Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj merge pe malul Dunării să închidă seria cu Galațiul

Eduard Popa

Eduard Popa
08.05.2018

u bt cluj phoenix

Phoenix Galați va primi marți vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor Dunărea, în a treia partidă a seriei din primul tur al playoff-ului LNBM. Seria se reia de la scorul de 2-0 pentru U-BT Cluj, după ce elevii lui Mihai Silvășan au câștigat primele două meciuri din serie, scor 98-69 și 78-64.

Au fost două partide dominate de clujeni, în special primul duel în care campioana României a făcut ce a vrut cu echipa gălățeană. Gazdele și-au folosit banca mult mai lungă în prima partidă, cu 6 jucători reușind să înscrie în double-digits. În al doilea meci, U-BT Cluj a pornit ca din tun, cu un run de 22-7 în primul sfert, dar gălățenii au răspuns cu 16 recuperări ofensive care i-au ținut pe moldoveni în joc până în ultimul sfert al partidei.

Giordan Watson (13,3 puncte, 4,2 pase decisive) și Zeljko Sakic (13,1 puncte, 6,5 recuperări și 3 pase decisive) sunt principalii artizani ai lui U-BT Cluj în acest sezon, în timp ce căpitanul Tony Gugino (13,3 puncte, 8,4 recuperări și 2,6 pase decisive) este cel mai bun jucător al gălățenilor în actuala stagiune.

Galațiul va arăta cel mai probabil un joc foarte diferit față de prestațiile din deplasare. În Sala Dunărea elevii lui Florin Nini au obținut victorii extrem de importante în fața celor de la Oradea, Sibiu sau Steaua.

Singura partidă jucată de clujeni considerată în deplasare contra celor de la Pheonix Galați în actuala stagiune s-a jucat la Arena de Baschet din Capitală, unde U-BT Cluj a reușit o revenire de senzație, de la -23 în sfertul 3 al partidei.

Astfel, duelul 3 dintre Phoenix Galați și U-BT Cluj se joacă marți, 8 mai, de la ora 19:00, iar meciul va fi transmis în format livestream pe canalul de youtube FRB Tv.

*foto: u-bt.ro/ Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!