Stiri

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, câștigătoarea Grupei E din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.12.2017

Singura reprezentantă a României rămasă în competițiile europene, U-Banca Transilvania Cluj, campioana en-titre a țării, și-a asigurat locul 1 în Grupa E din FIBA Europe Cup și implicit calificarea mai departe în această competiție din postura de câștigătoare a grupei. 

În ultimul meci, cel care le-a garantat clujenilor adjudecarea grupei din prima fază a FIBA Europe Cup, U-BT a trecut pe teren propriu de campioana en-titre a Bulgariei, Lukoil Academic Sofia, la 13 puncte diferență, scor final 83-70

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan, conștienți de importanța jocului, și în același timp oarecum relaxați având calificarea în buzunar, au început în forță meciul cu trupa bulgară, câștigând sfertul inaugural cu 25-17. Actul secund a fost unul ceva mai echilibrat, adjudecat la limită de oaspeți cu 17-16. Astfel, după 20 de minute scurse din meciul din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, tabela indica 41-34 în favoarea formației alb-negre. 

Lukoil Academic Sofia a încercat apropierea, însă fără niciun rezultat, clujenii reușind să-i țină la distanță pe adversari, experiența făcându-și din plin simțită prezența. Sfertul 3 al partidei s-a încheiat cu un parțial de 19-19, intrându-se astfel în decisiv cu un avantaj de 7 puncte al gazdelor, 60-53. Pentru a nu se mai complica și a evita orice fel de emoție, campioana României a tranșat soarta confruntării în sfertul 4, sfert adjudecat cu un parțial de 23-17. Astfel, U-BT a dat încă o dată dovadă de profesionalism și a câștigat un meci foarte important într-o manieră destul de clară, la 13 puncte diferență, scor final 83-70. 

Punctele celor de la U-BT Cluj-Napoca în această victorie au fost marcate de Zeljko Sakic 13, Giordan Watson 12, Lasan Kromah 12, Adomas Drungilas 10, Vaidas Kariniauskas 10, Ousmane Barro 8 și Nandor Kuti 7. De cealaltă parte, cel mai bun marcator al celor de la Lukoil Academic Sofia a fost chiar fostul baschetbalist al Clujului, Hristo Nikolov, autor a 21 de puncte, urmat de un alt sportiv care a jucat în România, Bozhidar Avramov, cu 13 puncte. 

Rezultatele din ultima etapă din Grupa E și clasamentul final: 

Dinamo Tbilisi vs. Istanbul BBSK 70-97

U-BT Cluj vs. Lukoil Academic Sofia 83-70

1. U-BT Cluj - 5 victorii / 1 înfrângere / 11 puncte 

2. Istanbul BBSK - 5 victorii / 1 înfrângere / 11 puncte

-------------------------------------------------

3. Lukoil Academic Sofia - 2 victorii / 4 înfrângeri / 8 puncte

4. Dinamo Tbilisi - 0 victorii / 6 înfrângeri / 6 puncte

U-BT Cluj și Istanbul BBSK se califică astfel la braț în faza următoare din FIBA Europe Cup, iar în această seară își vor afla adversarii din faza secundă a grupelor. Diferența dintre cele două echipe s-a făcut datorită meciurilor directe, Clujul câștigând cu 90-69 meciul direct cu turcii, în timp ce Istanbul BBSK s-a impus acasă cu 92-82. 

*Foto: Manases Sandor

10 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    Felicitari si succes mai departe (si) in aceasta competitie!

    Poate, daca ar fi existat o miza pentru echipa din Sofia, meciul ar fi aratat diferit. Si nici de rezultatul pozitiv nu as fi fost prea sigur, vazand lejeritatea bulgarilor in a inscrie de afara.

    In ceea ce priveste jocul lui "U":
    -ma bucura faptul ca toti cei care au jucat astazi mai mult de 3 minute au punctat (cu exceptia cred a lui Calnicenko) si acele puncte au fost distribuite destul de uniform.
    -ma ingrijoreaza faptul ca jucatorii nostri de constructie tin mingea prea mult
    -ma ingrijoreaza faptul ca jucatorii nostri de constructie nu il joaca pe Barro in modul in care il face pe acesta eficient (adica atunci cand e cu fata la cos sau pe patrundere). Vor urma meciuri din ce in ce mai grele si, daca vom avea in continuare probleme cu aruncarile de 3 si de la libere va fi nevoie de intregul aport ofensiv a lui Barro.

    Astept cu interes jocul cu Steaua mai ales ca nu am vazut-o inca jucand in acest sezon.

    cu 6 ani în urmă (06.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    Joc
    Nu vreau sa fiu hater, dar nu mi se pare ca jucam prea bine ... scheme cu pivoti nu avem deloc, aruncari de 3 slabute, fundasii fac greseli meci de meci, jucatorii nu mi se par asa motivati ... etc, etc ...

    cu 6 ani în urmă (06.12.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Tinand cont de program si ca mai ii mult pana departe eu zic ca echipa merge binisor! Nu poti sa dai tot intr-un meci si in urmatorul sa stai cu limba scoasa, sambata ai meci din nou cu Steaua..... sambata ai avut meci, deloc usor, cu Oradea..... si tine cont ca noi jucam cu aceeasi rotatie de baza meci de meci.....

      cu 6 ani în urmă (07.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    silva si echipa
    dupa circul de pe banca din meciul cu Oradea azi Silva a fost ingeras. Oare urmareste TB? 😃
    Altfel, jocul colectiv da, scartaie, dar avem cateva individualitati de exceptie. In plus, cel mai bun joc il etalezi in compania celui mai tare adversar, nu? Ori in seara asta nu a fost cazul...numele adversarilor din faza a doua nu mi spun nimic. Stie careva mai multe?
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (06.12.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      La meciul cu Oradea am stat in spatele bancii, ce ati povestit voi atunci ii rupt din alt film!

      cu 6 ani în urmă (07.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mai experti si mai antrenori ca suporterii din Cluj si Oradea nu se exista pe toati judetele si muncipiile tarii. Asta ii mie-n milion dupa inflatia asta!

    Veres, Achim, Rotaru, Perisic, Baldwin, Tenter, Bavcevic, Pintea, Silvasan...neste amatori, ce dracu...

    cu 6 ani în urmă (06.12.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Buna asta, buna tare!

      cu 6 ani în urmă (07.12.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      iescelent
      hai să ne îmbătăm cu apă ! Amice, vezi că cifrele alea de pe sticluțele de apa minerală nu reprezintă gradele (adică tăria) ci volumul ! :)))

      cu 6 ani în urmă (07.12.2017)
    • pipzn:

      @free62
      Nu trebuie sa fii decat spectator ca sa constati niste lucruri:
      -Barro are cam 25% reusite in actiunile in care primeste mingea in post up. Iar de multe ori nu numai ca nu poate finaliza ci se si lasa cu minge pierduta.
      -aseara, prin circulatia prea lenta si previzibila a mingii, blocajele pe semicerc (atat de multe incat am ramas cu senzatia ca asta s-a jucat tot meciul) nu au adus aproape niciun avantaj clar (=aruncare deschisa) jucatorului cu mingea. Tot 1 la 1 s-a rezolvat. Si nu a fost jucator (la nivel de pozitie, vorbesc), de la conducator de joc la pivot sa nu isi fi luat un capac. Pe "scheme" similare bulgarii au avut timp sa arunce si de cel putin 2 ori au marcat din afara semicercului, cu jucatorul nostru ramas in blocaj.
      -atunci cand se tine mingea prea mult (si nici scheme care sa implice mai mult de 2 pase nu sunt), echipa adversa se poate aseza in aparare suficient de bine incat sa se ajunga din nou la 1 la 1. Si de aici poate sa rezulte orice.
      -exista statistici accesibile tuturor in care se vad procentajele reale de la 3 si de la libere.

      Asa cum stiti, sala polivalenta din Cluj are locuri peste tot in jurul terenului. Cei care ne mai spunem parerea aici este foarte posibil sa ocupam diverse locuri in aceasta sala. Citesc cu interes toate parerile (care si spun ceva despre meci nu doar etaleaza superioritatea sau provoca) pentru ca poate vin din mai multe unghiuri si iti ofera o perspectiva mai buna decat cea vazuta de la nivelul terenului sau de la 2 camere video cu amplasament fix.

      Raman la parerea ca un joc bazat prea mult pe 1 la 1 comporta niste riscuri mai mari decat un joc colectiv bine inchegat daca vorbim de loturi comparabile. Altfel spus, intr-un numar mai mare de jocuri cred ca sunt sanse mai mari ca sa iasa invingatoare o echipa in care antrenorul e in stare sa faca schemele necesare pentru a le oferi jucatorilor aruncari libere decat una in care se depinde mereu de forma individuala. Din punctul meu de vedere Oradea a avut si are tipul de joc colectiv si il mai avea Galatiul in sezonul trecut (ca din ceea ce am vazut in meciul cu Sibiul se indreapta si ea spre stilul "american"). Ca si exemplu recent si international intre joc colectiv vs. (mai mult) individual, meciul de Euroliga CSKA Moscova vs. Besiktas.

      cu 6 ani în urmă (07.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    multumesc
    Felicitari jucatorilor echipei noastre pentru spectacolul care ni-l ofera, bucuria victoriilor ne ajuta sa trecem mai usor prin stresul zilnic! Felicitari antrenorilor acestui club care fac o treaba minunata! Felicitari conducerii care asigura linistea si stabilitatea financiara! Sa nu uitam ca sunt echipe cu traditie care sunt in situatii dificile! FELICITARI TUTUROR pentru rezultatele din toate competitiile!

    cu 6 ani în urmă (07.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!