Stiri

U-BT Cluj a oferit o prestație curajoasă în amicalul de gală cu Panathinaikos Atena

Eduard Popa

Eduard Popa
23.09.2018

u bt cluj panathinaikos

Panathinaikos a trecut de U-BT Cluj-Napoca la BT Arena din Cluj cu scorul de 79-72, într-o partidă disputată în fața a 7.000 de spectatori.

Clujenii au început meciul în formula Marinov, Kuti, Dykes, Moldoveanu și Washburn, în timp ce Panathinaikos i-a avut în primul cinci pe Calathes, Mitoglou, Langford, Papapetrou și Papagiannis.

Primul sfert a fost unul destul de echilibrat, câștigat de elevii lui Xavi Pascual cu 19-17. Kyndall Dykes a fost la înălțime cu două dunk-uri de excepție. Cu toate acestea, Panathinaikos avea să intre la pauză cu un avantaj de 9 puncte, scor 41-32. Oaspeții au început însă în forță a doua repriză și cu o apărare agresivă au reușit să obțină un avantaj de 19 puncte, scor 56-37. Nick Calathes a reușit mai multe floater-uri, în timp ce Stephane Lasme a marcat cu un put back de efect. În ultimul sfert oaspeții și-au mai menajat din vedete iar în cele din urmă au câștigat cu numai 7 puncte, scor 79-72.

Kyndall Dykes a marcat 19 puncte, Aleksandar Rasic 16 puncte și Tony Easley 13 puncte, cu 9 recuperări. De partea cealaltă, Nick Calathes și Keith Langford au marcat câte 12 puncte, în timp ce Stephane Lasme a marcat 11 puncte.

u bt cluj panathinaikos

Această partidă a reprezentat o oportunitate bună pentru U-BT Cluj de a înfrunta unul dintre granzii Europei, în timp ce publicul clujean a reușit să vadă „pe viu” jucători de callibru, precum Nick Calathes, Keith Langford, Thanasis Antetokounmpo sau Giorgios Papagiannis.

*foto: Dan Tăuțan/facebook SportsFestival

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Tony Easley
    Un jucător cu mare potențial și foarte eficient in acest meci. După părerea mea cel mai bun jucător de la U-BT din acest amical. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (23.09.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un meci mediocru
    Pana a jucat in viteza a intaia,n a accelerat decat cand am condus 31-30 si pe final cand ne am apropiat la 5 puncte. La noi acelasi atac dezlanat si fara solutii si aceleasi isterii pe banca. La pozitiv intr adevar Easley, Rasic - dar cu rezerve pt ca de la el asteptarile mele cel putin sunt mult mai mari, Calinicenco, care arata mai multa concentrare si stapanire de sine si Dykes care desi a aruncat doua air balluri, a mai gresit cateva faze, a si bagat cateva cosuri spectaculoase. Acelasi jucator valoros si carismatic. La negativ, tot restul echipei, incepand cu VM si Torok, continuand cu Kuti care e la fel de praf ca la finalul sezonului trecut si terminand cu Stamenkovic caruia i a tremurat shortul de fiecare data cand ajungea mingea la el. La incerti i as pune pe Marinov si Washburn, inca nu mi dai seama ce hram poarta...
    Revenind la meciul din seara asta, cine a venit pt show si a luat teapa. A fost un meci de pregatire, nu un demonstrativ. Si asta s a vazut atat in modalitatea de abordare, cat si in intensitate.
    Asteptam oficialele, sa vezi atunci incordare de carotida, daca in amical a fost tensiunea 170 🤣

    cu 5 ani în urmă (23.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      Marinov o sa fie urmatorul transfer a lui Achim :))
      Radem si glumim, dar nu m-as mira sa nu reziste la noi.
      Stamenkovic a avut ceva asisturi, dar sincer mi se pare un jucator de umplutura pana la iarna.
      In ceea ce-l priveste pe Moldoveanu,: da, a avut un meci slab, dar nu m-a pripi sa trag concluzii cu privire la el. E un profesionist si are si menatlitatea potrivita sa isi revina de la un meci la altul.

      cu 5 ani în urmă (24.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Ca si clarificare: mie mi-a placut Marinov ca si joc. Inca mai e nevoie de omogenizare in echipa si de niste scheme poate care sa il puna in evidenta pe patrundere.
      Dar no, ramane de vazut daca o sa se intample asa.

      cu 5 ani în urmă (24.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Citind comentariul tău de după meciul de aseară, am crezut că eu am fost în coma ultimii ani, timp în care U BT a jucat cu real succes în Euroliga... Înțeleg și apreciez faptul că ai așteptări înalte de la echipa ta, dar să păstrăm totuși picioarele pe pământ. Am văzut toate 3 meciurile voastre din ultimele 4 zile și, după mine, echipa nu a jucat nicicând sezonul trecut așa de bine... Serios, la momentul ăsta arătați foarte bine ; e drept, nu pentru Euroliga sau NBA, dar la campionatul nostru eu mi-aș face speranțe. Iar meciul a fost chiar ok, cu intensitate, deși s-a văzut ca grecii sunt mai la începutul pregătirii. Dacă greșesc îmi cer iertare, dar ca sibian, probabil standardele mele sunt mai jos...

      cu 5 ani în urmă (24.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Serios chiar imi place cum scrii. Ma gandeam sa-i dau si eu o replica colegului, dar ai facut-o mai bine de cum ma gandeam eu. Numai bine!

      cu 5 ani în urmă (24.09.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      n am vazut celelalte meciuri
      din pregatiri si de la memorial. asta a fost primul meci din sezon.
      Daca voua v-a placut, e ok. La fel de ok cum e ca mie nu mi-a placut in mod deosebit prestatia nici uneia dintre echipe.
      Dar, intrebare: voi chiar credeti ca Pana a jucat asa pentru ca e la inceputul pregatirii? Chiar nu ne puteau bate la 20p diferenta daca isi puneau mintea?
      Adica nemultumirea mea aici este: nici n-a fost un demonstrativ unde sa vezi alley upuri, dunkuri, cross overe, etc., nici un joc de pregatire unde se ne demonstreze de ce sunt Pana si ne pot da cu terenul in cap. A fost in between si pe mine nu m-a satisfacut nici dpdv sportiv, nici al spectacolului.
      Oricum mie imi plac in general oficialele, unde se pune osul deci astept sa inceapa sezonul.
      @Gyke: daca tu zici ca aratam mai bine ca anul trecut, eu ma bucur. Ramane de vazut cum aratati si voi, Oradea, chiar TM, Pitesti sau Steaua. Sper la un sezon cel putin la fel de interesant ca precedentul.
      O zi faina!

      cu 5 ani în urmă (24.09.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper :

    Moldoveanu
    Mi se pare intr adevar a fi o umbra a celui ce a jucat in alb negru acum 2 sezoane. Se pare ca Clujul a tras din nou batul scurt in afacerea Watson-Moldoveanu, cedandul pe american la Oradea. Altfel meci frumos, dar nu se poate spune ca s-a emis vreo pretentie la victorie.

    cu 5 ani în urmă (23.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    PAO vs LNBM
    Meci foarte bun facut de U cu o echipa PAO care ii din alt film. Eu cred ca Marinov a fost unul dintre cei mai buni jucatori de la noi si echipa cel putin aseara a jucat peste ce a jucat anul trecut. (cu un sfert 3 foarte
    bun). Vlad a jucat ok - pentru unul care a stat un sezon intreg accidentat. Pivotii Vlad, Washburn si Easley o sa faca deranj mare in LNBM. Un minus pentru Kuti su pozitia de u23

    Subscriu si eu la comentariul lui gyke

    cu 5 ani în urmă (24.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Un meci amical și cu asta am zis tot. Și sa ținem cont de faptul ca mai mult ca sigur lotul va suferi modificări (în sensul de imbunatatiri) pentru partea finala a campionatului. La momentul actual as zice ca Marinov, Dykes și Washburn sunt certitudini. Moldoveanu și Rasic sper sa mai poată, iar de Easley nu știu ce sa zic. Îngrijorător este Kuti și poziția U23 în general.

    cu 5 ani în urmă (24.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Echipa
    Mi-a plăcut foarte mult Easley. Marinov destul de bine dar raman la concluzia ca Adamovici ar fi fost mai bun la echipa. Rasic are momente bune si mai putin bune dar au fost momente in care a tras echipa după el. De la Dykes astept mai mult. Un plus pentru Calnicenco si un minus pentru Torok care ar fi cazul sa se trezească din pasa proastă care îl ține de vreun an încoace. Washburn si Stamenkovici nu mi-au arătat inca de ce sunt la echipa asta. Vlad aseara mi s-a parut ca nu avea chef de joc, nu ca nu ar fi putut juca fizic. Kuti are un regres de mai bine de un an, s-a născut speranța si sper sa nu moara tot asa... deci poz U23 va fi unul din punctele noastre slabe. Si am văzut aceiași atitudine agresivă a lui Silvasan fata de jucători, deci sa vedem care vor rezista presiunii.

    cu 5 ani în urmă (24.09.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca A.Cr :

    Concluziile mele
    Washburn mi se pare un pivot ok , dar nu foarte stralucit ( pentru cei care au fost la meci, sa nu poti cu plus de inaltime sa il joci pe Pappapetrou in low post mi se pare incredibil) .
    Easley a facut o figura frumoasa in seara asta , mi se pare un jucator combativ si cred ca ne va ajuta mult in meciurile oficiale.
    Marinov m-a impresionat cel mai mult aseara , vede bine jocul isi pune colegii in valoare dar mai are si unele momente cand o ia pe aratura , dar bun per total.
    Stamenkovic mi se pare mai mult asa cat sa fie strainii la numar .
    VM o prestatie destul de stearsa cat ca nici nu as avea ce sa spun despre el.
    Dykes in aceeasi nota obisnuita.
    Rasic sa speram ca isi va regla tirul odata cu inceperea campionatului.
    Cum au remarcat si colegii de mai sus problema noastra e la jucatorul u23 unde Kuti parca nu mai e acelasi jucator de acum 2 ani , fara incredere in el.
    Un mic plus pentru Calnicenco care incepe sa arate mai bine fata de anii trecuti,pare mai concentrat.
    Desi PAO a jucat cu frana de mana trasa , jocul nostru arata binisor , vedem Sambata cu Oradea mai multe.
    Hai "U"

    cu 5 ani în urmă (24.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!