Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CSA Steaua București la capătul unui meci disputat

David Istrate

David Istrate
15.12.2018

 steaua u bt cluj

În seara de 15 decembrie, CSA Steaua București a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oaspeții au dominat cea mai mare parte a jocului, însă gazdele nu au renunțat în niciun moment la luptă. Până la urmă, datorită prestației excelente venite din partea lui Kyndall Dykes și a lui Jason Washburn, formația din Cluj-Napoca s-a impus la o diferență de 8 puncte, scor 81-73.

Sasha Ocokoljic a început această partidă cu Aleksandar Vlahovic, Radu Vîrnă, Uros Lucic, Ante Delas și Zarko Djuric în timp ce echipa de start a Clujului a fost alcătuită din Stanimir Marinov, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Andrei Calnicenco și Jason Washburn.

Pivotul lui U-BT Cluj-Napoca a reușit să câștige angajamentul de la începutul jocului și a fost și primul marcator al partidei, înscriind printr-un slam-dunk. După câteva minute de întrerupere pricinuite de niște probleme la tabela de joc, Zarko Djuric și-a adus echipa în avantaj cu un coș de 3 puncte. Oaspeții au replicat cu un parțial de 10-2, prin care scorul a devenit 12-5 la jumătatea primului sfert. Au urmat noi probleme cu tabela de joc și astfel partida a fost întreruptă pentru câteva minute. Clujenii au continuat să domine în ofensivă, însă gazdele au rămas în meci datorită coșurilor de la distanță. Pe finalul actului inaugural a intrat în formația oaspeților și Dorsey, noul jucător venit din Grecia. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 21-16 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Actul secund a fost deschis de Malesevic printr-un coș de la semi-distanță, dar după câteva faze, clujenii au răspuns printr-o triplă semnată de Nandor Kuti. Vicecampionii României au profitat de greșelile comise de oaspeți și astfel s-au apropiat la 2 puncte, scor 24-22. Mihai Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă, iar elevii săi au reușit un run de 8-4, în urma căruia tabela arăta un avantaj de 6 puncte în favoarea clujenilor. Gazdele au fost mai concentrate pe final și astfel prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 34-34.

După reluarea partidei, Jason Washburn a continuat prestația foarte bună și a marcat rapid 4 puncte consecutive. La fel ca în debutul duelului, Zarko Djuric a înscris de la distanță, însă oaspeții au replicat cu două triple reușite de Kuti și Calnicenco. Ocokoljic a solicitat un time-out și imediat după această pauză, militarii s-au apropiat la 4 puncte de adversari. A urmat o serie de greșeli ale gazdelor, în urma cărora U-BT Cluj-Napoca s-a distanțat la 52-45. Până la finalul celui de-al treilea sfert, jocul a devenit mai echilibrat și astfel înaintea actului decisiv tabela arăta un avantaj de 5 puncte pentru deținătoarea Cupei României, scor 57-52.

În debutul ultimului sfert, veteranul Andrei Mandache a înscris foarte rapid 4 puncte prin care și-a adus echipa la o posesie de adversari. De partea cealaltă, oaspeții au beneficiat de 6 aruncări libere, marcând doar 4 dintre acestea. Au urmat două triple consecutive ale steliștilor, prin care aceștia au ajuns pentru prima oară la conducere după scorul de 3-2 din primul sfert. Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă succedat de 9 puncte venite din partea elevilor săi și astfel scorul a devenit 70-64 pentru U-BT Cluj-Napoca. CSA Steaua București a reușit să mai reducă din deficit și cu 90 de secunde rămase avantajul clujenilor era de 4 puncte, scor 75-71. În cele din urmă, oaspeții nu au mai putut fi opriți și s-au impus cu scorul de 81-73.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Kyndall Dykes, americanul reușind 21 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Din tabăra oaspeților s-au mai remarcat Jason Washburn cu 18 puncte și 3 recuperări și Stanimir Marinov cu 15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă, CSA Steaua București a avut 5 jucători în double-digits: Andrei Mandache (15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive), Ante Delas (12 puncte, 2 pase decisive), Nikola Malesevic (12 puncte, 7 recuperări), Aleksandar Vlahovic (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Zarko Djuric (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

În urma acestei întâlniri, Steaua București ajunge la un record de 3 victorii și 7 înfrângeri, ocupând momentan poziția a 5-a în clasament. În următoarea etapă, vicecampioana României va juca în compania lui BCMU FC Argeș Pitești.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca a reușit cea de-a 8-a victorie stagională, reușind astfel să treacă pentru moment pe prima poziție în LNBM. Următoarea confruntare a echipei clujene va avea loc în 22 decembrie, la Cluj-Napoca, iar adversar va fi Dinamo Știința București.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!