Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj l-a adus pe fundașul Artis Ate (VIDEO)

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.07.2019

U-BT Cluj l-a adus pe fundașul Artis Ate (VIDEO)

U-BT Cluj a anunțat transferul lui Artis Ate. Letonul a evoluat pentru VEF Riga în ultimele două sezoane. Fundașul are experiență în EuroCup și Basketball Champions League. A jucat 8 meciuri pentru naționala Letoniei în calificările pentru mondialul din acest an.

Artis Ate este noul jucător al celor de la U-BT Cluj. Fundașul împlinește 30 de ani în 29 iulie și are 1,93 m înălțime. Acesta a evoluat pentru VEF Riga în ultimele două sezoane în VTB League, ajungând în sferturi în acest an, când a pierdut cu 0-3 cu CSKA Moscova. În ultima ediție a competiției a jucat în 25 de meciuri, cu medii de 8,1 puncte, 2,8 recuperări și 1,4 assist-uri în 25.6 minute. VEF Riga a câștigat campionatul leton după 4-1 în finala cu Ventspils. Cele două formații și-au disputat și finala Ligii Letone-estone în acest an, atunci câștig de cauză având Ventspils cu 102-80.

Noul fundaș de la U-BT a contribuit cu 7,9 puncte pe meci în campionatul intern în 25.3 minute și a mai avut medii de 4,8 recuperări și 0,8 assist-uri în 8 partide, conform statisticilor de pe eurobasket.com. În competiția comună cu estonienii, Ate a jucat 23 de meciuri, cu medii de 11 puncte, 3,5 recuperări și 1,3 pase decisive în 22.7 minute.

Înainte să joace pentru VEF Riga a fost legitimat la BK Ventspils, cu care a evoluat în Champions League în sezonul 2016-2017. În 14 meciuri a avut medii de 2,8 puncte și 1,4 recuperări în 12.3 minute. Cu un sezon înainte a jucat cu Ventspils în Europe Cup, unde a avut medii de 7,9 puncte, 2,3 recuperări și 1,8 assist-uri în 21.6 minute. Cu aceeași echipă a participat în EuroCup în stagiunea 2014-2015, cu medii de 4,2 puncte și 1,7 recuperări în 14.9 minute, în 10 meciuri. Până în 2014 a jucat pentru Betsafe Liepaja.

Fundașul face parte din naționala Letoniei și a intrat în 8 meciuri din calificările pentru Cupa Mondială din acest an. A jucat 18,8 minute pe partidă, cu medii de 4,1 puncte, 3,1 recuperări și 1,5 assist-uri. Letonii au trecut de prima fază a grupelor, terminând pe locul doi cu 4 victorii și 2 înfrângeri, la egalitate cu Turcia. Letonia a fost prima sub linie în faza a doua din calificările europene. A avut 19 puncte cu un bilanț de 7 victorii și 5 înfrângeri. A fost la egalitate cu formația de pe locul 3, Muntenegru. Cele două și-au împărțit victoriile și diferența s-a făcut la rezultatele directe.

Artis Ate este al treilea stranier anunțat de formația clujeană pentru sezonul 2019-2020, după Brandyn Curry și Karlo Zganec (transfer anunțat tot astăzi, împreună cu letonul). Clujenii au mai confirmat până acum continuarea colaborării cu Nandor Kuti și Antrei Calnicenco.

*foto: fiba.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    Artis Ate
    Eu cred ca e inlocuitorul lui Rasic ca si rol (dpdv al jocului in teren) in echipa, iar de aceea nu il vad jucand foarte mult ca si PG. Dupa parerea mea e un 2 care mai degraba o sa joace pe 3 datorita preciziei de la distanta. Din pacate nu prea gasesti ceva videouri cu el, dar pare genul acela de jucator care stie sa duca mingea fara probleme in terenul advers, dar care prefera catch and shootul (tipic pozitiei 3) mai mult decat patrunderea (tipic pozitiei 1-2). Ramane de vazut. Oricum, mi se pare un jucator polivalent. Sper sa fie un transfer reusit.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Transferuri mari ...
    Nu cred ca exista vreun mare fan care nu se astepta la mai mult dupa transferul lui Curry si indelungata reclama cu noul antrenor . Nici nu merita sa analizam cifrele celor doi, nu se ridica la nivelul asteptarilor si gata ! Unii dau mare importanta prezentarilor video, pai daca s-ar face unul cu Calnicenco, ar trebui sa vina Lakers dupa el, daca asta ar fi criteriul de baza . La colaje fiecare sta bine, apoi ne miram ca pe teren situatia este diametral opusa . In fine, e clar ca tot Silva va fi nomber one, iar echipa va fi tot una competitiva, dar nicidecum una superioara celorlalte competitoare, cum ne-am fi dorit cu totii .

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @vass bella
      cu riscul de a primi dislikuri la greu..echipa UBT a fost superioara daca nu sensibil egala celorlalte competitoare si in ultimii 2 ani. diferenta a facut-o cred antrenorii, micile detalii, greselile proprii..fiecare cred ca si-ar dori sa aduca spuma..dar nu stiu ce provocari poti oferi jucatorilor mai buni ca sa nu mearga in alta parte. sigur si salarii mai mari..dar eu cred ca se poate castiga campionatul fara a arunca banii aiurea. repet daca diferenta de valoare intre UBT si restul va fi mare din start, fara drept de apel, nu stiu ce rost ar avea prezenta lui Dule pe banca deoarece si Silva ar putea sta lejer. cred ca nici Dule nu a solicitat jucatori extraordinari pt a castiga campionatul in Romania. cei adusi fiti sigur ca au girul lui, fara nici o chestie. prezenta lui pe banca garanteaza existenta unei echipe cu adevarat, multa, multa munca si antrenament la greu si luarea celor mai bune decizii in timpul partidelor..iar daca nu vor confirma se vor autoexclude si vor veni altii. situatia cred ca e de domeniul normalitatii.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      glumind vorbind..
      nu cred ca Dule vrea sa-si arate valoarea in competitia de la noi doar antrenand niste jucatori mai valorosi ca ceilalti.. altfel cred ca vrea sa le dea lectii lui Achim, Fleseriu, Nini, etc. daca echipa ar fi mult mai valoroasa si ar castiga nimeni nu ar vorbi de meritul lui, ci al jucatorilor. stie el ce face, fiti siguri.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      daca UBT
      primea wildcardul pt Eurocup, fiti siguri ca altfel ar fi fost strategia. asa cred ca este cea normala. si stati ca mai urmeaza cel putin inca 3 straini.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Dule
      Nu are nicio treaba cu mercantilismul antrenorilor,omul are vocatia de a construi echipe si jucatori,dupa acest tipar va croi Clujul,iar cine nu va corespunde,va elibera spatiul urgent.Imi mentin predictia ca U Bt isi va sufoca adversarii si va avea o medie in jur de 60 de puncte primite/meci.

      cu 4 ani în urmă (20.07.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca PowerGuard :

    Performanta
    Performanta se obtine cand esti cel mult la acelasi nivel valoric cu adversarul (pe hartie) iar tu castigi. Surpriza e cand esti mai slab decat adversarul dar castigi. A treia situatie e asesoft like, ai lot bun, arbitrii sclaveti te pupa in cwr pentru ciolanul aruncat discret, federatia te rezolva cu orice si la sfarsit manareala iti iese si castigi fara nici o glorie. Poate ca la CJ anul asta va fi a patra situatie, antrenor de exceptie, lot excelent si victorii fara dubii. Asta daca nu au alte planuri Achim si Fleseriu ;)

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      corect, subscriu..
      mai putin la .victorii fara dubii..victoriile sunt mai frumoase cand exista si oponenti pe masura sau meciuri incrancenate, dar cel mai bun castiga. si e bine ca macar teoretic fiecare sa aiba sansa sa, nu???

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • bulcul:

      Antrenori
      Cred ca are mult de castgat si Silva, care, daca il duce capul, anul asta sta cu carnetelul si pixul si incearca sa invete cat mai mult de la dom'n antrenor. Nu stiu ce jucator spunea asta acum ceva vreme, ca din punctul lui de vedere ar trebui adusi antrenori sarbi care sa ii mai invete cate-o chestie, doua, pe ai nostri. Cu privire la Achim, sunt convins ca daca cumva nu prea se intareste lotul semnificativ in vara asta, si nu facem mare branza in Europa, va aduce niste intariri mai serioase la jumatatea campionatului, asa cum e obiceiul.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Nikola Markovic
      dadea exemplu Polonia, evolutia baschetului acolo, unde in ultimii 30 ani au fost antrenori sarbi, croati, americani..etc iar polonezii au luat carnetelul, au notat, au invatat, au aplicat si rezultatele au inceput sa se vada.eu cred ca Silva va invata mult, deoarece face parte din baschet, ideea la el este ca s-a trezit prea repede principal si a crezut ca le stie pe toate. are o mare oportunitate sa stea in preajma lui Dule si sa absoarba ca buretele totul...

      cu 4 ani în urmă (20.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!