Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca se desprinde în seria cu CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.05.2017

U BT Cluj-Napoca și-a apărat avantajul terenului propriu în fața lui CSM CSU Oradea. Formația lui Mihai Silvășan a câștigat cu 103-96 a doua confruntare cu campioan en-titre și se va deplasa la Oradea cu 2-0 la general.

După un start de partidă în care cele două formații au mers umăr la umăr, Clujul s-a desprins la 7 lunigimi. Oradea a răspuns bine pe final de sfert și era condusă doar la un singur punct după 10 minute de joc, scor 27-26. Bogdan Țîbârnă a fost remarcatul primului act cu 12 puncte marcate. Și în perioada secundă a meciului s-a jucat sub spectrul echilibrului. Diferența dintre cele două echipe nu a trecut de două posesii, iar Zeno stabilit scorul pauzei după două libere marcate, scor 49-46. După pauză, U BT Cluj-Napoca și-a etalat cea mai de temut armă, aruncarea de la 3 puncte. Moldoveanu, Rasic și Adamovic ducea formația gazdă la conducere după reușite de la distanță. Oradea a ținut însă aproape și diferența era minimă în favoarea gazdelor înaintea actului decisiv, 74-73. După primul minut al sfertului patru, Clujul s-a desprins la două posesii.  Campioana nu a mai putut surmonta acest ecart, chiar dacă Martin Zeno a încercat să-și aducă echipa în joc. La final, U BT Cluj-Napoca a trecut de CSM CSU Oradea cu scorul de 103-96.

Kyndall Sykes a fost omul meciului cu 25 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Filip Adamovic a terminat cu 23 de puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Vlad Moldoveanu a contribuit cu 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Ousmane Barro a venit de pe bancă cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

Martin Zeno a fost cel mai bun orădean cu 24 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare. Bogdan Țîbârnă s-a remarcat cu 18 puncte și 4 recuperări. Barnette a dăugat 13 puncte, Nicoară 11 și Pasalic 10.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!