Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj, victorie neconvingătoare cu BCM U Pitești

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
13.03.2019

U-BT Cluj a învins BCM U Pitești, scor 93-88, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României. 

Gazdele au început meciul cu Kyndall Dykes, Nandor Kuti, Rolland Torok, Jason Washburn și Darrin Dorsey. Piteștenii i-au avut în 5-ul de start pe Mihai Măciucă, Mladen Jeremic, Maksim Sturanovic, Tony Bishop și Jahii Carson.

La fel ca în meciul din Liga Națională de Baschet Masculin, Grupa Roșie de acum 48 de ore, U-BT Cluj a avut mult de furcă împotriva piteștenilor. Elevii lui Mihai Silvășan s-au trezit conduși și după primul sfert și la pauză de către piteșteni. Oaspeții au câștigat ambele sferturi 25-23 și 23-20 și aveau un avantaj de 5 puncte la jumătatea partidei, scor 48-43. Jeremic a avut o primă repriză senzațională, cu 17 puncte, iar apărarea U-BT-ului nu a avut soluții în fața sârbului. De partea cealaltă, pivoții Washburn și Foulland au fost cei care au ținut U-BT în joc, chiar dacă gazdele căzuseră chiar și la 8 puncte în prima repriză.

Torok a fost cel care a dat tonul „remontadei” clujene, cu trei coșuri consecutive de la 3 puncte, iar Dykes și Rasic au dus Clujul la 4 puncte, scor 63-59. Sfertul trei s-a terminat însă tot cu Piteștiul în avantaj, scor 71-70, după un coș de 3 al lui Korniienko. Oaspeții s-au distanțat la 8 puncte prin Korniienko și Gheorghe, dar au avut mai multe minute fără coș. Clujenii au preluat conducerea și s-au dus la un avans de 8 puncte în ultimul minut. Finalul meciului a fost tensionat. Jeremic a înscris de după semicerc ultimul coș al meciului și a stabilit scorul final, 93-88.

Kyndall Dykes și Jason Washburn au contribuit cu câte 18 puncte la victoria gazdelor, Rolland Torok cu 17 (4x3), Aleksandar Rasic cu 14 și Nana Foulland cu 12.

Căpitanul oaspeților, Mladen Jeremic, a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte (6x3). De la piteșteni l-au urmat Maksim Sturanovic cu 18 puncte, Jahii Carson și Maksym Korniienko, cu câte 10 puncte.  

Returul va fi la Pitești în 20 martie, de la ora 20:00.

*foto: u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Nu e o diferenta mare. Cred ca putem intoarce acasa rezultatul, depinde de jucatori. Am demonstrat ca putem fi peste Cluj.

    Referitor la Nini, nu il cunosc personal, dar imi place omul. Azi nu mai avea time out.

    cu 5 ani în urmă (13.03.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat totusi meritat de "U". Felicitari. Prin prisma evolutiilor ambelor echipe din cele doua meciuri, calificarea mai departe ramane incerta. Consider ca Sibiu si Oradea sunt deja calificate iar Timisoara in proportie de 75%.

    Ma uitam si la ce scrisesem dupa meciul de luni si, comparand, imi pare bine sa constat ca aseara: mingile pierdute au fost sensibil mai putine (10), o diversitate ofensiva mai mare (inclusiv cu implicarea pivotilor, bine a jucat si Rasic, scoaterea mingii pentru aruncari catre jucatorul liber) ce a permis o impartire relativ uniforma a punctelor per jucator, si pase decisive "pe bune".
    Dorsey se dovedeste a fi o achizitie buna, implicarea lui a fost totala aseara (printre altele a avut si cel mai mare numar de recuperari de la echipa gazda), daca va continua tot asa, merita sa fie pastrat in sezonul urmator.
    Apararea a lasat de multe ori de dorit. Cu putine exceptii in joc, pe Jeremic cel putin nu a reusit sa il apere nimeni.

    Recunosc (si poate imi explica cineva) ca nu inteleg tactica cu cei doi oameni (cei mai) mari concomitent pe teren (si nu ma refer la o situatie de sfarsit de sfert in care mai e loc de o faza ofensiva/defensiva). Pentru ca nici ofensiv nici defensiv nu s-a vazut mare lucru la recuperari. In fapt echipa a jucat cel mai bine cand am avut jucatorii dedicati pe pozitiile familiare lor (Dorsey 1, Rasic 2, Dykes 3, Torok 4, Washburn 5).

    Mohammed inca nu a aratat mare lucru, poate va trebui sa incetam sa il comparam cu cel de acum 5-7 ani si sa ne mai limitam asteptarile.
    Foulland nu mi se pare un jucator de post up sau de jucat cand e cu spatele la panou. Totusi (dat fiind si varsta/experienta) mi se pare destul de ok ca rezerva a lui Washburn si sper ca dupa revenire, pe pozitia 4 sa ramana Ashley si Torok, fara alt fel de combinatii.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Easley
      vrei sa zici. Dar el nu prea joaca 4, mai mult 5.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • pipzn:

      Da,
      Easley, scuze pentru gresala. Altfel, si cu Easley tot 5 la pozitia 4 ramanem clar deficitari in lipsa lui Moldoveanu. Pana si Torok recunoaste ca nu este constant in evolutii iar de la Calnicenco poate la 1 din 3 meciuri ne putem astepta la evolutii bune.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oare?
      Dintre cei 3 pivoți ai voștri, singurul care poate /știe juca post-up este Foulland (cel puțin când joacă împotriva unor adversari valoroși). Washburn și Easley nu joacă decât cu fața la coș.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • pipzn:

      @gyke
      In comentariul anterior ma refeream strict la Foulland, nu comparam cu ceilalti. (Faptul ca Washburn/Easley joaca bine tot cu fata la panou am spus-o la vremea respectiva, dupa ce i-am vazut jucand primele meciuri aici).

      Parerea mea se bazeaza in primul rand pe ceea ce am vazut pana acum la fata locului si fara reluari la tv nici de la aceste meciuri, nici de pe unde a mai jucat. Majoritatea punctelor marcate din actiune au venit cand mingea a ajuns la el, fiind cu fata la cos. Mai ales in meciul de luni, cand a primit mingea cu spatele la cos, chiar daca a reusit sa isi depaseasca adversarul, aruncarea a fost "la nimereala". Ma gandesc ca ar trebui sa tinem cont de reusite nu de faptul ca isi poate depasi adversarul. In al doilea rand, cu aceesi senzatie am ramas si vizionand clipul "de prezentare" de pe acest site. Da, puncta frecvent cu un semicarlig/carlig insa nu am vazut nimic din ceea ce consider eu ca ar trebui sa fie un joc de post-up "serios", adica ce am vazut la Vukosavljević de la Tm, Sturanovic de la Pitesti (cel putin in cele 2 meciuri recente). Nu prea vad nimic de remarcat atunci cand primesti mingea fiind cu spatele la panou si, profitand de inaltime si de lungimea bratelor faci cel mult o (semi)pivotare si apoi un (semi)carlig. Sau o fi daca dupa aceea ai controlul deplin al aruncarii, adica un fel de automatism eficient. Pe de alta parte, e tanar, e atletic (capacul de luni aplicat lui Sturanovic a fost cu atat mai frumos cu cat era vorba de un jucator de 2,10), e totusi la inceput de cariera profesionista, sper sa ne ajute in meciurile ramase din acest sezon, cate vor mai fi ca eu nu sunt prea optimist.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      ce vorbesti? Washburn joaca mult cu adversarul in spate, baga semi carlig, cum joaca numa cu fata la cos??

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      Mie imi place Foulland. Pentru un rookie e chiar ok; de acord, nu are inca un joc extrem de variat, dar va progresa in anii ce urmeaza. Eu personal, si cu un Easley refacut, l-as juca mai mult pe el. Mi se pare ca aduce un plus de optiuni pe partea ofensiva, iar defensiv mi se pare mai bun.
      Pe de alta parte, referitor la post-up, trebuie sa il ajuti si cu mingi, sa il joci acolo. Dar vom mai vedea in meciurile ce vor urma, e inca in perioada de acomodare cu echipa si cu campionatul asta atipic.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @studentU
    Poate aam avut eu o exprimare nefericita.
    Ce am vrut sa spun este ca Washburn si Easley, in momentul in care au un pivot solid in spate, nici nu incearca sa joace post-up. Asta e senzatia mea. In 3 meciuri contra noastra, chiar 4, daca il pun si pe cel de la memorial (ca nu a fost deloc amical), pot sa numar pe degetele de la mana unui tamplar pensionar de cate au facut post-up cu Cooper in spate.
    Uite, o sa incerc sa urmaresc in meciurile viitoare atent asta, sa vedem cum e pana la urma.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai nici nu prea are rost sa faca
      asa ceva cu Coop in spate, nu zici? :)

      Fac si ei cu cine pot, ca s niste PF mai subtiri, asa. Dar tehnica o au in arsenal si o aplica atunci cand este cazul, cand este un match up care sa le ofere cat de cat sanse sa si finalizeze cu cos actiunea.

      cu 5 ani în urmă (14.03.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Foulland
    Cred că pentru un rookie este mai mult decât OK în contextul în care trebuie să își modifice din automatismele deja învățate și să și intre în mecanismul echipei. Ținând cont de vârstă, de mobilitate și de fizic ar fi bine să îl putem păstra pe viitor. Dacă vă amintiți, Kindell, când a venit, făcea mereu pași pornire. Poate nu este OK comparația dar vreau să arăt că este nevoie de răbdare cu el.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!