Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca urmează să primească vizita celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
10.03.2019

clujpitesti

Luni, 11 martie, începând cu orele 19:00, va avea loc partida ce va încheia Etapa a 6-a din Faza a doua a LNBM, avându-le ca protagoniste pe U-BT Cluj Napoca și BCM U Pitești.

Clujenii vin după o înfrângere dureroasă pe teren propriu, în fața celor de  la CSU Sibiu. După o partidă dominată aproape în totalitate de sibieni, deși gazdele au fost aproape de o revenire, aceștia s-au impus la o diferență minimă, scor 88-89.Principalul marcator a fost Kyndall Dykes, autorul unui double-double, având 27 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 20.

De cealaltă parte, piteștenii vin după o înfrângere în deplasare, pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, scor 81-73. Principalul realizator a fost Jahii Carson, autorul a 23 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 26.

În ceea ce privește duelurile directe, în acest sezon cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, elevii lui Mihai Silvășan reușind să se impună în două dintre partide. În startul campionatului, U-BT Cluj Napoca s-a impus la o diferență de 4 puncte, scor 80-76. Remarcații acestui duel au fost același Kyndall Dykes ( 30 de puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive) și Tony Bishop ( 16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive).

A două întâlnire a reprezentat și înfrângerea elevilor lui Florin Nini pe teren propriu, scor 80-83. Cei  mai importanți jucători au fost Maksym Korniyenko ( 19 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive) și Aleksandar Rasic ( 23 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive). În final, după un meci de infarct, BCM U Pitești a reușit prima victorie în fața clujenilor după aproape doi ani, pe teren propriu, scor 80-79. În acest duel remarcații au fost Mladen Jeremic ( 18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Kyndall Dykes ( 19 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive).

La general, U-BT Cluj Napoca este lider în cazul întâlnirilor directe, scor 27-14.

În acest moment, BCM U Pitești ocupă poziția a 6-a în clasament, cu un bilanț de 8 victorii și 11 înfrângeri, în timp ce U-BT Cluj Napoca se află pe poziția a două, cu 13 victorii și 6 înfrângeri.

În ceea ce privește loturile celor două protagoniste, BCM U Pitești va performa fără Ivan Siriscevic și este posibil ca noul-venit, Daniel Bailey, să debuteze în echipamentul alb-violet, iar pentru U-BT Cluj Napoca, lotul pare să fie unul complet, cu exceptia lui Stanimir Marinov, iar în plus față de duelurile directe anterioare fiind Alhaji Mohammed și Nana Foulland.

Partida va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca, începând cu orele 19:00, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

 

*SURSA foto: facebook BCM U Pitesti 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!