakic, Barro
Sibiu: Laser, Dragoste, Pratt, Kinnard, Cooper

Startul de meci a aparținut pivoților. Ousmane Barro a marcat primele 5 puncte ale jocului, după care a venit rândul lui Chris Cooper să marcheze 4 puncte la rând pentru echipa sa. Cele două echipe au rămas aproape până aproape de jumătatea sfertului inaugural. Sibiul a reușit să iuțească ritmul în ofensivă, a găsit coșul cu aruncări de la distanță și a reușit să se desprindă. Americanii din garnitura din start a oaspeților a fost cei care au rupt echilibrul și după 10 minute de joc, tabela indica scorul de 31-20 pentru BC CSU Sibiu. Elevii lui Dan Fleșeriu au rămas în controlul jocului și în prima parte a sfertului secund, când se înregistra și cea mai mare diferență între cele două echipe, 14 puncte. Apărarea Clujului și-a revenit în partea a doua a sfertului doi și nu a mai cedat decât 4 puncte în ultimele 5 minute ale reprizei. Lapornik și Rasic au marcat de la distanță, iar deficitul echipei gazdă avea să scadă vertiginos. Watson a marcat ultimele puncte ale reprizei și la pauză scorul era 48-45 pentru echipa vizitatoare.

Clujul a început repriza secundă la fel cum a început-o pe prima și a reușit să treacă la conducere. Echipa sibiană și-a găsit și ea cadența, după care cele două echipe s-a succedat la conducere. Kinnard a marcat o triplă prin care își ducea echipa la 5 puncte avantaj, scor 59-54. Aleksandar Rasic a răspuns cu un procedeu similar și ce două echipe rămâneau aproape. Niciuna dintre echipe nu a reșit desprinderea până la finalul sfertului trei și astfel actul decisiv pornea de la scorul de 68-67.  Cele două echipe și-a fructificat primele atacuri din sfertul 4. Paliciuc și Pratt au făcut fiecare câte o intercepție după care reușeau să marcheze și au dus scorul la 73-70. După time-out, Nandor Kuti a răspuns cu un coș de 3 puncte. Sibiul s-a desprins la 5 puncte după două coșuri norocoase. U BT Cluj-Napoca a răspuns cu un parțial de 8-0. Laser oprea seria gazdelor, dar Rasic îi pedepsea pe sibienii de la distanță și scorul devenea 84-80. Cooper cu un tip in îi ținea pe oaspeți aproape. Torok și Rasic au semnat un parția de 5-0 pentru gazde, care înregistrau cel mai mare avantaj din meci cu mai puțin de 3 minute rămase de joc, scor 89-82. Sibiul a comis un turnover, iar Rasic a mai înscris o dată de la distanță și diferența urca la 10 puncte. Sibienii nu au cedat în final, dar eforturile lui Laser și Pratt au fost în zadar. U BT Cluj a câștigat primul meci din finala cu BC CSU Sibiu cu scorul de 94-89.

Aleksandar Rasic a fost omul meciului cu 23 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Adomas Drungilas a venit de pe bancă cu 17 puncte și 4 recuperări. Barro, Watson și Torok au marcat fiecare câte 13 puncte pentru Cluj.

Monyea Pratt a reușit 22 de puncte pentru Sibiu, plus 8 pase decisive, 6 recuperări, 4 intercepții dar și 7 mingi pierdute. Chris Cooper a terminat cu 21 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Tyler Laser a acumulat și el 21 de puncte plus 9 pase decisive. Lawrence Kinnard a totalizat 17 puncte și 8 recuperări.

foto: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!