Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie clară cu BC Mureş

Eduard Popa

Eduard Popa
04.11.2017

u bt cluj bc mures

U-BT Cluj-Napoca a trecut într-o manieră convingătoare de BC Mureş, scor 97-68, într-o partidă din etapa a cincea a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Mihai Silvăşan a ales pentru primul 5 o formulă cu Giordan Watson, Nandor Kuti, Lasannah Kromah, Zeljko Sakic şi Ousmane Barro. De partea cealaltă Barni Szaszgaspar a pornit meciul cu Norbert Steff, Jonathan Person, Deven Mitchell, Milvoje Mijovic, Szabolcs Santa.  

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat. Deven Mitchell a adus pe mureşeni în avantaj cu un coş de 3 puncte, (12-9), dar un run de 8-1 al gazdelor a anulat acest avans. În cele din urmă primul sfert s-a terminat cu 19-18 pentru gazde.

Sfertul al doilea a început sub dominaţia oaspeţilor. Sasha Mladenovic, Stăncuţ şi Pita au dus BC Mureş chiar şi la 6 puncte, scor 31-25. Încet încet însă campionii României au pus stăpânire pe joc. Introducerea „greilor” Watson, Lee sau Sakic a însemnat un run de 11-0 pentru gazde. Mijovic a egalat însă la 36. A urmat iarăşi un run de 9-2 pentru U-BT, pentru ca Person să pună ultimele puncte pe tabelă din prima repriză, scor 45-40.

A doua repriză a fost însă o cu totul altă poveste. Barro şi Giordan Watson şi-au continuat prestaţia dominantă în sfertul al treilea, la capătul căruia U-BT conducea cu 14 pct, scor 67-53. Soarta meciului avea să fie pecetluită de gazde la începutul ultimului sfert, graţie unui parţial de 15-2.

Scor final 97-68, iar U-BT Cluj obţine a patra victorie din cinci meciuri. De partea cealaltă BC Mureş cade la o victorie şi patru meciuri.

Ozi Barro a strâns 19 pct şi 6 recuperări pentru gazde, în timp ce Giordan Watson a adunat 17 pct şi 6 pase decisive iar Zeljko Sakic 16 pct. Sasha Mladenovic a fost cel mai bun marcator la BC Mureş, cu 17 pct, în timp ce Milvoje Mijovic a adunat 13 pct, 8 recuperări şi 5 pase decisive.

Etapa viitoare U-BT Cluj are meci cu Poli Iaşi, în timp ce BC Mureş primeşte vizita lui BC Timişoara. 

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!