Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj se impune și în meciul secund al semifinalei cu Steaua

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.05.2018

Campioana en-titre a României, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, este la o victorie distanță de cea de-a doua finală de LNBM la rând, după ce a reușit să-și adjudece și meciul 2 al seriei semifinale cu Steaua CSM EximBank București. Băieții lui Silvășan s-au impus din nou la 10 puncte diferență, scor 85-75, și conduc seria cu 2-0, după victoria din primul meci, 89-79. 

Meciul din Polivalenta clujeană a debutat într-o notă echilibrată, gazdele începând ceva mai curajos, însă adversarii bucureșteni și-au revenit pe parcurs și sfertul inaugural s-a încheiat la o singură posesie. Mai concret, la jumătatea primului sfert, trupa pregătită de Silvășan, Pintea și Cuic aveau un ecart de 8 puncte în fața steliștilor, 17-9, iar până la finalul celor 10 minute de start, oaspeții au forțat revenirea, tabela indicând astfel 25-23 pentru Cluj. Actul secund s-a scurs în același ritm echilibrat, însă de această dată diferența a fost făcută de către roș-albaștri, care, în urma unui parțial de 19-15 a intrat la vestiare în avantaj, 42-40. 

Sfertul cu numărul 3 al meciului dintre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și Steaua CSM EximBank București a fost poate una dintre cele mai echilibrate secvențe din întreg sezonul actual din Liga Națională. Lăsând la o parte faptul că sfertul s-a încheiat cu un parțial de 14-14, niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să se desprindă decisiv pe parcursul celor 10 minute, practicând un joc extrem de disciplinat tactic, în special din punct de vedere defensiv. Astfel, înaintea intrării în actul decisiv, tabela indica un 56-54 pentru vicecampioana en-titre, Steaua. 

Prima jumătate din ultimul sfert al meciului a fost din nou una echilibrată, cele două finaliste de anul trecut, mergând umăr la umăr, fără ca niciuna să reușească desprinderea. Astfel, cu 5 minute înainte de final scorul era 70-70 și meciul se anunța unul incendiar până în ultima secundă. Totuși, treptat, alb-negrii, în frunte cu Sakic, Barro și Watson au început să scape ușor și pe nesimțite de adversari. Scorul a devenit pe rând 74-70, 78-72, 83-73 și în final 85-75, fără nicio replică solidă din partea bucureștenilor, care s-au văzut astfel înfrânți și în meciul secund de la Cluj-Napoca. Gazdele au izbutit victoria, respectiv desprinderea la 2-0 la general grație unui excelent sfert 4, câștigat cu un parțial de 31-19. 

Punctele victoriei clujene în acest meci au fost marcate de Zeljko Sakic 18, Giordan Watson 16, Ousmane Barro 12, Lasan Kromah 10, Nandor Kuti 9, Aleksandar Rasic 6, Andrei Calnicenco 5, Miha Lapornik 5 și Adomas Drungilas 4. De cealaltă parte, din lotul oaspeților au punctat Randal Falker 21, Jonte Flowers 14, Brandon Taylor 13, Marius Runkauskas 8, Luka Lapornik 5, Iuri Fraseniuc 5, Dragan Zekovic 5 și Cătălin Baciu 4. 

Meciul 3 al seriei se va juca la București, vineri, 25 mai, începând cu ora 18:00. Dacă clujenii se vor impune și în acel meci vor încheia seria și se vor califica din nou în finala Ligii Naționale. În cazul unei victorii a steliștilor, seria se va prelungi cu meciul 4, meci programat duminică, 27 mai, cu începere de la ora 20:00. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!