U-BT Cluj Napoca se impune în fața celor de la BCM U Pitești


Partida extrem de tensionată a fost decisă în urma unei reprize de prelungiri

cluj

Etapa a 6-a a Fazei a 2-a a LNBM se încheie cu o victorie a celor de la U-BT Cluj Napoca, în fața a BCM U Pitești, scor 106-104, după 45 de minute extrem de tensionate, pline de decizii foarte contestate, un număr extrem de mare de faulturi de ambele părți și cinci jucători eliminați.

Primii 5:

U-BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes ll Andrei Mureșan ll Rolland Torok ll Jason Washburn ll Darrin Dorsey

BCM U Pitești: Marius Ciotlăuș ll Mladen Jeremic ll Maksim Sturanovic ll Tony Bishop ll Jahii Carson

Partida a debutat cu o aruncare de două puncte a lui Tony Bishop, continuând într-o manieră echilibrată. Gazdele s-au desprins ulterior la o diferență de 4 puncte, însă după câteva atacuri mai bune ale pitestenilor, Mihai Măciucă a restabilit egalitatea în BT Arena, scor 10-10.

Alhaji Mohammed și-a readus echipa în avantaj, după 4 puncte consecutive înscrise, urmând că Nana Foulland să stabilească cea mai mare diferență de până atunci în urma unui dunk spectaculos, scor 17-12. A urmat un run de 6 puncte al oaspeților, iar, în finalul secvenței inaugurale, Daniel Bailey, noul venit al alb-violetilor a înscris primele puncte din LNBM și a stabilit scorul după primele 10 minute, 19-20.

Cu un avantaj de 3 puncte al elevilor lui Florin Nini, Rolland Torok a bifat prima reușită din afară semicercului din această partidă, scor 26-26. A urmat o serie de 4 puncte consecutive ale lui Jason Washburn, moment în care BCM U Pitești a reușit un run de 7 puncte, prin Sturanovic, Carson și Bailey, scor 30-34.

În continuare, Darrin Dorsey a impresionat publicul clujean prin două reușite de la mare distanță, scor 36-34, în timp ce piteștenii încă nu bifasera nicio astfel de reușită. Andrei Calnicenco a stabilit, în final, scorul după primele 20 de minute, după o aruncare de la mare distanță marcată cu 10 secunde rămase pe ceas, scor 41-40.

La revenirea de la vestiare, clujenii au reușit un run de 4 puncte, avându-i că protagoniști pe Andrei Calnicenco și Alhaji Mohammed. Ulterior, atmosfera a devenit extrem de tensionată în BT Arena. Am avut parte de un fault tehnic primit de tehnicianul pitestenilor, Florin Nini, după o serie de proteste, urmat de un duel între Darrin Dorsey și Mladen Jeremic, în urma căruia americanul a primit un fault antisportic. Deși a ratat una dintre libere, căpitanul alb-violetilor a reușit ulterior o aruncare de la mare distanță, prima a acestora în acest meci, pe buzzer-beater, scor 49-47.

Alhaji Mohammed a luat meciul pe cont propriu și a dus avantajul clujenilor la 6 puncte, după două reușite consecutive, însă Jahii Carson a continuat inițiativa lui Mladen Jeremic, reușind a doua triplă a pitestenilor în acest meci, urmat de două coșuri rapide ale lui Tony Bishop, scor 53-54.

Cu doar 4 minute înainte de sfertul final, Kyndall Dykes și-a trecut în cont primele puncte din acest meci, iarcâteva faze mai târziu a reușit un coș cu fault extrem de important, scor 59-56. Acesta și-a continuat recitalul început chiar în sfertul 3. Americanul a înscris două libere, urmat de un coș înscris pe stepback, avându-i în față pe Sturanovic și Bailey, iar cel din urmă a comis și un fault, care l-a dus pe Dykes din nou la linia de libere. De neoprit, acesta a mai înscris două libere, dar și o aruncare de 2 puncte, ajungând la un număr de 13 puncte într-un singur sfert, scor 69-62.

Cu doar câteva secunde înainte de sfertul final, Jahii Carson păstrează șansele oaspeților, după un coș valabil, destul de contestat, dar și o liberă înscrisă de Marius Ciotlăuș, în urma unui antisportiv primit de Dykes, scor 69-65.

Secvență finală a început extrem de promițător pentru BCM U Pitești, prin două aruncări de la mare distanță marcate de Maksym Korniienko și Tony Bishop, scor 71-71. După o serie de atacuri fără coș înscris pentru ambele echipe, Nana Foulland a reușit un dunk spectaculos, scor 73-75.După o reușită a lui Mladen Jeremic, moment în care piteștenii dețineau un avantaj de 5 puncte, Maksim Korniienko a primit a cincea greșeală personală, lăsându-i pe aceștia fără un om foarte important.

După ce Jason Washburn și-a dus echipa la doar 3 puncte distanță, clujenii au plătit pentru două aruncări deschise ale celor de la BCM U Pitești, care au înscris prin Marius Ciotlauș și Mladen Jeremic, scor 78-87.

Cu doar un 01:30 înainte de final, Jason Washburn își încheie și el prestația din această seară, după ce a acumulat 5 greșeli personale, iar Jahii Carson înscrie cele două libere atribuite, scor 8-89.Darrin Dorsey înscrie ulterior a treia triplă din acest meci și păstrează șansele clujenilor de a reveni pe tabela.

Imediat după, Nandor Kuti înscrie un lay up care îi duce pe cei de la U-BT Cluj Napoca la doar 2 puncte în spate, iar după repunere Mladen Jeremic se dezechilibrează de unul singur sub panou, moment de care Nandor Kuti profită și duce scorul la 89-89, cu 7 secunde rămase pe tabela. După un time-out solicitat de Florin Nini, piteștenii nu au profitat de timpul rămas de atac, iar Jahii Carson a  ratat aruncarea care putea fi decisivă, iar meciul a ajuns în prelungiri.

Prima repriză suplimentară a început cu un run de 5 puncte al lui Kyndall Dykes, moment în care clujenii s-au desprins cu un avantaj de 5 puncte, scor 94-89.Piteștenii au reușit, ulterior, 4 puncte consecutive, prin Carson și Orbeanu, scor 94-93. Nandor Kuti a reușit apoi să marcheze de la mare distanță, urmând că după eliminarea lui Andrei Calnicenco cu 5 faulturi acumulate, Tony Bishop să înscrie ambele libere acordate.

Cu 01:30 înainte de finalul primelor 5 minute de prelungiri, U-BT Cluj Napoca atinge pragul celor 100 de puncte, după liberele lui Rolland Torok. La celălalt panou, Marius Ciotlăuș a profitat de o aruncare deschisă și a înscris de la mare distanță, scor 100-98.

La 102-98, Mladen Jeremic putea profita de un turnover al clujenilor, însă scapă pentru a doua oară mingea într-un moment crucial pentru pitesteni, iar Darrin Dorsey profită și le duce pe gazde la o diferență de 6 puncte, scor 104-98. Cu 9 secunde rămase, Jahii Carson obține un coș cu fault foarte important din fața lui Rolland Torok, scor 104-101.

Tony Bishop devineal cincelea jucător eliminat, iar Dorrin Dorsey înscrie ambele libere, iar Iulian Orbeanu stabileste scorul final al acestei partide, după o aruncare de la mare distanță, scor 106-104.

De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Kyndall Dykes cu 22 puncte (1x3), 2 recuperări și 2 pase decisive, Darrin Ray Dorsey cu 22 puncte (3x3), 4 recuperări și 7 pase decisive și Jason Washburn cu 14 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă s-au remarcat Jahii Carson cu 27 puncte (1x3), 7 recuperări și 8 pase decisive, Mladen Jeremic cu 19 puncte (2x3), o recuperare și o pasă decisivă și Maksym Korniienko cu 13 puncte (1x3) și 2 pase decisive.

 

*SURSA foto: Manases Sandor u-bt.roAflă toate informațiile redactate despre confruntarea dintre U BT Cluj-Napoca vs BCM U FC Argeș Pitești
Citește ultimele știri despre U BT Cluj-Napoca
Citește ultimele știri despre BCM U FC Argeș Pitești

Mara Mihăilescu / 11 March 2019 / 21:32


Galerie foto


harlem Cei trei care au speriat vestul!
4 
Din ce în ce arbitri din România fac tot posibilul sa strice acest sport. Astăzi au dezavantajat ambele echipe fluierând total aiurea! În loc sa ne bucuram de baschet, vom comenta pe care dintre noi ia dezavantajat mai mult! Păcat!!  
11 March 2019 21:45
dancri Ciudat
2 
Ciudate cele 2 erori ale lui Jeremici. Ciudata alunecarea lui Orbean exact pe patrunderea lui Dorsey. Ciudata decizia lui Nini de a incepe ultimul atac din timpul reguamentar de joc cand mai erau 6 SECUNDE de sub propriul panou. 
11 March 2019 22:04
studentU ii blat
2 
😅 
11 March 2019 22:25
dancri Ciudat
2 
Eu nu am zis asta. 😁 Vedem ce se intampla miercuri. 
11 March 2019 22:30
0 
O rusine de arbitraj care a facut meciul praf.....exact ca in tur! O mizerie care a stricat meciul, lasand impresia ca actorii principali is cei 3 mascarici!
Pitestiul a pierdut pe mana arbitrilor si a ....ei, oricum, ciudat!
Albitrii is ori bip ori bip 
11 March 2019 22:46
2 
1. Echipa nu cred ca arata de locul 6, dar poate sunt subiectiv. 2. Azi, Clujul a fost sub noi. 3. Marele Dykes zici ca e cel mai mare cersetor. 4. De ce Nini a primit tehnic si Silvasan nu? 5. 43-29, raportul liberelor. Daca nu ma insel, in ultimul minut, Clujul a marcat cel putin 5 puncte din libere, iar Pitestiului nu i s-a fluierat nimic. 6. Jeremic nu are vina, pur si simplu asa a fost sa fie. 7. Carson arata din ce in ce mai bine, Bailey nu pare pregatit fizic dar pare ok, Sturanovic din nou bun. 8. Per total cred ca meritam victoria, cum a zis si Silvasan. 9. Oare cand vom avea arbitraj corect? Hai Pitesti. Sa stiti ca exista si fani adevarati. 
11 March 2019 23:18
0 
Amice, nu stiu cat de mult ai dreptate, dar si eu cred om fost sub voi. Daca Jeremic nu gresea si se fluiera corect, Silva isi lua o palma mare. 
11 March 2019 23:20
3 
Care a fost totusi strategia lui Nini de a repune in ultimele 6 secunde din spatele panoului? In 6 secunde cu repunerea din terenul advers chiar si sa forteze un atac sub panoul advers putea face si putea chiar obtine un fault. Daca Jeremici si Orbeanu au fost blegi in 3 momente cruciale ale jocului Nini a divedit ca este un mare prostovan. Sper sa fie doar prost si nu altceva. 
11 March 2019 23:28
1 
In ceea ce priveste punctul 5. Daca silva era mai atent (cu toate ca mi se pare imposibil la nivelul asta sa iti scape asa ceva), in ultimele 5 minute trebuia sa avem mult mai multe libere. Din min 5, Pitestiul a jucat cu 4 faulturi, iar noi aruncam de la distanta in loc sa patrundem sa scoatem fault. Sunt de acord ca ati fost peste noi azi. 
12 March 2019 00:01

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
INTERVIU Dragoș Diculescu: „Mergem în Bănie să obținem cel puțin o victorie”
Tânărul baschetbalist ne-a vorbit despre sezonul regulat, selecția la All-Star Game și colaborarea cu antrenorul Cristian Bota 
Factorul X pentru fiecare echipă calificată în playoff-ul LNBM
Care este baschetbalistul care poate decide soarta unui meci în favoarea echipei sale 
Porter Troupe: „Am muncit și muncim în continuare, pentru că ne dorim să ajungem în semifinale”
SCM U Craiova se duelează în sferturile de finală ale LNBM cu SCM Timișoara 
Darrin Dorsey: „Vom juca foarte flămânzi, la fel ca niște câini care n-au mâncat de câteva luni”
U-BT Cluj-Napoca debutează miercuri (24.04) în playoff-ul Ligii Naționale împotriva Stelei 
Mihai Silvășan: „Echipa aceasta nu duce lipsă de caracter și de putere de luptă”
Tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca a motivat absența lui Jason Washburn din semifinala Cupei cu CSM CSU Oradea 
SCM U Craiova și SCM Timișoara se întâlnesc în primul tur din play-off
Oltenii dețin avantajul terenului propriu în această serie, obținut în ultimul duel direct 
U-BT Cluj-Napoca - CSA Steaua București, duelul care deschide playoff-ul LNBM
Este al treilea an consecutiv în care cele două formații se întâlnesc în postsezon 
CSU Sibiu și-a prezentat trofeul Cupei României în Sala Transilvania (Video)
Fanii, jucătorii și oficialii formației sibiene își îndreaptă acum atenția spre câștigarea titlului 
LNBM: Programul primului tur din play-off
Lupta pentru semifinale începe miercuri și joi, cu trei partide televizate 
BC CSU Sibiu prezintă trofeul Cupei României în fața fanilor
Evenimentul va avea loc la Sala Transilvania din Sibiu 
gyke ...
0 
E adevărat că o parte din contractele de sponsorizare probabil nu sunt semnate pe termene mai mari de 1 an sau 2, dar eu unul nu îmi fac mari probleme acum, mai ales după câștigarea cupei. Bugetul a crescut ușor și constant în ultimii ani și eu sunt convins că trendul se va menține.  
click pt. Articol 21 April 2019 15:36
trancer Sibiu
0 
Înainte de orice cred ca este bugetul, dacă nu ai ceva sigur, nu ai cum să-ți stabilești echipa și obiectivele pentru viitor. Iar aici, din păcate pentru fanii lor, Sibiul nu sta chiar confortabil. Sau nu stătea, cine știe, poate s-a mai îmbunătățit situatia. 
click pt. Articol 21 April 2019 14:52
0 
Sperăm și noi, doar că momentan sunt multe necunoscute. Cel mai important este să semneze rapid cât mai mulți dintre jucătorii actuali pentru sezonul viitor. Fără o echipă rodată, nu prea ai șanse să treci de tururile preliminare. În plus, ar fi păcat să nu beneficieze de propria muncă din acest sezon. Rămâne de văzut câte locuri va avea România în sezonul viitor și cum vor fi distribuite.  
click pt. Articol 21 April 2019 14:15
0 
Felicitări, sper să aveți parte de un traseu în cupelele europene cât mai lung și cu reușite . 
click pt. Articol 21 April 2019 12:09
ydesh_apu Bine organizat
0 
Mie mi-a placut. Poate prea lung pentru cei care nu mananca baschetul pe paine. Organizare buna, mai putin restrictia de a utiliza parcarea subterana. 
click pt. Articol 20 April 2019 15:39
@lexCSU Kevin
0 
Bravo Kevinut, desi nu a fost cea mai reusita demonstratie a ta, cu siguranta poti mai mult si ai aratat asta, te iertam pentru meciul facut aseara :)  
click pt. Articol 19 April 2019 23:05
0 
Cred ca se refera la faptul ca banii sunt alocati strict din punct de vedere politic, nepunand mai intai performantele sportive ale anumitor orase. Adica sunt echipe care merita mai mult ca altele sa aiba o sala mai mare si mai moderna datorita rezultatelor obtinute in timp(si a suporterilor, binenteles, ca pana la urma ei sunt adevaratii beneficiari), dar nu primesc pentru ca acele orase sunt conduse de alte partide fata de cel de la guvernare. 
click pt. Articol 19 April 2019 22:22
0 
Nu inteleg de unde provine frustrarea ta? Stadionul vostru nu a beneficiat de fonduri de la Guvern? Adica de la pitesteni, craioveni, sibieni si oradeni? Sau vedem doar intr-o singura directie ? 
click pt. Articol 19 April 2019 22:08
u66 U100
0 
Halal eveniment special ati pregatit fanilor uisti. Rusine in primul rand staffului echipei si apoi echipei de mercenari. 
click pt. Articol 19 April 2019 18:11
vass bela Felicitari ?!
0 
Jim, feliciti Pitestiul pt ca guvernul le face sala ?! Cum a zis north.finder, e o treaba pt adunat voturi, iar banii vin integral de la buget, adica si de la sibieni, oradeni, clujeni samd . Daca investitia era a autoritatilor locale,fie si partial, meritau intr-adevar felicitari, dar asa ... Sunt clujean, dar oare Oradea sau Sibiul n-ar merita si ei o sala de 5000 locuri, platiti de la buget ? Ba da, dar penalii cheltuiesc banii tarii numai in anumite zone, cu simpatii pesediste, iar cei care contribuie cel mai mult la bugetul tarii, sunt neglijati cu nerusinare !!! 
click pt. Articol 19 April 2019 17:23