Stiri

U-BT Cluj, duel pe teren propriu cu Dinamo Tbilisi

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și Dinamo Tbilisi se vor duela miercuri seara în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00, într-un meci din cadrul etapei a 5-a din grupele FIBA Europe Cup. Confruntarea dintre cele două formații va putea fi urmărită și pe postul de televiziune DigiSport. 

Pentru U-BT Cluj acest meci este unul extrem de important, iar victoria este obligatorie pentru a-și asigura calificarea mai departe în FIBA Europe Cup, respectiv pentru a rămâne în lupta pentru prima poziție în Grupa E. La ora actuală, U-BT ocupă locul 1 în grupă, la egalitate de puncte cu Istanbul BBSK, însă favorizată de situația din meciurile directe cu turcii. Ambele formații au la activ 3 victorii și o înfrângere, însă U-BT s-a impus la Cluj-Napoca la 21 de puncte diferență, în timp ce turcii și-au adjudecat meciul de pe teren propriu doar la 10 puncte. 

Cele două formații sunt urmate de Lukoil Academic Sofia, echipă care are 2 victorii și 2 înfrângeri, iar dacă va pierde astăzi în Bulgaria cu cei de la Istanbul BBSK va ieși complet din calculele calificării, Clujul și turcii urmând să avanseze la braț în faza următoare, singura necunoscută fiind cine va termina pe locul 1. 

Adversara de astăzi a Clujului, campioana en-titre și liderul la zi din Georgia, Dinamo Tbilisi, este cenușăreasa grupei, aceștia având la activ 4 meciuri pierdute din tot atâtea jucate. Georgienii nu mai simt nicio presiune, calificarea mai departe fiind jucată demult pentru ei, iar deplasarea la Cluj va fi una de bun-augur pentru ei. Dinamo Tbilisi este lider autoritar în Georgia cu 5 victorii din 5 partide, ultima fiind înregistrată în weekend când au învins pe Mgzavrebi cu 80-64 pe teren propriu. 

U-BT Cluj este la rândul ei campioană en-titre și lider la zi în România, având 5 victorii și o singură înfrângere, la fel ca BCM U Pitești. Clujenii au bifat în ultimele 2 etape 2 victorii consecutive, cu BC Mureș, 97-68, respectiv cu Politehnica Iași, 89-60. De asemenea, în ultimul joc din FIBA Europe Cup, ardelenii au bifat prima lor înfrângere în această competiție, 82-92 cu Istanbul BBSK în Turcia. 

În meciul tur dintre Dinamo Tbilisi și U-BT Cluj, oaspeții din România s-au impus fără drept de apel, scor final 87-73 pentru clujeni, într-un meci controlat în totalitate de aceștia. Giordan Watson cu 14 puncte, Zeljko Sakic cu 13, Vaidas Kariniauskas cu 13 și Rolland Torok cu 10 au fost atunci cei mai buni marcatori din lotul pregătit de Silvă. 

Așadar, confruntarea din această seară cu Dinamo Tbilisi pare una ușoară la prima vedere, însă este una extrem de importantă, iar Mihai Silvășan este obligat în primul rând să reușească să-i motiveze pe băieți și să-i facă să conștientizeze importanța jocului. Dacă acest lucru va fi reușit, atunci U-BT Cluj are la dispoziție toate armele posibile să-i învingă pe georgieni. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!