Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca, lider absolut la capitolul aruncări la finalul sezonului regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.04.2017

U BT Cluj-Napoca a câștigat sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin după o pauză de 7 ani. Formația clujeană a impresionat în această ediție de campionat și este echipe lider în ceea ce privește procentajele aruncărilor de 2 puncte, 3 puncte și un punct.

La aruncările din acțiune, echipa lui Mihai Silvășan a încheiat sezonul regulat cu procentaje de 59.9% la aruncările de 2 puncte și 40.% la cele 3 de puncte. Din interiorul semicercului, clujenii au înscris 679 de aruncări din 1134 încercări, în timp ce din spatele acestuia au reușit 289 de coșuri din 708 aruncări. De la linia de pedeapsă „studenții” clujeni au marcat 364 aruncări din 475 de încercări, pentru un procentaj de 76.6%.

Ousmane Barro a fost cel mai eficient jucător al Clujului la interior cu un procentaj de 66.8% și 127 de coșuri marcate. Kyndall Dykes a terminat și el sezonul cu un procentaj foarte bun la aruncările de 2 puncte, 63.2%, după 144 de coșuri înscrise.

La aruncările de trei puncte, 4 jucători de la U BT Cluj Napoca se află în Top 10 cei mai preciși jucători de pe semicerc. Kyndall Dykes cu un  procentaj de 44.2% (46/104), Vlad Moldoveanu cu 43.9% (54/123), Aleksandar Rasic cu 43.0% (68/158) și Filip Adamovic cu 42.6% (46/108).

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun aruncător de libere al lui U BT Cluj-Napoca cu un procentaj de 85.2% și 75 de reușite din 88 de aruncări.

De menționat este faptul că statisticile prezentate mai sus includ și meciurile din prima fază cu BCM Olimpic Baia Mare, echipă care ulterior s-a retras din campionat.

foto: Mircea Rosca/ SportPictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!