Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca ratează victoria la ultima posesie pentru a doua oară în Top 6

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.02.2019

rasic ratari u bt cluj

U-BT Cluj-Napoca a pierdut pe terenul lui SCM Timișoara în etapa a 3-a din Top 6 în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2018/2019. Formația clujeană a pierdut pe Bega cu scorul de 80-78, după ce a ratat șansa de a-și adjudeca victoria în ultimele 16 secunde de joc.

Echipa antrenată de Mihai Silvășan a avut o revenire spectaculoasă în ultimul sfert al meciului de la Timișoara, după ce în startul ultimei perioade de joc era condusă cu 15 puncte. Clujenii au reușit un parțial de 18-2 prin care preluau conducerea cu 4 minute rămase de joc, scor 74-73. Gazdele s-au desprins puțin după două triple semnate de Randolph și Stojadinovic în timp ce pentru oaspeți doar Washburn a marcat de la linia de libere. În ultimul minut de joc, Stojadinovic a ratat o liberă prin care a oferit șansa clujenilor să joace la victorie sau să trimită meciul în prelungiri la ultima fază.

U BT Cluj a ales să încerce să câștige la ultima acțiune a meciului de pe Bega dar Aleksandar Rasic a ratat aruncarea de trei puncte de care a beneficiat. Mingea după ratare a ajuns tot la el dar nu a mai venit și o a doua aruncare în timpul regulamentar.

Aleksandar Rasic a terminat partida din Sala Constantin Jude din Timișioara cu un singur coș marcat din 8 încercări de la 3 puncte.

U BT Cluj-Napoca a mai avut o partidă în Top 6 cu un final electrizant. În prima partidă din faza a doua a campionatului, clujenii au cedat pe terenul lui BCM U Pitești. Și atunci elevii lui Mihai Silvășan au avut meciul în propriile mâini în ultimele 12 secunde de joc. Kyndall Dykes a beneficiat de ultima aruncare, a încercat să marcheze cu panoul dar rezultatul a fost negativ și U BT a pierdut ]n Trivale cu scorul de 80-79.

Un alt meci în care jucătorii lui U BT Cluj-Napoca nu au fost „clutch” pe final a avut loc Craiova, în prima faza a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii conduceau cu scorul de 72-70 înainte cu 22 de secunde până la ultima sirenă. Aleksandar Rasic a ratat o aruncare de 3 puncte prin care putea întoarce soarta partidei. Kyndall Dykes a prins ofensiv dar a ratat la rândul său, de acea dată, șansa de a trimite meciul în overtime. Scor final, 72-70 pentru Craiova.

Așadar, U BT Cluj-Napoca are un start negativ în Top 6, cu două înfrângeri și o singură victorie. Ambele eșecuri au venit pe teren străin și în ambele cazuri clujenii au avut șansa de schimba rezultatul la ultima fază de joc.

*foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    parerea mea
    e ca mai multa vina poarta KD, daca e sa cautam vinovati.
    La timeout Silva a cerut patrundere de la KD cu aruncare sau pas afara daca patrunderea e chiar imposibila. KD nici n-a patruns, nici pas n-a dat prea repede sau bine.
    Rasic are nevoie de un pic mai mult timp ca sa si incarce aruncarea, nu arunca "din scurt".
    Na, din fata calculatorului e usor de zis ce-ar fi trebuit facut. Cert este ca atat KD cat si Rasic ne-au scos de atat de multe ori pe finaluri de meci, incat sunt solutia logica si trebuie mizat in continuare pe ei in astfel de situatii.

    cu 5 ani în urmă (04.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Părerea bunicii
    Și bunica mea știa ca Dykes va încerca să arunce prin pătrundere la ultima fază. Cred că nu le-a fost greu timișorenilor să ghicească schema gândită de Silvă.

    cu 5 ani în urmă (04.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!