Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco Cluj nu face față la Tîrgu Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
07.12.2013

LNBM
etapa 11 

98-91
(26-22, 25-24, 26-22, 21-23) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

7-3 Statistica 7-5

BC Mureș a început cu formula Martinic-Peciukas-Brown-Ivanovic-Mladenovic, iar U Mobitelco, cu Medvedj, Cuic, Silvășan, Lalovic și Kuburovic.

Deși gazdele au obținut prima posesie, primele cinci puncte ale partidei au fost înscrise de Silvășan. Mureșenii au egalat însă prin Ivanovic și Mladenovic, după care a urmat un recital al aruncărilor de la distanță. In primele zece minute, s-au înscris un total de 11 coșuri de trei puncte. BC Mureș a început să își ia parcă mai mult elan, reușind un parțial de 11-2, dar la sfârșitul sfertului avantajul lor era de doar 4 puncte (26-22). Peciukas avea însă 3 greșeli personale, iar Silvășan părea de neoprit, cu 16 puncte în zece minute, și eficient și în apărare.

La începutul sfertului doi mureșenii și-au mărit ecartul printr-o triplă a lui Jelenic, dar în minutul 13 Mobitelco a egalat printr-un three-point play reușit de Kuburovic, și a trecut în avantaj prin Baciu. Gazdele au replicat repede și pe la mijlocul sfertului, BC Mureș conducea cu 6 puncte (42-36), dar clujenii au revenit din nou printr-un 0-7 reușit de Sparks, Hargrove și Kuburovic. Atunci Martinic a reușit un coș cu fault, iar Kuburovic a încasat o greșeală tehnică pentru reacția lui, astfel fundașul mureșean a reușit un „five-point play” și a înclinat balanța din nou în favoarea gazdelor. Scorul la pauză a fost 51-46.

După pauză, clujenii au fost aproape de o nouă egalare prin Kuburovic și Sparks (59-58), însă BC Mureș s-a distanțat din nou după reușitele lui Martinic, Ivanovic, Mladenovic și Brown, și de această dată avantajul lor a depășit, pentru prima oară la meci, borna de zece puncte (74-63). Sfertul s-a încheiat la 77-68, iar Silvășan avea 4 greșeli personale.

Deși se părea că meciul a intrat în linie dreaptă spre o victorie a mureșenilor, oaspeții au redus handicapul din nou la doar 2 puncte în ultimul sfert după un coș de la distanță al lui Hargrove (87-85), cu doar trei minute înainte de final. Brown și Martinic au anihilat însă efortul clujenilor printr-o serie de reușite care au dus avantajul mureșean din nou la 10 puncte (98-88), cu aproximativ 20 de secunde rămase. Hargrove a stabilit scorul final la 98-91 cu un coș de trei puncte.

Astfel, BC Mureș și U Mobitelco Cluj au câte 7 victorii fiecare în LNBM, dar clujenii au jucat cu două meciuri mai multe decât mureșenii, și au 5 înfrângeri, iar BC Mureș, 3.

Printre remarcații gazdelor îi amintim pe Ivan Ivanovic (23 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții), Goran Martinic (32 de puncte, 6 pase decisive).

De partea cealaltă, Mihai Silvășan a reușit 25 de puncte și 9 recuperări, iar Darius Hargrove, 23 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Inca un meci in care Martinici si-a demonstrat "mediocritatea" Iar pentru circotasii care tot spun ca la Tg Mures totul se invarte in jurul lui Sekulovic probabil ca au dreptate dar lucrurile se invirt bine si se invirt in jurul persoanei potrivite celor care-l tot critica pe Martinic poate din sezonul urmator o sa-i duca dorul, e mult prea valoros pt campionatul nostru

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      Martinic
      nu pot sa nu fiu deacord cu tine. Si mie mi se pare cel mai bun.

      cu 10 ani în urmă (08.12.2013)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    proteste?
    au protestat suporterii pana la urma sau au cazut in capcana declaratiilor de dragoste a conducerii? ceva e putred la Mures din cate mi-au spus unii suporteri de acolo.

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    tot martinici
    pentru u-mobitelco...etc.: ce masuri ati luat ca sa va aparati la martinici?
    hai ca la aruncarile din actiune mai exista scuze, dar sa stii ca echipa adversa are un asemenea jucator si sa nu-l marchezi la aruncarile de 3 puncte, mi se pare ciudat. nici macar dupa ce martinici a confirmat ca este in mana, clujul tot nu a facut nimic.

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @mikeymouse
    maestro, daca nu vrei sa fi mikeymouse si la propriu mai bine ti-ai vedea de treaba daca nu stii despre ce vorbesti. Si mie mi-au spus niste suporteri ca esti cu adevarat un personaj de benzi desenate1 Woaw, mi se pare ca este ceva putred nu crezi? Si la urma urmei ce treaba ai tu daca au protestat sau nu suporterii? Din cate am vazut in ultimul timp iti cam place sa bagi "strambe"cand este vorba de BC MURES parca ai avea interese ca sa bagi zanzanie?

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    avocat?
    nu am nici un interes, am doi prieteni mureseni mai fanatici care imi povesteau una, alta. In schimb vad ca tu sari repede la gatul meu parca ai fi cineva din conducere. Aveti acolo un presedinte care vorbeste numai prostii avand declaratii ironice gen asesoft la cate o confruntare mai serioasa. Echipa in scimb mi se pare foarte buna, ati surprins anul trecut campionatul si anul acesta echipa pare si mai solida. Atentie insa exista cel putin 5 echipe la acelasi nivel.

    cu 10 ani în urmă (08.12.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @mickeymouse
    Nu fac parte din nici o conducere si prietenii mei de pe aici stiu ca asta este adevarul. Nu am nimic personal cu tine dar ma deranjeaza cand faci afirmatii categorice avand la baza niste informatii mai mult decat discutabile. No offence dar daca tu cunosti 2 fani BC MURES nu insemna ca stii ce se petrece in jurul echipei. Pana una alta Presedintele BC MURES nu a facut decat sa raspunda elegant mitocaniilor spuse sau facute de onor staff-ul Asesoft (-Ionut) & musiu Burlacu la adresa noastra (o data chiar la parafrazat pe iacobescu dandu-i peste nas) Echipa este solida dar avem ghinion cu accidentarile anul asta ca se tin lant nu se vindeca bine unul si o pateste altul. In ceea ce priveste campionatul stim foarte bine ca anul asta este unul mai echilibrat dar suntem modesti si nu ne dorim decat sa accedem in play off; Pe ce loc om fi si ce va fi mai incolo om vedea, momentan luam meciurile unul cate unul si incercam sa le castigam.

    cu 10 ani în urmă (09.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!