Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania inaugurează cu dreptul returul de campionat

Paul Olar

Paul Olar
09.12.2016

U-Banca Transilvania își continuă parcursul bun din Liga Națională. Gruparea ardeleană a obținut a-10-a victorie stagională, după ce a învins vineri seara pe BC SCM Timișoara, cu scorul de 98-81. Partida a avut loc în Sala Sporturilor Horia Demian și a putut fi urmărită în direct la Digi Sport.

Fără Vlad Moldoveanu, în continuare accidentat, amfitrionii au avut un start dificil de meci. Bănățenii au plimbat eficient mingea, iar Ionuț Drăgușin a fost dominant în spațiul de trei secunde, folosindu-și talia pentru a înscrie numeroase puncte. Răspunsul clujenilor a venit de la Aleksandar Rasic, care a punctat nestingherit de la mare distanță. Chiar și așa, Timișoara a surprins, adjudecându-și primul sfert, 25-22.

U-BT s-a desprins în actul al doilea, iar la rampă au ieșit Kyndall Dykes și Max Pustozvonov. Rasic a continuat să impresioneze din spatele arcului de cerc, astfel că la pauză, tabela indica 50-43 pentru clujeni. Ultima reușită a reprizei i-a aparținut lui Mladen Jeremic, sportiv ce a izbutit un coș de trei puncte pe sirenă. Jeremic a fost, de altfel, principalul remarcat al părții secunde, când Timișoara a alergat permanent după egalare. Mihai Silvășan a avut însă mai multe opțiuni ofensive, iar disputa s-a încheiat cu victoria trupei sale.

Kyndall Dykes a strâns 24 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Aleksandar Rasic a reușit 23 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Max Pustozvonov a pus pe tabelă 19 puncte și 4 recuperări.

Mladen Jeremic a contabilizat 36 de puncte, 2 recuperări și un assist. Ionuț Drăgușin a totalizat 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Da
    Meci bun, per total.Am inceput greoi, dar asta si pentru ca echipa din Banat a jucat un prim sfert exceptional. Mi-au placut mult Dragusin si Jeremic, 2 jucatori foarte buni care oricand pot sa faca diferenta. Cred ca Timisoara are mari sanse la locurile 5-6, cel mai probabil la bataie cu Pitestiul.
    Cat despre noi, am sperat la o evolutie buna din partea lui Max, si iata ca nu m-am inselat! Cea mai buna evolutie a lui de cand e la noi, si inca una superba. De-ar juca asa mereu...ce bine ar fi :) Eu sper totusi, ca incet incet, da' de a juca mai bine de la meci la meci. Rasic a avut o pofta mare de joc, s-a vazut, festival de triple.Dykes si Adamovic la fel, au contribuit mult la aceasta victorie. Totusi, Barro azi n-a prins deloc o zi buna, sa speram ca la urmatorul meci, marti in FIBA, sa arate altfel jocul lui, avem mare nevoie!

    cu 7 ani în urmă (09.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!