Stiri

U-BT Cluj va evolua în FIBA Europe Cup, alături de vicecampioana BC CSU Sibiu

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
28.06.2019

Țara noastră va fi reprezentată în ediția 2019-2020 a FIBA Europe Cup de ocupantele locurilor 2 și 3 în Liga Națională de Baschet Masculin, BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. Clujenii sperau inițial la un wild card pentru Euro Cup, dar cum nu l-au primit vor juca în Europe Cup, la fel ca în ultimele trei sezoane. BC CSU Sibiu revine în competiția europeană în care juca în preliminarii în 2017. Astfel SCM U Craiova nu va participa în această întrecere.

România va avea două echipe în a 5-a ediția a FIBA Europe Cup. BC CSU Sibiu, viecampioana LNBM și câștigătoarea Cupei României în acest sezon, revine în competiția europeană după doi ani. A mai participat în 2017 în preliminarii, dar a pierdut dubla cu BK Pardubice (78-79 și 64-77).

U-BT Cluj-Napoca va juca din nou în FIBA Europe Cup, pentru al 4-lea an la rând, după ce nu a primit wild card-ul pentru EuroCup. În primele două partcipări alb-negrii au evoluat în faza grupelor. În ediția 2016-2017 s-au oprit în faza a doua a grupelor, unde au fost pe trei, iar în 2018 au ajuns în faza eliminatorie, unde au pierdut cu Donar Groningen. În sezonul recent încheiat clujenii au intrat în competiție în turul doi preliminar, fiind eliminați de Ironi Ness Ziona (78-91 și 89-88).

În perioada următoare urmează se afle în ce fază vor intra cele două formații românești în această competiție. Tragerea la sorți va avea loc în 24 iulie, la Munchen.

*foto: 

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    cu ce?
    Sa faci o echipa noua, cu antrenor nou si sa ceri sa joci in EuroCup - in conditiile in care grupa incepe in toamna unde posibil o sa ai meciuri inainte de campionat, ii sau o mare aroganta sau se pregateste un buget cu care spargi tot. Eu merg pe prima varianta.

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Cupe
      E vorba de Fiba Europe Cup, nu de Eurocup.

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      EuroCup
      "U-BT Cluj-Napoca va juca din nou in FIBA Europe Cup, pentru al 4-lea an la rand, după ce nu a primit wild card-ul pentru EuroCup." Ma refeream la aroganta de a cere sa joci in EuroCup in conditiile actuale

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Aha
      Ok, am inteles acum.

      Poate ca aveau intentii de echipa de Eurocup

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Rusine U Cluj!
    Se poate asa ceva,sa le stricati excursiile moca prin Europa numerosilor componenti ai stafului nostru?!Sa stricati ploile la comisioanele de transfer,ca doar vorba ceea,trebuia si noi sa ne intarim pentru participarea in cupele europene cu niscaiva gloabe platite cum nici nu ar fi visat...rusine,rusine sa va fie!

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!