Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se întărește sub panou

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunțat de curând prin intermediul site-ului oficial al clubului transferul baschetbalistului lituanian, Adomas Drungilas, produs al școlii de baschet Zalgiris Sabonis Kaunas. În vârstă de 27 de ani, Drungilas evoluează pe poziția 5, având 2.03 m în înălțime și 92 de kg. 

„Adomas este un jucător de poziția 5 foarte mobil, este cunocut peste tot pe unde a jucat ca un adevărat luptător, un jucător muncitor sută la sută, care dă absolut tot ca echipa sa să câștige. Cred că avem nevoie de așa ceva și cred că ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am impus în acest sezon”, a declarat Mihai Silvășan, conform u-bt.ro. 

În actualul sezon competițional, balticul a fost component al celor de la Benacquista Assicurazioni Latina Basket, în liga secundă din Italia, echipă pe care a părăsit-o în octombrie după doar un meci bifat în echipamentul acestora. În stagiunea precedentă, Adomas a fost semifinalist în Ungaria alături de cei de la Zalakeramia-ZTE KK, formație în echipamentul căreia a strâns 43 de partide cu medii de 13.9 puncte, 7.0 recuperări, respectiv 1.3 pase decisive. 

Pe parcursul carierei sale, noul pivot al Clujului a mai evoluat în Austria la Oberwart Gunners, unde a cucerit cupa și campionatul, în Elveția la Starwings, respectiv în Lituania la LSU Atletas, Lietkabelis, Palanga sau Triobet. 

Adomas Drungilas va face echipă sub panou cu senegalezul Ousmane Barro. Acum rămâne de văzut dacă va fi coleg și cu Alexandru Olah în continuare, având în vedere faptul că centrul român stă de câteva meciuri bune pe bancă, fără minute primite din partea băncii tehnice. 

*Foto: Basketnews.lt

20 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Olah
    si cu Olah ce se intampla?

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      bătaie de joc !
      Asta se întîmplă. Cînd iei licența de antrenor la fără frecvență ( ca foarte mulți antrenori din România, din păcate) este foarte posibil să deprinzi metehnele "folbalului " și să-ți bați joc atît de jucător cît și de bani. Chiar și cu aducerea unui pivot ( de 2.03 !) eu cred că Olah poate continua (dar să-l antrenezi sau împrumut, nu să-l plafonezi, că nu avem nu stiu cîți jucători in România). Repet părerea mea că la mijloc este altceva decît randamentul lui Olah !

      cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      2,03 ?
      In prezentările oficiale, Adomas figurează cu 6,8 feet ceea ce inseamnă 2,07-2,08 ( dacă nu mint convertoarele de pe net). Să vedem cum se va descurca după perioada de inactivitate sau o să descopere că este accidentat ( vezi cazul Domercant) ! Un joc in liga a 2-a Italiană în ultimele luni ? Cred că e într-o mare formă ! Sper că nu de covrig...

      cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Apai tot asa se intampla si cand ajungi mare pivot doar pt ca esti roman, joci ca lemnu, platit binisor sa nu iti scada contu, nu accepti criticile si mai devii si mare suparat si peste toate capitanul echipei care are vreo 10 cm mai putin iti da lectii de jucta poz 5. Poate gaseste si el o echipa pe masura "profesionalismului" si "culturii" sale baschetablistice. A mai fost unu care nu a jucat nici sa il tai ca era bai cu antrenorii, acuma ii vedeta mare, din apcate mare doar de intaltime in continuare

      cu 6 ani în urmă (22.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Hopa
    Incepe sarabanda plecarilor si venirilor. Campionatul nostru e prostitutie. Fiecare echipa schimba 10 jucatori pe sezon.

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Da
    Am urmarit cele doua filmulete de pe YTB cu el, din sezoanele 14-15, respectiv 15-16. Intr-adevar, e mobil si puternic sub panou. In plus, are si mana de 3p, ceea ce e un lucru foarte important pentru noi in momentul de fata. Daca va fi macar la 70-80% din ceea ce a aratat in anii precedenti, va fi bine. In plus, cred ca e destul de limpede ca Justin Gray ne va parasi pana la iarna, probabil cand Sasha va fi apt de joc. Cat depre Olah, nu stiu. Daca il tinem doar pe banca asa cum s-a procedat cu el in ultimele 4 meciuri, mai bine ii dam drumul si eventual sa ne orientam spre un alt extra transfer, daca va fi cazul. Totusi, sper sa se remedieze orice fel de problema ar fi acolo, urmeaza Cupa Romaniei, sezonul e lung si avem nevoie de o banca cat mai lunga. Ramane de vazut ce se va intampla.

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Olah
    Il ... inchiriem la altii
    Lasand gluma la o parte, Olah era vazut ca un mare plus (ca roman, si un roman care confirmase in Belgia) Din pacate atat la Euro cat si in camionat nu a aratat multe. o sumedenie de greseli, de balbaieli, de ratari incredibile. Toate dublate de o lipsa de incredere din partea antrenorilor...

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Toth versus Olah
    De acord, Olah a aratat mai putin decat ne-am fi asteptat dupa cv-ul lui, dar fata de bietul Toth este de zece ori mai bun . Oricum, indiferent de motiv, sa-l tii pe banca 4-5 meciuri fara sa joace nici macar un minut, este o lipsa mare de tact din partea lui Silva !

    cu 6 ani în urmă (18.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      nu doar
      e o lipsa de respect si pentru ... investitia facuta!

      cu 6 ani în urmă (18.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      E clar ca Olah e peste Toth, dar cu siguranta si pretentiile lui financiare is mult mai mari.

      Credeti ca vine si inlocuitor pt Gray? Pe langa Rasic care nu se stie cand revine..

      cu 6 ani în urmă (18.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Olah
    Olah are al doilea salar dupa Sakic, clar s-au intepat cu el.Il tine pe banca si il forteaza sa plece singur, ca daca il dau afara trebuie s aii plateasca toti banii....O noua mutare neinspirata a conducerii care arunca cu banii....

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    la alta echipa din romania ar da 15 pct pe meci si 8 recuperari
    Olah nu este un jucator slab, anul trecut in Belgia la Mons HAinaut a avut statistici bune si in unele meciuri a fost chiar cosgeter. Sa ne amintim ca Mons joaca in aceeasi liga cu U-BT, Fiba Europe Cup, liga echipelor mediocre din Europa (dar care au un pic de pretentii fata de echipele slabe). Evident ca orice echipa din Romania l-ar achizitiona maine pe Olah (e cu 2 clase peste Orbeanu, de exemplu). Important este sa isi ia salariul, ca dupa experienta de la U va reveni din nou in circuit si isi va demonstra valoarea. Doar increderea in sine trebuie pastrata. nu esti bagat pe teren azi, in anumite circumstante care mie mi se par dubioase, iar sezonul urmator rupi statisticile la o echipa care te achizitioneaza ca sa te si joace! are oricum in fata 10 sezoane cel putin ca sa demonstreze ca e mare jucator!

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Sa fim serioși și corecți, la început toți ne puneam mari speranțe în Olah. Eu rămân la părerea ca nu el e de vina ci antrenorul care n-a știut sa-l foloseasca și sa-l mobilizeze. E mare păcat de el pt ca e un jucător care garantat daca se duce la o alta echipa (nu știu cine în tara va fi în stare sa-i plătească salariul) care îl va folosi cum trebuie va deveni unul din primii 3 jucători romani. Adomas sper sa fie capabil sa fie un backup la Barro însă mă întreb de ce o fi jucat doar un meci în Italia? Nu pare sa fie un transfer cu care ne-am obișnuit la Cluj ...

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Nu doar
      Nici eurobasket nu a făcut nimic! Miguel scăpate printre degete, ratări incredibile.... or fi și kilogramele în plus o problema

      cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    zicea cineva pe aici
    ca ar respins metoda de instructie a lui Silvasan si anume aceea de a urla la jucatori. Pare plauzibila ipoteza. Din ce am observat eu, la nivel de abordare, pt Silvasan exista doua tipuri de jucatori: vedete (dykes, VM, Adamovic) pe care numa ca nu ii pupa undeva sa nu ii deranjeze si obedienti ( Torok, Kariniauskas, Kuti, chiar Barro) carora le freaca ridichia constant.
    Ei, unii desi nu au joc de vedeta, cum e Olah, nici nu suporta sa fie umiliti. Si atunci se ajunge la situatia de fata.
    Ama aceeasi parere cu majoritatea celor care au comentat mai sus. Olah e un jucator bunicel care va face treaba in alta parte pe viitor. La noi insa cred ca sejurul lui a luat de mult sfarsit si acum doar asteapta rezilierea.

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    ...
    Hai sa o lasam mai moale cu Silvasan care pana la urma ne castiga trofee si ne duce bine in Europa, oricare ar fi stilul lui de antrenorat(urlat,injurat etc.).Ce s-ar face Olah daca l-ar antrena Obradovic tot rosu la fata,cu pulsul 150 si urland incontinuu la oricine?Ala e antrenor slab sau cel mai titrat din Euroliga?
    Hai sa vorbim despre Olah daca tot la el s-a ajuns.Pai tu vii din America si apoi Belgia(similar cu parcursul lui Vlad Moldoveanu), lumea are 50% din pretentiile pe care le aveam de la VM si nici pe alea nu le poti satisface...
    Se stia clar ca o sa joace 10-15-20 min pe meci, apoi el in alea 10-15 minute:o gramada de balbaieli,de scapat de mingi,de aparare total aiurea,pierderi multe de dueluri la recuperare cu oameni mici etc.Bine,esti tu mai bun ca Toth,dar Roli Torok iti da clasa sub panou cu 10cm mai putini.
    Eu sincer tot am avut sperante cu Olah ca isi va intra in forma candva,dar apogeul a fost cand la meciul cu Sibiul parca scorul era strans in sf3,mai erau 15 sec de atac si el arunca un airball grosolan de la 3pct cu om pe el.De acolo mi-am dat seama ce inteligenta baschetbalistica poate avea acest jucator(macar fizicul de l-ar ajuta).
    Cat despre lituanian,pare un luptator pe stilul lui Bogdan Popescu si ne poate ajuta foarte mult.

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Olah
      Prima dată l-am văzut în meciurile de pregătire a echipei naționale. Ă fost o mare dezamăgire, dar am spus că nu știe Tenter sa il joace. Eram sigur ca Silvasan il va pune în valoare. Acum, după ce l-am văzut în meciurile in care a jucat, constat ca e peste Toth dar comparabil cu Baciu.

      cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      n a castigat silvasan trofeele
      Ci adamovic, Rasic, etc.
      Sa nu glorificam ce nu i de glorificat. Iar comparatia cu Obradovic e SF..

      cu 6 ani în urmă (19.11.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea:

      antrenorul
      Sunt si eu de parere ca principalul merit pentru trofee revine antrenorului si abia apoi jucatorilor ... cred in treaba asta indiferent de nivelul de joc ... de la Euroliga la LNBM. Trebuie sa ai ceva in cap pentru a armoniza jocul mai multor valori individuale si asta e o treaba grea. Au dovedid foarte multi antrenori trecuti pe la Cluj ca nu sunt capabil s-o faca.

      cu 6 ani în urmă (22.11.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    pivoți
    Am mai spus, Olah ar trebui jucat altfel decât Barro, este alt tip de pivot. Pentru asta ar trebui alte scheme decât cele pentru Barro cu care echipa s-a obișnuit. Din filmuleț se pare că lituanianul este un pivot mobil, mai aproape de tipul lui Barro ceea ce înseamnă că pentru amândoi se pot folosi aceleași scheme de joc. Rămâne de văzut în ce formă este.

    cu 6 ani în urmă (19.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!