Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă la Galați și obține calificarea în semifinalele playoff-ului LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
08.05.2018

u bt cluj phoenix

U-BT Cluj Napoca a trecut de Phoenix Galați în deplasare, scor 71-67, în meciul 3 al primei runde de playoff din Liga Națională de Baschet Masculin.

Florin Nini a început partida în formula Petrișor, Măciucă, Gugino, Miller și Artino, în timp ce U-BT a jucat cu Kuti, Barro, Watson, Rasic și Sakic. Primul sfert a început foarte bine pentru tânărul Mihai Măciucă, autor a 5 puncte consecutive care au egalat scorul la 7. Veteranii Barro și Rasic au readus însă U-BT în avantaj pentru ca apoi Sakic să ducă scorul la 19-11. Finalul primei secvențe a aparținut însă gazdelor, care au redus diferența la 3 puncte, scor 26-23. Pavlovic a adus Phoenix în avantaj, scor 27-26, U-BT a revenit prin 5 puncte consecutive marcate de Kromah, iar cele două echipe au mers umăr la umăr până la pauză, unde au intrat la cabine la egalitate, scor 37-37.

Sfertul al treilea a fost din nou unul foarte echilibrat. Cele două echipe s-au perindat de mai multe ori la conducerea meciului. Phoenix a avut un avantaj de maxim 3 puncte, după reușita tânărului Măciucă (46-43), dar U-BT Cluj a dominat finalul sfertului și a intrat înaintea ultimei secvențe cu un avantaj de 2 puncte, scor 55-53.

Soarta meciului părea pecetluită după run-ul de 11-1 al clujenilor de la începutul ultimului sfert. Jarvis Threatt a reușit două triple, grație cărora a redus scorul la 70-67. După aceea, același Threatt a ratat mai multe libere care ar fi redus diferența pe final de partidă iar scorul a fsot stabilit de Rasic, scor 71-67.

Zeljko Sakic a marcat 19 puncte, Aleksandar Rasic 15 și Ousmane Barro 15 puncte cu 13 recuperări. De partea cealaltă Jarvis Threatt a marcat 16 puncte, cu 3/3 de la 3 puncte și 3/10 de la libere, Marko Pavlovic a marcat 14 puncte și tânărul Mihai Măciucă a reușit 11 puncte.

U-BT Cluj se califică astfel în semifinalele playoff-ului Ligii Naționale, unde așteaptă să vadă pe cine va întâlni din seria BC SCM Timișoara – CSM Steaua. Deocamdată seria este 1-1.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!