Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco și CSU Asesoft continuă cursa spre finala LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.05.2014

LNBM- Playoff

Meciul 3

Joi, 23 mai, ora 20:15

Meciul 4

Vineri, 24 mai, ora 20:00

Seria dintre U Mobitelco Cluj și CSU Asesoft Ploiești ajunge la Cluj-Napoca pentru confruntările cu numărul 3 respectiv 4 din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul meci este programat pentru joi, 22 mai iar cel de-al doilea cu o zi după, vineri, 23 mai.

U Mobitelco Cluj are nevoie de două victorii pentru a elimina din cursa pentru titlu campioana en-titre. Formația ardeleană poate înregistra aceste două succese chiar pe teren propriu, în meciurile cu numărul 3 respectiv 4. U Mobitelco a ajuns în această situație după ce a câștigat prima partidă de la Ploiești după o prestație ofensivă de efect la care CSU Asesoft nu a avut replică.

Gura de oxigen a venit în partida a doua pentru formația prahoveană care nu a permis clujenilor să omoare seria. Băieții lui Vladimir Arnautovic au avut un meci doi în care colectivul a adunat o eficiență extrem de ridicată, cu 17 unități mai mare decât media obișnuită a echipei, care este și cea mai ridicată dintre toate mediile de eficiență din LNBM. Acum CSU Asesoft Ploiești se află cu cuțitul la os și are nevoie de o victorie la Cluj-Napoca pentru a nu părăsi competiția.

Acum cu strămutarea seriei la Cluj-Napoca, avem o singură premisă certă și aceea că Sala Sporturilor Horia Demian va fi neîncăpătoare și că fanii lui U vor crea o atmosferă incendiară.

Pentru echipa gazdă va fi aproape de repetat jocul prestat în prima partidă. Elevii lui Dorin Pintea au setat atunci un nou record de reușite de la mare distanță. Silvășan și compania au marcat de 21 de ori de la mare distanță, record absolut în LNBM în ultimele sezoane. Totuși sala proprie, atmosfera prielnică și mirajul finalei pot aduce lui U Mobitelco un plus suficient pentru a trece în ultima faza a campionatului.

Pentru CSU Asesoft Ploiești, experiența în fazele eliminatorii și palmaresul confruntărilor direct sunt atuurile care pot face diferența. Să nu uităm că Burlacu&co au reușit să câștige partida din sezonul regulat de la Cluj-Napoca.

Cel mai așteptat duel” one on one” al acestor partide este cel dintre Darius Hargrove și Alhaji Mohammed. Cei doi au fost cei mai buni jucători pentru echipele lor în primele două încleștări și de asemenea sunt cei mai buni marcatori per total din cele două tabere.

Jocul la interior poate aduce un avantaj pentru CSU Asesoft Ploiești. Gerald Lee și Vladimir Tica sunt doi pivoți excelenți care la prima vedere par a fi peste Baciu și Lalovic.

Partidele de la Cluj-Napoca se anunță a fi unele extrem de disputate și pline de tensiune. Cu siguranță acestea vor aduce un mare interes pentru iubitorii baschetului nu România și

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!