Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața lui Overseas Basketball Combine la o diferență de 14 puncte

David Istrate

David Istrate
19.02.2019

Marți, 19 februarie, în BTarena, deținătoarea Cupei României a disputat un joc amical cu Overseas Basketball Combine, o echipă formată din jucători fără contract. Dacă în prima repriză scorul a fost echilibrat, în schimb, în cea de-a doua parte, clujenii au dominat și au reușit să învingă cu 95-81.

Cu aproape 500 de spectatori în tribune, cele două adversare nu au început foarte bine partida și la jumătatea primului sfert, scorul era de-abia 5-6. Însă, treptat, jucătorii ambelor formații au reușit să își ridice nivelul jocului și să păstreze echilibrul pe tabelă. Din tabăra gazdelor, Tony Easley a avut un început foarte bun de meci, marcând o serie de coșuri de sub panou. În schimb, de la oaspeți s-a remarcat fundașul Zavier Turner, acesta având un apetit ofensiv deosebit. După primul sfert, U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de patru puncte, scor 23-19.

În actul secund, jocul a continuat să fie echilibrat, iar cele două echipe au făcut rocada de mai multe ori la conducere. Mihai Silvășan le-a acordat șanse și tinerilor baschetbaliști din lotul său, iar aceștia s-au descurcat foarte bine. Cu toate acestea, la finalul primei reprize, gazdele conduceau la o diferență mică, scor 42-40.

După revenirea de la vestiare, jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca au evoluat mult mai motivați și au reușit rapid să se distanțeze la zece puncte. În ciuda efortului depus de Turner, echipa americanilor nu s-a mai apropiat iar clujenii au ajuns să conducă la 19 puncte, scor 83-64. O surpriză plăcută a fost reprezentată de Anton Rotaru, juniorul de 16 ani al celor de la U-BT Cluj-Napoca. Acesta, venit de pe bancă, a reușit să înscrie trei coșuri de la distanță și a arătat un joc foarte curajos. De altfel, în ultimele minute, echipa antrenată de Mihai Silvășan a evoluat cu cinci jucători sub 21 de ani. Până la final, oaspeții au reușit să mai recupereze doar cinci puncte și astfel, U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu 95-81.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Kyndall Dykes, cu 22 de puncte și 4 pase decisive. Americanul clujenilor a fost urmat de Andrei Calnicenco, marcator a 19 puncte, și de Darrin Dorsey cu 12 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. De asemenea, căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic a înscris 12 puncte, în timp ce Tony Easley a reușit un double-double: 11 puncte, 12 recuperări. Nu în ultimul rând, merită menționată prestația lui Anton Rotaru, care a terminat cu 11 puncte, o recuperare și o intercepție în 12 minute petrecute pe teren.

De partea cealaltă, Zavier Turner a avut un meci excepțional, contabilizând 35 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Din formația antrenată de James Blackburn s-a mai remarcat pivotul Donovan Smith cu 19 puncte și 5 recuperări.

Pentru Overseas Basketball Combine urmează încă două jocuri amicale: joi, 21 februarie, cu CSM Mediaș și sâmbătă, 23 februarie, cu BC CSU Sibiu.

În schimb, următoarea partidă pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc în data de 2 martie, pe teren propriu, în compania rivalei BC CSU Sibiu.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bine ca de anuntat
    l ati anuntat in Horia Demian. Am fost pana acolo degeaba.
    Altfel, cativa mingicari, cativa amatori si un obez. Cam asta a fost OBC. Nu cred sa si gaseasca vreunul contract prin Europa. Inteleg ca asta i rostul turneului.
    De la noi m a impresionat placut Rotaru. O maturitate in joc aparte pt varsta lui si cateva reusite frumoase. De asemenea, mi s a parut putin ciudata atitudinea lui Rasic care a fost foarte vocal, mult mai vocal decat il stim, pe tot parcursul meciului si s a si enervat la un moment dat si a strigat la cocarla si a trantit i sticla de apa pe jos. Super bizar pt un jucator ponderat asa cum este el in majoritatea timpului. Insights, anyone?

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Rasic!
    Adevarat,a fost foarte vocal! E si normal.Ajungi sa te antrenezi cu echipa mare si nu stii sa faci un blocaj,nu stii sa stai in pozitie de aparare...Juniorii au FOARTE MULT DE LUCRU,daca isi doresc performanta e musai sa fie MULT mai implicati individual. Individualizarea,imbunatatirea abilitatilor depinde doar de ei.Rasic,are MARE DREPTATE zic eu.La 16-18 ani este destul de tarziu sa dezvolti niste lucruri care trebuiau facute la 8-10 ani. Haide "U"!

    cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Just for you
      La 8-10 ani blocajele sunt interzise, spre exemplu, ca multe alte chestii (vezi apărarea în zonă). Dar da, mai este foarte mult de lucru.

      cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca trt:

      gyke,tot just for you...
      Stiu ca sunt interzise anumite procedee la acea varsta.Asta nu inseamna ca nu poti face individual,mobilitate,conditie fizica si alte exercitii adecvate varstei.

      cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Ultra amical. Atat de amical incat nici nu au aprins toate luminile in sala. Pe de alta parte eu cred ca au fost sensibil mai mult de 500 spectatori.

    Si eu am remarcat pe cei doi jucatori mentionati in articolul de mai sus. Atat doar ca nu ii vad ca jucatori de liga 1 nici macar la noi. Conducatorul de joc e mult prea fragil. Poate in baschetul 3x3/street cu multe spatii si cel mult un adversar de depasit. Altfel in cel mai bun caz iese sifonat. Pivotul s-a miscat destul de bine, are si ceva aruncare de afara dar cam atat.

    Apoi, sa nu uitam ca echipa asta s-a reunit de vreo 2 saptamani, daca am inteles bine. Si e de apreciat efortul pe care il fac, am inteles ca pe banii lor.

    De partea cealalta, U a jucat si cu juniori de 16 ani. Mi-a placut increderea aratata de acestia, Rotaru a avut la un moment dat 3/3 din afara (de fapt asa a inceput), nu am inteles de ce Rasic a cam strigat la ei (pentru ca s-a intamplat nu numai in cazul jucatorului remarcat de studentU). Adica mi s-a parut normal sa ii indrume pentru ca daca el nu are viziune in joc nu stiu cine, insa nu in acest mod.

    Concluzie: nu poate fi considerat un meci de pregatire real, aviz si sibienilor, echipa mare e decimata, exact ce mai lipsea.

    cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ok
      Eu nu am așteptări mari, mi-am pierdut 5 minute prin biografiile lor și sunt lămurit. Pe de altă parte, nu văd de ce să nu fie un meci de pregătire ok... decât un antrenament normal (și nouă ne lipsesc 2 jucători), sigur va fi mai bun. Noi încercăm și integrarea lui Ewing așa că meciul ăsta, plus cele 2 cu Voluntari vin foarte bine.

      cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    @gyke
    Cred ca mai util ar fi fost un meci de pregatire cu o echipa in adevaratul sens al cuvantului, chiar Mediasul/Voluntari/Dinamo/Galati/echipa secundara a clublui. Da, pentru o echipa ce joaca de 2 saptamani impreuna poate ar fi fost in regula pentru un meci de presezon dar nu cred ca pentru ce are nevoie acum Sibiul/Clujul/Craiova/Oradea/Timisoara/Pitesti etc. In meciul de aseara Rasic a aruncat cat si cum a vrut, pana si tinerii de 16-21 ani au gasit culoare de patrundere, Calnicenko a ajuns sa puncteze de langa inel in acest meci aproape la fel de mult ca in toate meciurile din acest sezon la un loc. De partea cealalata jucatorul lor cu 35 puncte nu cred ca ar avea aceasta ocazie intr-un meci oficial pentru ca niciun antrenor european nu cred ca ar accepta ca el sa tina mingea atat de mult. Iar la partea cu fizicul, era sa se accidenteze la contactul cu... Muresan, care nici macar nu si-a dat seama bine despre ce e vorba. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla cu el daca nimereste in Cooper, Falker sau intre cei doi. Cei care vor sa imi spuna de Bobby Dixon de la Fener ar fi bine sa vada si cat efort fac oamenii lor mari ca sa-i faca loc si in ce conditii chiar patrunde. Aseara, unele patrunderi ale fundasului de 1,75 mi s-au parut mai degraba pe modul "suicide".
    Ma intreb cum poate fi un astfel de meci mai bun decat un antrenament chiar cu echipa a doua a clubului mai ales daca aceasta din urma stie schemele. Insa decat nimic...
    Altfel ce sa spun, poate la Sibiu vor juca altceva.

    cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Pai
      Noi nu avem echipa a doua și cred că nici voi nu aveți... 😀. Iar oldboys adunăm mai greu. Dar așa să fie cum zici, măcar se va face prezentarea lui Ewing. Până atunci, urmează meciurile cu Voluntari. Vorbim mai încolo, mulțam de comments.

      cu 5 ani în urmă (20.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!