Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj va căuta să își ia revanșa în fața celor de la CSA Steaua, în prima întâlnire din actuala stagiune

Eduard Popa

Eduard Popa
18.10.2018

u bt cluj steaua

U-BT Cluj-Napoca va primi vineri, 19 octombrie, vizita celor de la CSA Steaua, echipa care reprezintă continuatoarea formației care a eliminat trupa ardeleană în semifinalele Ligii Naționale din sezonul precedent.

Atunci U-BT Cluj a pierdut în 5 meciuri în fața CSM Steaua, scor 2-3, cu meci decisiv chiar pe teren propriu, după o aruncare marcată de Marius Runkauskas (foto) pe finalul decisivului din BTarena.

În acest sezon U-BT Cluj a ratat calificarea în grupele FIBA Europe Cup, în dauna celor de la Ironi Ness Ziona, dar merge foarte bine în Liga Națională, acolo unde clujenii au adunat două victorii în primele două partide. Ambele meciuri câștigate de elevii lui Mihai Silvășan au fost la 4 puncte: 80-76 pe teren propriu cu BCM U Pitești și 90-86 pe terenul celor de la SCM Timișoara. Kyndall Dykes este liderul echipei, cu medii de 25 de puncte, 4,5 recuperări și 4 pase decisive. Tony Easley are la rândul său parte de un debut bunicel la clujeni, cu 11,5 puncte și 6,5 recuperări, în timp ce Vlad Moldoveanu încearcă să revină treptat la nivelul care l-a consacrat și a adunat până acum medii de 10,5 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

CSA Steaua a trecut prin transformări masive în această vară, după desfacerea protocolului dintre CSM București și Steaua care a rupt în doua formația vicecampioană a României. Astfel, la steliști au mai rămas din echipa de anul trecut doar Vlad Negoițescu și Victor Petrache, în timp ce pe banca roș-albaștrilor apare fostul secund al lui Jukka Toijala, sârbul Sasha Ocokoljic.

Cu toate că s-au reunit de numai 3 săptămâni, Steaua a reușit să învingă campioana CSM CSU Oradea la meciul de debut din LNBM, scor 81-74. Zarko Djuric a reușit un double-double, cu 18 puncte și recuperări, în timp ce Andrei Mandache și Ante Delas au marcat câte 13 puncte.

La mijlocul acestei săptămâni Steaua a pierdut însă duelul cu Bakken Bears, în deplasare, scor 66-100, în faza grupelor din FIBA Europe Cup. Skylar Spencer a fost cel mai bun marcator al „militarilor”, cu 21 de puncte.

Astfel, roș-albaștrii vin la duelul din BTarena cu doar o zi de pauză.

U-BT Cluj – CSA Steaua se joacă vineri, de la ora 19:00. Potrivit site-ului oficial al FRB, partida nu va fi transmisă live stream și nici televizată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!