Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj speră să rămână în plasa lui CSU Sibiu, înaintea duelului direct

Eduard Popa

Eduard Popa
29.03.2019

u bt cluj csu sibiu primul loc

Meciurile din ultimele două etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin – Grupa Roșie vor avea impact important asupra clasamentului final. Astfel, în top 6 un singur lucru este cert: faptul că CSM CSU Oradea va termina pe locul 3.

Bihorenii au un palmares de 14-8 după 22 de etape și, chiar dacă pot ajunge din urmă pe U-BT Cluj, trupa lui Mihai Silvășan are avantajul meciurilor proprii. Asta pentru că în alcătuirea clasamentului final se iau în considerare și partidele directe din grupa valorică A, ambele câștigate de U-BT (72-69 în deplasare, 93-78 acasă), la care se pune meciul din Top 6, încheiat tot cu victoria clujenilor, scor 73-71. Așadar, U-BT are asigurat locul secund și țintește în continuare la fotoliul de lider, pe care se află acum cei de la CSU Sibiu.

Cu 16-6, U-BT Cluj se află la un meci în spatele celor de la CSU Sibiu (17-5). Astfel, clujenii vor avea nevoie de o victorie în partida contra lui CSM CSU Oradea pentru a fi sigură că mai au șanse la fotoliul de lideri. De partea cealaltă, CSU Sibiu va avea un meci destul de dificil, pe terenul celor de la SCM U Craiova, o echipă care este însă în proporție de 99% sigură că va termina sezonul regulat pe locul 4.

Cum vor trebui să fie luate în considerare toate rezultatele directe pentru a stabili clasamentul final, ar trebui precizat faptul că victorii cu CSM CSU Oradea și CSU Sibiu nu sunt îndeajuns pentru U-BT.

Clujenii mai au de îndeplinit un ultim criteriu pentru a termina pe primul loc sezonul regulat. Până acum, CSU Sibiu conduce în meciurile directe, 2-1 și are un coșaveraj favorabil, după 85-74, 80-84 și 89-88. Astfel, U-BT Cluj are nevoie de o victorie la cel puțin 9 puncte în fața lui CSU Sibiu, pentru a termina pe treapta întâi a podiumului.

Sintetizând:

În cazul în care CSU Sibiu pierde la Craiova, U-BT Cluj ajunge pe primul loc dacă va câștiga cu CSM CSU Oradea și CSU Sibiu.

În cazul în care CSU Sibiu trece de Craiova, U-BT are nevoie de victorii cu Oradea și Sibiu, ultima la cel puțin 9 puncte diferență.

Primul hop pentru clujeni, deplasarea de la Oradea, se joacă vineri, de la ora 17:15. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: Manases Sandor

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ce rost are
    sa iti rupi genunchii in ultimele doua meciuri ca sa ajungi pe primul loc?
    Eu sunt de acord cu ce zicea parca un suporter oradean. sb are complexul oradea, oradea are complexul cluj. poate ca si noi avem complexul sb :)) in masura in care ne pot domina dpdv fizic.
    locul 2 inainte de playoff si finala cu oradea. suna bine, nu? :))

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Eu sper ca jucatorii sa-si "rupa" genunchii in ultimele 2 etape si spun asta din prisma unui suporter care merge sa vada spectacol la fiecare meci , nu doar in semifinala sau finala.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ce vrem noi sa vedem
      ca suporteri/spectatori e una si ce calcule trebuie sa si faca ei astfel incat sa aiba forma maxima atunci cand este cel mai important e alta.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ca un jucator nu e in forma sau ca o echipa inca lucreaza la "angrenaj" si nu are rezultate pot intelege, dar o lipsa de implicare in joc, indiferent cum te numesti, nu pot intelege. Eu vreau sa vad jucatori motivati si cu dorinta de victorie (din acest motiv am acceptat decizia lui Achi cu privire la Ginyard, chiar daca lasa un gol in echipa).

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde
  • dancri :

    Finala
    Daca U termina sezonul regulat pe 2 doar o semifinala CSM-U este posibila nu si finala.

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • 76ers:

      Da
      Așa știu și eu ca împerecherea pentru semifinale este câștigătoare 1-8 cu 4-5 și 2-7 cu 3-6, poate greșesc eu ... pentru ca toată lumea zice invers pe aici ...

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde
  • euroman :

    nu stiu ce calcule faceti
    daca sb pierde la craiova face 17-6, cj poate pierde la oradea si calculele se fac la victorie cj la sb la 9 pct si ambele la 17-7 merge cj pe primul loc daca nu ramine sb pe 1
    @studentu daca cj e pe 2 joaca SEMIFINALA cu or !!!

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      aveti dreptate amandoi
      am gandit 1-3 si 2-4 cand de fapt match-up urile se fac 1-4 si 2-3
      my bad :)
      atunci ar avea rost sa si rupa genunchii :)) pt locul 1 ca sa prinda oradea in finala, in ipoteza in care oradea scoate sb-ul in semi si noi am scoate craiova (sau TM sau pitesti, depinde cine termina pe 5), dar mai probabil ca nu se pune problema ajungerii in finala cu oricare dintre ultimele 3 echipe enumerate mai sus am juca.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Atat pt Oradea cat si pt Cluj, din punctul meu de vedere, conteaza doar titlul. Locul 2 sau 3 ar fi o realizare doar pt Sibiu (Fleseriu a spus clar ca vor macar podium). Imi cer scuze pt suporterii celorlalte echipe dar nu le dau sanse in fata celor 3. Chiar daca una dintre ele ar produce o mare surpriza mi-e greu sa cred ca o va repeta.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!