Stiri

U-BT Cluj-Napoca, duel cu campioana Ciprului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.01.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca dispută în această seară un meci extrem de important în Cipru în compania celor de la Keravnos Strovolou, partidă contând pentru etapa cu numărul 3 din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup. Disputa este programată să înceapă la ora 19:00, fiind transmisă în direct pe pagina de YouTube a celor de la FIBA

Înaintea meciului direct, cele două formații sunt la egalitate de puncte, U-BT pe locul 2 și Keravnos pe locul 3, fiind despărțite doar de coșaveraj, ambele cu un meci câștigat și unul pierdut la activ. Astfel, cine va câștiga acest duel va lua o opțiune importantă spre calificarea mai departe în faza optimilor de finală ale FIBA Europe Cup. De asemenea, pentru U-BT o victorie în deplasare pe terenul campioanei Ciprului ar repara în mare măsură eșecul suferit în runda inaugurală cu Donar Groningen. 

Într-adevăr, U-BT a cedat surprinzăto primul meci din grupă, acasă, cu olandezii de la Donar, scor 73-77, urmând ca apoi să se impună în fieful celor de la Belfius Mons-Hainaut, revenind în calculele calificării, scor 85-81. De cealaltă parte, Keravnos a câștigat meciul inaugural cu belgienii de la Mons, 89-72, însă au pierdut categoric în Olanda la 40 de puncte diferență, scor final 69-109. Totodată, atât campioana României en-titre, cât și campioana Ciprului en-titre, vin după victorii în campionat, U-BT a învins pe teren propriu Dinamo, scor final 88-62, în timp ce Keravnos s-a impus în fieful celor de la Etha cu 93-73. 

Echipa cipriotă este antrenată de către Christoforos Livadiotes, tehnician care are la dispoziție un lot format din 6 jucători americani și 7 ciprioți dintre care îi amintim pe Ron Ross, fost jucător în România la Pitești, Dalton Pepper, Mohamed Abukar, Christos Loizides, Simon Michail sau Aristides Koronides.

Confruntarea din această seară se va disputa în Costas Papaellinas Arena cu o capacitate de 2000 de locuri. 

Celălalt meci al grupei, Belfius Mons-Hainaut vs. Donar Groningen va începe tot în această seară, însă la ora 21:30. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!