Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă un duel dificil cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
10.03.2018

u bt cluj  craiova

U-BT Cluj-Napoca a trecut de SCM U Craiova, scor 88-82, într-o partidă care contează pentru etapa a XX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-BT Cluj a început în formula Watson, Kuti, Kromah, Sakic și Barro, în timp ce Rami Hadar a preferat următorul 5: Vârnă, Siriscevic, Mikulic, Samuels și Aleksandrov.

Nandor Kuti a deschis ostilitățile, cu un coș de 3 puncte, iar după patru minute același Kuti ducea scorul la 11-2 pentru clujeni. Craiova a revenit însă pe tabelă iar coșul lui Siriscevic a redus scorul la două puncte, 15-13. Finalul primului sfert a aparținut gazdelor, care au strâns un avantaj de 8 puncte, scor 24-16. Samuels și Paasoja au deschis scorul în al doilea sfert cu două coșuri de 3 puncte. Watson, Calnicenco și Rasic au răspuns cu reușite din spatele semicercului iar Nandor Kuti cu două libere a dus scorul la 9 puncte, 38-29. Aleksandrov și Mikulic au redus însă ecartul la patru puncte la pauză, scor 45-41.

Debutul reprizei secunde a aparținut Craiovei. Siriscevic a pus primele 5 puncte iar după reușita lui Samuels scorul arată 50-47 pentru oaspeți. Watson și Kuti au pus 7 puncte consecutive să aducă gazdele înapoi în avantaj, iar liberele lui Kromah au consfințit un run de 14-2 pentru campioana en titre care a dus scorul la 61-52. Coșul lui Rasic a adus cel mai mare avantaj al lui U-BT, scor 71-60, dar Craiova a închis sfertul prin două reușite de la 3 puncte semnate de Orbeanu și de Reed.

Cursa de recuperare a oaspeților a continuat și în sfertul 4, când Iulian Orbeanu a adus Craiova la doar un singur punct, scor 75-74, la mijlocul sfertului 4. Campioana a răspuns însă cu un run de 10-2, cu Rasic și Watson în prim plan. Finalul meciului a fost astfel controlat de U-BT, care a reușit să câștige în cele din urmă cu 88-82.

Giordan Watson a avut un meci foarte bun, cu 22 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, Aleksandar Rasic a strâns 16 puncte, Kromah și Barro 12, Sakic 11 și Kuti 10 puncte.

De partea cealaltă, LaMarcus Reed a marcat 18 puncte, Jamaar Samuel a reușit 16 puncte cu 8 recuperări, Siriscevic 12, Mikulic 11 și Iulian Orbeanu 10 puncte.

După acest meci U-BT Cluj ajunge la 15-4, în timp ce SCM U Craiova coboară la 9 victorii și 10 înfrângeri. Ambele echipe au de disputat o restanță, U-BT Cluj cu CSM Steaua și Craiova cu Poli Iași.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!