Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, proiect inspirat de la FC Barcelona

Eduard Popa

Eduard Popa
19.09.2017

u bt sigle fcb

U-Banca Transilvania Cluj a semnat un parteneriat cu echipa de fotbal Universitatea Cluj în urma căreia baschetbaliştii clujeni vor evolua doar cu sigla echipei de fotbal pe maieu.  

Evenimentul s-a petrecut chiar înaintea ultimului meci amical al baschetbaliştilor lui Mihai Silvăşan din această perioadă de pregătire, cu BC Mureş, scor final 84-79.

Reprezentanţii celor două cluburi clujene au spus că au luat ca exemplu Barcelona.

„Este un proiect la care am lucrat împreună cu Mircea Cristescu și partenerul oficial al celor două echipe, Banca Transilvania. Cred că este un proiect inedit pentru sportul românesc, ne-am uitat și la exemplele de afară, la FC Barcelona, care au aceași siglă atât la fotbal, cât și la baschet. Încercăm să avem proiecte comune, să aducem oamenii atât la stadion, cât și la sală”, a spus preşedintele echipei de fotbal, Radu Constantea, potrivit site-ului oficial al lui U-BT.

„Mă bucură foarte mult acest proiect, cred eu că, fiind uniți, putem să ne dezvoltăm mai repede și mai bine. Este un lucru pozitiv pentru sportul clujean, sper să fim un exemplu atât noi, cât și echipa de fotbal, pentru copiii care vor să facă un sport, care vor să se miște, pentru părinții care vor să le găsească modele copiilor”, a spus şi antrenorul echipei de baschet, Mihai Silvăşan.

U-BT va juca duminică şi marţi în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Adversar va fi câştigătorul dintre bosniacii de la Sarajevo şi germanii de la Ludwigsburg.

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Proiect
    Semintele sunt asigurate ptr. fanii de fotóval.

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Îmi pare rău da' e asociere dăunătoare baschetului! Vorbim, totuși, de o galerie care a avut/are în componență huligani intrați în cartea neagră a fotbalului, vezi episodul cu cameramanul snopit în bătaie sau cel recent când s-au băgat precum musca în anusul calului la un eveniment organizat de suporterii CFR Cj, acolo dând papară în dreapta sau stânga fără a conta că erau femei gravide sau copii. Suporterul de fotbal, axiomatic, e dotat cu o jumătate de neuron, de ce să introduci elefanții în magazinul de porțelan? Mai bine o atmosferă anostă/calmă/civilizată decât un zgomot produs de nevertebrate pentru care prezența la un eveniment sportiv înseamnă bătaie!

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie:

      uite asa si-a asigurat Alexa cititori :)
      ce sa mai...consatenii lui dragnea, sunt bine informati!

      cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Apropo de musca-n... lapte
    Supoterii Universitîții Cluj (vorbim de echipa de fotbal aici) nu sunt doar cei din galerie / unii huligani care au făcut sau fac parte din ea. E covârșitor numărul oamenilor normali care susțin echipa asta. Discutăm aici de oameni de toate vârstele (de la școlari la pensionari), etniile (da, sunt și maghiari care țin cu U), ocupațiile (de la șoferi de autobus la profesori universitari), etc.

    Generalizarea aia (pretențioasă) cu "Suporterul de fotbal, axiomatic, e dotat cu o jumătate de neuron" e ca și cum aș spune că "Teleormăneanul, asistat social din oficiu, s-a născut cu mâna întinsă". Asta cu adresă clară la orașul / județul care apar la tine pe profil.

    Pentru liniștea ta, îți garantez că prezența la sală a galeriei din Alexandria va fi primită cu mare căldură de suporterii clujeni (fie că va fi vorba de fani vechi ai baschetului sau fani care vor fi prins recent microbul). Lucrul acesta va fi valabil pentru toți oaspeții care vor veni și se vor comporta civilizat.

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Mie îmi place că, imediat, luați foc la orice opinie negativă! Aveți dreptate, în TR sunt mulți asistați sociali care impun guvern PSD. Dar știți de ce? Pentru că voi sunteți prea pretiosi ca să va mișcați la secția de votare, comentați în online! Și, surpriză... Opinia voastră rămâne în neant și sunteți conduși de un hot teleormănean. Apetenta pentru tiradă virtuală nu schimbă situația din lumea reală! Apropo, unde erau cei mulți și buni când huliganilor din 2008 crăpa cu bordura capul cameramanului? Cumva se uita și se pregăteau să vitupereze pe net? Cu stimă și scuze că îmi permit o opinie!

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      L. E. Huliganilor, autocorrectul bată-l vina

      cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Iarăși scuze, huliganul...

      cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Deh,Chirita
      Cat esti tu de muzician,mai falsezi cateodata si daca te-a mancat,uite ca te scarpinara baietii(chiar daca la randul lor unii abereaza)!:)))))))))))

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Domnule...
    Mie nu îmi place cum distragi atenția de la subiect cu impostura unui veritabil demagog. Găsesc hilar felul în care-ți structurezi discursul. Inerent transpare astfel caracterul tău. Uzezi de cuvinte ce crezi că-ți conferă o aură savantă trădându-ți cu nonșalanță șubreda stăpânire a limbii române. Virgulele puse aiurea demască întotdeauna coțcăria atunci când vine vorba de cei care fac paradă afișându-se în erudiți. Tu faci parte din categoria acelora care proiectează o imagine în speranța că lumea îi va răsplăti cu venerație. Eu unul știu că mecanica unei proiecții presupune o lumină puternică și o formă de mici dimensiuni poziționată între aceasta și imaginea care se obține. Cuvintele mari luminează orbitor, e drept, dar pe lângă moliile care se adună hipnotizate în jurul becului mai sunt și alte animale în lanțul trofic.

    Mno, să trecem mai departe. Ce-i cu construcția asta slabă - "eu și voi" pe care dorești să-l transformi în "noi și voi" și mai apoi "noi și ei"? ("imediat luați foc" - voi luați). Tehnică de manipulare de doi lei, funcționează doar la categoriile sociale din care fac parte cei care taie vinde pomul altuia și tot înșeală statul cu 200 de lei. Ești singur, cauți adepți la punctul tău de vedere, așadar simulezi o atitudine aparent umilă (ex: "Cu stimă și scuze că îmi permit o opinie") din care cad printre dinții strânși într-un zâmbet fals fărâme de ironie. Arunci acuze prin care vrei să mă (Observi că nu am zis să "ne" pui, da? Eu am curajul să-mi o discuție contradictorie în nume propriu) pui în defensivă. Exemplu 1: Ce am făcut la alegeri (deși nu era deloc subiectul conversației pe tema asta) - am făcut astfel încât la Cluj PSD a luat 25% față de media națională de 45% - punct. Exemplu 2: Unde am fost când unul îi dădea în cap jandarmului. Nu știu maică, aici la noi avem mai mult de-o stradă pe care umblă lumea și nu știe chiar fiecare ce face fiecare. Eu unul eram acasă. Cât despre reacții - da, au fost reacții dezaprobatoare în număr covârșitor și sigur ai avut ocazia să iei la cunoștință despre ele. Bine, e drept că nu știu când s-a introdus Internetul în Teleorman, poate atunci încă nu aveați și știu că frații Bulgari (nu la Bvlgari comandate prin carduri furate mă refer, știe Teleromanul la ce mă refer) nu au studio teritorial în Cluj.

    Faci judecăți de valoare aducând în discuție doar niște episoade regretabile / excepții dintr-o istorie de 98 de ani a unui club simbol. Un simbol paradoxal, care e susținut nu pentru rezultatele pe care le-a avut ci pentru simplul fapt că există. O echipă universitară născută din nimic, la care au pus umărul de-a lungul timpului oameni ca Iuliu Hațieganu, Istvan Kovacs sau Horia Demian. În spate se află generații care au simțit emulația spiritului U, suporteri care cântă "Slavă ție studenție" la începutul și la sfârșitul oricărei partide, indiferent de rezultat. Generațiile astea înseamnă sute de mii de oameni care, fiecare la timpul lor, au umplut la refuz sala Horia Demian sau Ion Moina. Tineri sau bătrâni, veniți cu familiile sau cu prietenii, români sau unguri, toți cântau "Luptă Universitatea, tu ești tinerețea noastră, noi pe tine te iubim".

    Și acuma te-ai trezit tu, împărat în haine noi, să reduci U Cluj și tot ceea ce înseamnă simbolul ăsta la gesturile punctuale ale unor tâmpiți. Nu, domnule, eu nu îți permit asta!

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Să răspund, să nu răspund... Mda, ai mult timp, am și eu, doar azi am primit ajutorul social și, închisă fiind singura uliță din sat, comentez aici, nu am unde să-l cheltui! Nu cred în sintagma că noi în sud am fost poarta ce a închis invazia turcilor spre vest, de asta suntem o zonă subdezvoltată, spre a se putea construi burguri mari acolo. Noi atât avem, o uliță, voi moșteniți ceea ce au lăsat alții, vorbim de unguri sau Habsburg iar azi considerați că nu merită măcar o plăcuță bilingvă, cu toate că majoritatea clădirilor vechice fac din Cluj un oraș foarte vechi și vizitat sunt realizate în timpul dualismului austro-ungar. Pariu că nu ești descendent al celor 25% români ce locuiau în Cluj în 1918? Cumva unu' din cei mutați în comunism în Ardeal pentru a satisface politica din acel moment ce dorea o românizare forțată a Ardealului? La subiect: Liverpool nu e doar momentul "You'll never walk alone", mai există și Heysel! Iar fanii altor echipe engleze din deceniul 9 al fostului secol probabil că nu meritau generalizare, cu toate acestea au suferit consecințele gesturilor criminale ale huliganilor de la Bruxelles. Iar virgulele se pun că trebuie, dacă tu percepi altceva e din cauza senzitivității tale! A, că mai pun una aiurea e foarte posibil. Că eu sau tu(sigur când ai scris datoria asta nu ai fost în Nirvana) scrâșnim din dinți în particular nu e o problemă! Important e să nu exhibăm scrișnitul în capul altora, știu că e frustrant să vezi că CFR e campioană iar U un fel de ABBA! Dăm în alte subiecte pentru că tu ai făcut un atac abject la locul unde locuiesc. Departe de a fi un patriot local! Îmi detest orașul și mentalitatea locală. La fel, la vot am încercat și eu cu alți apropiați să punem frână ciumei roșii. Doar că aici au ieșit 65% din asistații social în timp ce alții din zone categoric mai iluminate au preferat doar să iasă să protesteze împotriva OUG13, când era cazul să iasă au stat comod la căldură! Stai calm, nu e aici o imensă Agoră în care să îmi exersez ideile pentru a face prozeliți. E normal să exprim o opinie cum de altfel e normal să nu fii de acord cu ea!

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      .
      Ce bine că a ajuns ajutorul, grijă mare să nu-l cheltui pe tot odată!

      Burgurile și clădirile despre care vorbești au fost construite sub dominație austro-ungară de către marea masă a populației, adică iobagii / mai târziu șerbii. Aceștia puteau fi români și unguri deopotrivă, apropo, singurii care beneficiau de drepturi cetățenești ("parte a națiunii") erau nobilii care erau de etnie maghiară. Cam așa e cu cine a construit orașele, în condițiile unei societăți eminamente sclavagiste. Apropo de societate sclavagistă, la tine în Teleorman ce s-a construit în timpul dominației turcești?

      Până una alta noi clujenii trăim bine mersi împreună, respectându-ne reciproc și muncind unii alături de alții indiferent de etnie. Te-ai găsit să vorbești de plăcuțe bilingve (să rămâna asta cea mai mare problemă pentru Cluj!) într-un loc unde unul dintre simbolurile de necontestat ale orașului se numește Babeș-Bolyai. Bolyai, de la János Bolyai care, ca să vezi, a fost maghiar! Sau în orașul unde una dintre instituțiile de cultură reprezentative este Opera Maghiară. E pace și liniște între oamenii normali din Cluj, ziceam, și chiar nu-i nevoie să mai vină încă unul care să bage zânzanie aiurea.

      În ceea ce priveste descendența, aș pune cu drag pariu cu tine, dar tocmai ce te-am sfătuit să nu-ți cheltui ajutorul social tot odată. Ar fi ipocrit din partea mea să facilitez asta.

      La subiect: ai grave probleme de percepție dacă esți înstare să compari Heysel și ce făceau huliganii englezi în anii 90 cu faptele câtorva specimene ce au făcut parte din galeria lui U Cluj. Înțeleg, ești în cătuare de argumente, dar nu cred că o să le găsești pe arătură.

      Eu nu știu cum e să fi frustrat de faptul că CFR a fost campioană. Văd că tu știi, în schimb, dar nu te obosi să-mi explici. Eu n-am nicio treabă cu capra vecinului.

      E jenant să spui că am făcut un atac abject, pe bune. Mi-e mie rușine de rușinea ta, pe cuvânt. Știu exact ce am scris, se vede și se înțelege exact ce am scris, punct. Dincolo de asta, îmi pare rău pentru tine că-ți detești orașul și mentalitatea locală. Fă ce n-au făcut alții de-acolo înaintea ta și sacrifică-te să schimbi ceva.

      Ca ardelean sunt calm din oficiu.

      cu 6 ani în urmă (20.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Cum ai spus, esti ardelean! E bine că vouă v-a luat doar 12 ani să vă dumiriți de Funar, nenea ăla ce unea pe toți în Cluj! Tot e bine, noi pe aici încă vedem că PSD e bun! Bine, a contribuit și un clujean, prin atitudinea de slugă în fața chiorului, să creeze o imagine idilică lu' nenea Moustache! Vezi tu, să construiești la Cluj stadion și sală polivalentă în vreme ce altor amărâți le tai lefurile și pensiile nu e tocmai OK. Nota bene, să mai și falimentați societatea ce se ocupa de administrarea pleștii ce vă căzu pe cap! Dacă tu continui să te legi de ajutorul social, deși se subînțelege de la o poștă subliminalul peiorativ din postarea mea, înseamnă că am reușit să fac un om așezat să vitupereze aici, deși tot încearcă să întărească în mentalul celui ce citește contrariul, e ceva. Fii fericit, în galeriile de fotbal sunt doar academicieni, episoadele negative ce s-au întâmplat reprezintă doar scene dintr-o piesă ce risca să devină prea monotonă, ce mai tura-vura, e Rai în galeria de fotbal. În rest..

      cu 6 ani în urmă (21.09.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Unii nu au descoperit apa si sapunul dar vad doar huligani intre suporterii lui "U"! Probabil li se trage de la incapacitatea de a juca intr-o sa la decenta si a o umple cu "suporteri" platitori..... ca venii vorba de "suporteri, aia de la steaua, aia care striga gol la fiecare cos si vin contra cost ce sunt! Academicieni, doctori ingineri cu diploma in Elena Ceausescu!

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!