Stiri

U-BT Cluj a pierdut și returul cu Donar Groningen și spune adio sezonului european

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.03.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut și manșa retur cu Donar Groningen din optimile de finală ale FIBA Europe Cup și este astfel elminată din competiția europeană. După eșecul de astăzi de la Cluj-Napoca, 69-76, respectiv înfrângerea de săptămâna trecută din Olanda, 76-103, băieții lui Silvă au cedat dubla manșă la 34 de puncte diferență. 

La fel ca și în partida tur, campioana României en-titre a început mult mai bine partida și și-a adjudecat sfertul inaugural cu 22-13. Însă, odată cu startul actului secund și trecerea timpului, alb-negrii au început să cedeze din nou, iar olandezii au profitat din plin de acest aspect. Donar Groningen și-a adjudecat astfel sfertul cu numărul 2 cu 24-19 și a revenit la doar 4 puncte în spatele Clujului, gazdele intrând la vestiare cu 41-37. 

În meciul tur din Olanda, Donar și-a asigurat victoria în sfertul 3 al confruntării după un parțial de 33-21, iar acest lucru s-a repetat și în Polivalenta din Cluj-Napoca. Campioana anului trecut din Olanda a câștigat sfertul 3 din această seară cu 22-11, intrând astfel în decisiv cu un avantaj de 7 puncte, scor 59-52. Ultimele 10 minute ale întâlnirii au fost fără istoric, jocul fiind echilibrat, însă oaspeții au reușit să-și apere avantajul de 7 puncte. Sfertul 4 s-a încheiat cu un parțial de 17-17, iar Donar a câștigat cu scorul final de 76-69. 

Punctele Clujului în acest meci au fost marcate de Zeljko Sakic 13, Giordan Watson 13, Andrei Calnicenco 11, Lasan Kromah 10, Nandor Kuti 5, Adomas Drungilas 4, Aleksandar Rasic 4, Ousmane Barro 4, Rolland Torok 3 și Camil Berculescu 2. De cealaltă parte, din lotul advers s-a evidențiat în mod special Pasalic cu 20 de puncte puse pe tabela de marcaj. 

Astfel, U-BT Cluj încheie un sezon european destul de lung, în faza optimilor de finală ale FIBA Europe Cup, însă un sezon european în care a pierdut de 4 ori în fața celor de la Donar Groningen.  

*Foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    Am revazut acest scenariu de foarte multe ori in acest sezon: primele aproximativ 10 minute bune prin coerenta, viteza si precizie chiar daca bazate (ma refer la faza de constructie) pe aceleasi blocaje sus. Dupa care adversarii citesc jocul si se aseaza mai bine in aparare mai ales pe fondul lipsei altor idei alternative de atac (actiunile exclusiv individuale ca regula de atac eu nu le incadrez in categoria "idee de atac"). Iar din acest punct evolutia scorului pare ca e determinata mai mult de jocul adversarului (si reusitele sale) decat de ce mai facem sau nu noi in teren desi mai exista niste momente bune (mai ales individuale).

    S-a mai terminat o faza care aducea meciuri si oboseala suplimentare. In curand va fi ca un nou start (faza meciurilor 1-6). Deci nu prea mai este loc de o astfel de scuza. Ma uitam la lotul Craiovei de la ultimul meci de la Cluj, total 10 jucatori si in zona bancii noastre am numarat vreo 14 jucatori (fara Lapornik), chiar daca printre ei erau jucatori tineri care evolueaza mai mult la echipa a doua.

    Si, off topic, daca citeste cineva de la club pe aici: in conditiile in care ati mutat jocul cu Steaua in sala Horia Demian, la ora respectiva (ok, ora poate depinde de Digi daca va fi televizat) si nu reusiti sa evitati atribuirea locurilor cu abonament si altor spectatori (dublare sau chiar triplare a aceluiasi loc, ca si data trecuta), cam cati dintre acestia credeti ca vor veni? Abonamentul acela avea menirea si sa permita omului sa ajunga chiar la inceputul meciului (cunosc persoane care fac eforturi si vin chiar daca ajung dupa primul sfert) fara sa se ajunga la dispute si nervi aiurea.

    cu 6 ani în urmă (15.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!