Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj vs. CSM Oradea. Ultima dată când au ajuns în finală au și câștigat-o

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.05.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea își dispută astăzi meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, având posibilitatea să avanseze din nou în finala campionatului, acolo unde vor da piept cu Steaua CSM EximBank București. 

Pe de o parte, cu o victorie azi pe teren propriu, U-BT Cluj va bifa o finală după o pauză de 6 sezoane, ultima fiind în 2010-2011, care în cele din urmă a și câștigat-o. U Mobitelco Cluj, cum se numea la acea vreme, trecea în semifinale de Gaz Metan Mediaș cu 3-2 la general. Apoi, în ultimul act urma să dea piept cu multipla campioană CSU Asesoft Ploiești într-o serie „cel mai bun din 7 meciuri”. Echipa pregătită pe atunci de Marcel Țenter a câștigat finala în fața prahovenilor cu 4-2 la general, după un coș marcat de americanul Tyler Morris de după centrul terenului în ultima secundă a meciului 6. Astfel, ultima finală jucată de ardeleni a adus și ultimul titlu de campioană din vitrina de trofee. 

De cealaltă parte, CSM Oradea este campioana en-titre în exercițiu, după finala câștigată în sezonul precedent. Elevii lui Cristian Achim au dispus în semifinalele LNBM 2015-2016 de U-BT Cluj cu 3-1 la general, iar în ultimul act s-au impus în fața celor de la BC Mureș cu 3-2 la general, devenind în premieră campioană națională. Totodată, bihorenii au mai disputat o finală în ultimii ani, mai exact în 2013-2014, atunci când au fost înviși în meciul decisiv de CSU Asesoft Ploiești. 

Așadar, cine va reuși să învingă în această seara în Sala Sporturilor „Horia Demian” se va califica din nou în finala LNBM, urmând să întâlnească o echipă care nu a mai ajuns în această fază a competiției de 21 de ani și anume Steaua CSM EximBank București. 

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca n00b :

    .
    O sa fie un meci ce va face cinste baschetului romanesc :)))
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CSM.
    Campionii suntem noi!!!!! Lupta lupta CSM!!!! Suntem alaturi de voi.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      Ne-am revenit
      Suntem noi suntem noi viitorii campioni suntem noi

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    CSM Oradea !
    Speram sa fie un spectacol inainte de toate, un meci care sa face cinste baschetului romanesc, si evident, cel mai bun sa castige ! Dar sa fie o victorie curata, fara alte "vedete" nedorite, astfel incat invinsii sa poate felicita sincer invingatorii.
    Pana una alta, hai CSM Oradea, campioana Romaniei ! :)

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    opinie
    salut, poate m-ajuta careva care-i in fata televizorului si are reluari ... numa mie imi pare ca max, vlad si dykes is vanati ... iar sub celalalt panou nu se fluiera nimic ?

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      si continua ...
      :(

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!