Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco Cluj-Napoca învinge pe Asesoft și se află la o victorie de finala LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.05.2014

LNBM Playoff

Semifinale - Meciul 3

75-74

U Mobitelco Cluj s-a impus în meciul 3 al seriei cu CSU Asesoft Ploiești și va juca următorul meci pe teren propriu cu calificarea în finală pe masă. Partida din această seară (22.05) a fost una cu un ritm destul de scăzut, pe finalul căreia, U Mobitelco a gestionat mai bine situația și a câștigat, punându-i pe prahoveni cu spatele la zid înaintea meciului cu numărul 4 din semifinale.

Primul angajament al partidei a fost câștigat de U Mobitelco prin Cătălin Baciu. Tot echipa gazdă a marcat prima, prin Mihai Silvășan. Gerald Lee a egalat imediat la 2. Clujul s-a desprins la două posesii după 2 minute de joc, 7-2. Asesoftul a trecut pentru prima dată în avantaj, scor 9-11, aproape de jumătatea sfertului. Din acel moment, echipa gazdă a preluat din nou frâiele partidei, și s-a desprins prin three point play-ul lui Kuburovic la 17-11. Asesoftul nu s-a regăsit, după veteranul Cătălin Burlacu a irosit trei atacuri consecutive. Lee a spart gheața pentru ploieșteni după multă vreme, scor 19-13. Sfertul inaugural s-a încheiat cu scorul 21-15 după ce Kuburovic a înscris ultimul în primul act, de la linia de fault.

U Mobitelco a început perfect și actul secund, cu intercepție și coș marcat pe contraatac. Gerald Lee a adus primele 3 puncte pentru Asesoft în sfertul doi, la două faze diferite. Lalovic cu un tip in a pus pe tabela cea mai mare diferență, de 7 puncte. Lee a marcat doar o liberă, iar Medvedj a înscris de la mare distanță pentru a mai crește diferența de pe tabelă. La jumătatea sfertului secund, Vladimir Arnautovic a fost nevoit să ceară timp de odihnă pentru că U s-a desprins la 13 puncte, scor 32-19. Până la acel moment al jocului, Asesoft a pierdut 10 posesii în timp ce gazdele aveau doar 6. Jocul a devenit mai confuz după acel time-out, ambele echipe ratând din situații favorabile. Jocul a mai crescut spre finalul primei reprize dar chiar și așa ritmul a fost unul destul de scăzut. Cu o apărare destul de visătoare, Asesoft a trebuit să intre la cabine cu un handicap de 12 puncte, scor 41-29.

Sfertul trei a început cu atacuri ratate de ambele părți. Alhaji Mohammed a marcat primul în a treia perioadă a jocului, marcând două libere. Acelaşi american a marcat încă două puncte, iar Silvășan a replicat printr-un coș de la mare distanță. Mohammed și-a continuat seria incendiară în atac, a marcat o triță și a dus scorul la 44-36. Boris Lalovic a replicat în stil de mare campion, cu un coș asemănător cu cel precedent al lui Mohammed. Progresia de pe tabelă s-a menținut cu o rație de 3, după ce și Burlacu a marcat de la mare distanță. Asesoft a recuperat din handicap și a ajuns la 6 puncte de gazde, lucru care l-a determinat pe Dorin Pintea să ceară time-out. Echipa ploieșteană a redus și mai mult, la 4 puncte, cu 3 minute înaintea finalului sfertului 3. Până la finalul sfertului, Asesoft Ploiești a reușit să treacă în avantaj, după un raid senzațional de la mare distanță. Scorul înaintea sfertului decisiv a fost 54-56.

Burlacu deschide sfertul 4 în stil caracteristic, cu un coș după de la semidistanță. Primele puncte în ultimul act pentru U a venit după două minute, prin Sparks care a transformat două libere. Același Sparks a egalat după un coș cu panoul. Clujul revine la conducere, cum altfel, decât după un coș marcat de la mare distanță. Tabela a rămas neschimbată preț de un minut după reușita lui Sparks. Asesoft a venit la o singură lungime, după ce Sparks a blocat o minge a lui Guțoaia, pe care arbitrii au văzut-o în coborâre. Tirul de afară a rămas însă o armă letală pentru U care s-a desprins la 64-60. Adamovic a marcat rapid pentru Asesoft, după o pătrundere pe centru. Mohammed a mutat avantajul la echipa oaspete după o triplă din 45 de grade. Clujul a dus scorul la 70-67 cu 1 minut și 10 secunde înainte de final. Filip Adamovic a profitat de un spațiu în apărarea oaspete și a marcat. Cătălin Baciu a transformat două libere după ce a fost faultat de Tica. Vladimir Arnautovic a cerut time-out cu 48 de secunde rămase din timpul regulamentar, la scorul 72-69. Aruncarea de la distanţă a lui Mohammed de după time-out nu a vrut să intre dar Burlacu a recuperat ofensiv și a marcat două libere după ce a fost faultat. A urmat time-out pentru Cluj. Kuburovic a realizat un three point play și înaintea ultimelor 16 secunde U Mobitelco avea 4 puncte avans, 75-71. Mohammed după time-out a marcat o triplă care a dus scorul la o diferență minimă, cu 6 secunde rămase de joc. La ultima fază, Asesoft nu a reușit intercepția și U Mobitelco s-a impus în meciul 3 cu scorul 75-74.

Remarcații partidei:

Cluj: Darius Hargrove 16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive; Ivan Kuburovic 15 puncte și 6 recuperări; Mihai Silvășan 10 puncte și 7 recuperări

Asesoft: Alhaji Mohammed 17 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive; Gerald Lee 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive; Filip Adamovic 11 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

41 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    felicitari
    Haide U! Inca o victorie maine si gata cu Asehotii!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    super !!!
    Haide U !!! Inca un pas !

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    s-a vindecat grigoras
    Ii doresc toata sanatatea din lume, insa e posibil sa-si fi ratat prima de vacanta azi. Ma gandesc ca e ca la avocati, daca nu castigi nu primesti onorariu. So sad...

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      doar el?!
      au fost haita cei 3, mai mult decat pe fata! cam aproape la cum s-a furat anul trecut in semifinalele cu asehotzii de la Oradea!!!

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    BRAVO
    Bravo U! Hai ca se poate, Ploiestiul e o echipa de batut anul acesta.Felicitari d-le Pintea!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    maine vine Ciulin
    Mai este un hop- maine cu Ciulin. O finala Oradea - Cluj ar fi ceva fantastic.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    si Stoica e periculos
    Sa vedem daca Stoica sau Ciulin o sa ajute mai mult pe hotii din Ploiesti, amandoi sunt periculosi.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ZapPy :

    Bravo U
    Sper sa nu fie acelasi scenariu ca in primele 2 meciuri.Daca se da decisivul la Ploiesti nu-i vad bine pe clujeni La fel a patit Oradea anul trecut, a batut, dar cand sa conteze a intervenit la timp stimabilul Ciulin. Bine spus, acolo e cel mai mare pericol. Bafta totusi, astept o finala Oradea- Cluj!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    hotie vazuta din spatiu
    si un comentariu penibil, 100% pro asehoti, precum arbitrajul mai mult decat execrabil, adica furt total!!! minune dumnezeiasca astazi la cat s-a furat!!!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Achim
    Imediat dupa terminarea meciului 3 cu Oradea, l-am felicitat pe Achim si i-am urat succes in finala cu Ploiesti, A venit si raspunsul,, de parca voi nu stiti ca nu se poate", E putred rau campionatul si arbitajul romanesc.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Dragi mei domni am castigat, am castigat cu toata opozitia lui grigoras (impingea o fata distrusa la 75-71), arbitrajul a fost absolut penibil, un nonsens total, dar am castigat si asta ii cel mai important!

    Nu cnteaza daca ajungem la decisiv, important este sa fie obositi!!!! Noi am ajuns mult mai sus decat am fi visat pe la mijlocul campionatului si am ajuns aici prin munca si daruire exemplara, au muncit pensionarii notri mai ceva ca o gasca de tinerei!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da....
    ce mai poti zice daca Cristi Achim a dat un asemenea raspuns?!? de fapt, cei din interiorul fenomenului vorbesc si cunosc multe aspecte ce nu ajung in public.....dar pe care le vede si simte o tara intreaga!!! pana cand se va perpetua aceasta chestie putreda si canceroasa, denumita si cunoscuta publicului avizat sub numele de "asehotii"?!? si sa adaug aici doar pe ciuline (exponent al fenomenului destructiv) cu tovarasii sai si alti oficiali

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Daca ploiestiul a avut suporter declarat in persoana lui Grigoras noi l-am avut pe Franklin :) se pare ca ne-a tinut noroc prezenta lui in mijlocul nostru, il asteptam si maine!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    asa ceva....
    o pagina inrosita imi umple sufletul de bucurie! Inseamna in primul rand solidaritate si dorinta de a schimba ceva!!! Doamne ajuta sa se intample ceea ce toti dorim si este drept!!!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    mergeti maine la meci
    si sa adunati si pe fanaticii de la fotbal, suporterii lui U. Daca arbitri intrec masura si o conduc pe Asehoti spre victorie, intrati pe teren si curatati de maine baschetul romanesc de viermele Ciulin. O sa fiti respectati de o tara intrega.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      N-ai vrea sa sti cum ma doare spatele, nu cred ca ai vrea sa sti si inca cateva, da ce conteaza cand castigi, maine si de stau sa mor si tot mrg la sala!

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    mda, dar
    el e doar "bratul vazut", care face treaba murdara, in vazul tarii, dar, in fapt e doar un exponent, un executant umil si docil, dirijat de ghita care trage sforile in cadrul federatiei....

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    se poate!
    am vazut meciul de la tv si am avut privilegiul unor reluari clare si uneori chiar repetate. in prima jumatate am vazut 4 fault-uri fluierate contra u care nu au existat. parca asesoft era acasa si merita 5%. sa nu mai vorbim de capacul lui sparks unde clar ca mingea era pe traiectorie ascendenta. comentatorul era entuziasmat numai de succesele ploiestiului. iarasi arbitraj diferit pentru cele 2 echipe; ce era la una fault la cealalta nu era nimic. baciu a facut cel mai bun meci al sezonului. medvedj a gasit niste pase... exceptionale. toti merita laude. la cat de apatica a fost echipa ploiestiului, cu putin efort maine suntem in finala. ploiestiul poate fi batut la modul in care joaca. azi asul din maneca a fost baciu. sa vedem maine ce idee ii vine lui bobo.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Meda a fost extraordinar, a dat doar 6 puncte dar a avut 17 la eficienta si asta spune multe! La final mi s-a parut ca era cu lacrimi in ochi!

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca opreamarius:

      suflet mare
      Meda a obtinut toate motivele sa fie laudat astazi a aratat atata daruire si spirit de lupta cum putini o fac.Pana si la meciul 2 cu Asesoft cand deja era gata el inca lupta pentru mingi asta spune multe.Chiar daca au fost multi care l-au criticat in momentele critice arata de ce e in stare.Respect Meda!!!!

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    din pacate
    pana nu moare cineva nu se curata campionatul, trebuie facut si acest pas, si trebuie facut de clujeni pentru ca ei au suferit cel mai mult.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 stg:

      din pacate
      La seria cu sibiul s-a lasat cu suspendari ... si cu toate astea pare-se ca e mai profitabil sa fluieri un meci pentru ploiesti decat sa stai 8 etape (ce-i drept nimeni nu stie ce-s alea 8 etape ca bukuresti arbitra dupa vreo 4)

      cu 9 ani în urmă (23.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Meda
    Meda s-a reinventat, si cred ca este cel mai bun jucator din play off

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca opreamarius:

      categoric
      Categoric este unul dintre cei mai buni jucatori ai Clujului dar sa nu-l uitam pe Hargrove si astazi Baciu a avut o prestatie solida sub panou ceea ce nea lipsit pana acum.

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    comentariu tv penibil
    comentatorul a remarcat la un moment dat, la o faza clara, ca nu burlacu a pus piedica, ci Baciu s-a impiedicat in piciorul lui!!! asa ceva.....daca nu ar fi de plans ar fi de cascadorii rasului!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    fiti uniti
    dac vreti sa castigati maine trebuie sa puneti presiune pe arbitrii, sa nu aiba curajul sa fure prea mult, altfel nu aveti nici o sansa.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Abramescu
    Intr-adevar, foarte enervant comentariul, dar nu e ceva nou. E suporter asehoti de cand comenteaza baschet. Nu e singurul fan al echipei din Ploiesti de la Digi, dar este cel mai penibil prin transparenta cu care-i sustine.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya:

      nu cred
      ca cineva tine cu ploiestiul in tara asta, cred ca nici ploiestenii nu mai tin, nu ati vazut cat de goala a fost sala la meciul 2. Comentatorul e platit de ghita sa zica ce zice. urat!

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      sepuku?!?
      oare isi taie venele in grup ....de necaz si de obida?!? :)))

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    De acord cu majoritatea
    Intradevar am fost ciupiti de arbitrii ( ma refer la noi toti suporterii de baschet, pentru ca nu cred ca e cineva care sa tina cu asesoft, poate doar comentatorii....) si au fost faze chiar usoare, faulturi care clar nu au fost , plus 1 capac clar dat ca fiind cos valabil pentru ei...
    Sala frumoasa, dar maine trebuie sa puneti mai multa presiune pe ei si pe arbitrii, pentru ca va fi nevoie...
    Maine jucatorii trebuie sa faca meciul vietii, scoateti hotii din joc si uit de tot ca ne-ati scos si dezamagirea de anul asta , iar noi totii suporterii ne vom bucura de o finala foarte frumoasa.
    Mult succes U !!!

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    inca ceva
    Burlacu, cred ca a gasit "placeri" noi pe terenul de baschet. Altfel nu-mi explic de ce sta mereu cu mana pe p..a adversarului. Am observat asta si in sferturi cu Milosevic iar astazi victima a fost Baciu.

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      hawahahawaha
      =))))) +10

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Pe Baciu a incercat si sa il lase fara instrumente.....

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      dada
      si Pesic a fost preferat sezonul trecut :)))

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya:

      masoara
      probabil vrea sa vada care dintre astia de peste 2m o are mai mare.

      cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca opreamarius :

    =))
    deja are o varsta omu=)) femeile nu-i mai dau nimic deci trebuie sa se reorienteze si daca tot are prilejul ce sa faca omu il roade nevoia!:->

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014)
    • CSM CSU Oradea corleone:

      protectie
      Eu zic sa vorbiti maine cu Silva si cu Baciu sa-si puna echipament de protectie ca la hochei. :)

      cu 9 ani în urmă (23.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      aparare
      sistemul acesta de aparare s-a reinventat ca fiind noua 'antena la adversar' ;) ?

      cu 9 ani în urmă (23.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ghita
    Senzational Grigoras astazi!!! On fire!!! Norocul nostrum ca n-a fost sufficient ajutat de ceilalti asehoti.
    Poate pana in campionatul viitor merge Ghita sa joace table cu Gigi si atunci se mai curate campionatul romanesc.

    cu 9 ani în urmă (23.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    plec de acasa
    sper sa ma pot uita la meci, va doresc mult succes,sper sa ma faceti fericit.Haide U
    Nu uitati !!! Sa fiti uniti in tribune, sa vorbiti unii ca altii in tribune, sa puneti presiune pe arbitrii, chiar daca o sa fie in avantaj Ploiestiul sa nu ezitati sa incurajati echipa favorita. Jucatorii vor da totul pe teren, sunt sigur de asta, dar e nevoie si de ajutosul vostru maxim.
    Sper ca nu au putut ploiestenii sa corupa jucatori de la voi, pentru ca sunt sigur ca au incercat si asta.

    Multa BAFTA !!!

    cu 9 ani în urmă (23.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    Asesoft
    castiga asesoftu in decisiv, stati calmi baieti:))

    cu 9 ani în urmă (23.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!