Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco Cluj trece de Craiova pe teren propriu

Marius Petri

Marius Petri
22.02.2014

U-BT Mobitelco Cluj a câștigat meciul disputat în această seară împotriva celor de la SCM U Craiova cu scorul de 96-86. După un început mai bun din partea oaspeților, care au câștigat primul sfert cu 23-17, clujenii și-au adjudecat următoarele două secvențe cu 30-19 și 29-22. SCM Craiova a echilibrat jocul în ultima parte, însă nu au reușit egalarea deși au câștigat ultimul sfert cu 22-20.

Hargrove a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 24 de puncte. Acesta a fost urmat de Kuburovic (15p), Baciu (13p) și Sparks (11 p). În tabăra olteană, principalii remarcați au fost Seals (24p), Bureau (8p) și Sokk (7p, 12 pase decisive).

Vom reveni cu mai multe amănunte în scurt timp.

22 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Frumos meci, frumoasa prestatia lui Bobo Pintea, am inceput prost si a stiut cum sa invarta echipa incat sa joace si sa blocheze Craiova pe toate flancurile! Hargrove a fost imperial, Kuburovic omul meciului, a furat si interceptat mingi in disperare de cauza! A fost un meci castigat de intreaga echipa cu un + la Hargrove si Kuburovic!
    Craiova o echipa frumoasa si periculoasa dar parca lipseste ceva! Bureau un jucator spectacol, a fost aplaudat de toata sala!, Seals, este Seals si mai mult nu am ce sa spun! "Namila" din pacate este dezamagitor, m-am asteptat parca la mai mult din partea lui (stiu, este urias din toate punctele de vedere), a fost blocat de oricine a trebuit sa se apere la el, mult, mult prea lent! Sokk, comenteaza prea mult! Per ansamblu un meci frumos pe alocuri stricat de Grigoras(pentru prima data m-am trezit zbierand la el)!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Felicitari,prietene!O echipa a voastra bine organizata,bine indrumata de antrenor si cu suflet a pus la colt un lot de jucatori mai inzestrati si atat...Sa ajungi sa iei aproape suta,de parca ai fi Farul sau Chiajna vorbeste de la sine.Imi vine sa-mi smulg parul din cap cand vad jucatori excelenti asa cum avem noi interpretand aria neputintei,In Play off vom ajunge,dar ma chinuie gandul ca la ceea ce jucam(de fapt nu jucam,traim exclusiv din realizarile unor jucatori de exceptie,mi s-a uscat gura spunand asta)chiar nu putem elimina pe nimeni,mai ales ca terminand pe unul din locurile 6-8 vom juca mai multe meciuri pe terenul adversarei.Inca o data,cu sinceritate si prietenie,felicitari,ati fost mai buni!

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Multumesc! Avem o echipa frumos construita cu un antrenor care a reusit sa inteleaga sportul asta si care mai nou reuseste sa il tempereze si pe Branko (daca nu merge cu un ragnet merge sigur cu o pauza pe banca). Sincer si inainte de meci si cand am vazut cum incepem am fost convins ca o sa pierdem si aici a intervenit Pintea care a citit jocul vostru si a reusit sa intoarca foaia! Bafta si voua, pe ambele fronturi!

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    marcatori
    U a avut 7 jucatori cu peste 10 puncte. Pe langa cei mentionati, Silvasan (13), Lalovic (10), Cuic (10p; 9 recuperari)
    La Craiova Bureau are 18p, Kovacs 11 si Babic 10

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      A jucat ca o echipa, asa au jucat si cu Sibiul!

      cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Craiova
    Da, Craiova a prins o seara de exceptie - cu un procentaj de 55% de la 3 (12 din 22)!! si 61% de la 2. Noroc ca si noi. Plus recuperarile realizate.

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Conform statisticii FRB se pare ca am avut 5 jucatori cu 18 la statistica, Sparks cu 19, Lalovic cu 8 si Meda cu 3! Echipa!!!!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ''U''
    multumim baieti!, multumim Bobo!

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Seara "NU"
    "Bine ca a batut Liam Neeson 100 de indivizi in fikmul de pe PRO Tv, ca altfel ieseam eu pe strada si bateam 50".Felicitari celor de la U cluj pt victorie,cred ca in seara asta daca aruncau cu c---l,tot o bagau in cos.Hargrove a facut ce a vrut cu apararea noastra,deeeeh, Nisic la pus pe Seals sa-l apere???.Oricum apararea este "varza",in rolul principal,Popescu si Seals.Nu aratam ca o echipa,fiecare dupa "ureche".Sa ai 13 pct in sfertul 2 si sa pierzi la 10pct,asta spune ceva.Ca sa fie totul "perfect",s-a accidentat si Kovac(dar asta tot din lipsa de solutii si din cauza improvizatiilor).Tyler,cat este de lipsit de tehnica,imi si pare rau de el,pt ca nu-l baga nimeni in seama,nici echipa adversa,nici propria echipa.Sa ai un jucator de 2,18m si sa nu faci o schema ofensiva pt el,este lipsit de logica.Cu el in teren ai 13pct,intra Popecu si ai -5 la pauza.Cu toata dragostea pt Bogdan,dar in ultimele 3-4 meciuri nu mai ete el.Poate varsta e de vina???Babic este putin mai versatil decat Sokk(Sokk cand intra in 3sec, cu malai pe el si da pasele alea, sau o pierde,ma apuca disperarea),vede terenul mult mai bine si ai pune pe tragatori in situatia de a aruca liberi la cos.Am pierut sirul,imi cer scuze!!!"Nu stiu" cine a fost vinovat,dar cu Sibiul ai vom sustine din suflet."O seara NU"

    cu 10 ani în urmă (22.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Corect
      Da,Vlade,ai pus punctul pe "i"!Vede toata suflarea craioveana cum pe un jucator cu potentialul lui TYler il trateaza ca pe un intrus,nu ca pe un coechipier,si cum e uitat pe banca se urca adversarii pe noi si se incheie distractia,cum domnul Popescu s-a cam plictisit de 4-5 etape si a devenit jalon si nu jucatorul care ne castigase inimile cu spiritul lui de luptator si implicarea totala,cum Capusan nici macar carpeala nu reuseste sa mai fie,dar,exat cum spui,buba mare este ca nu avem nici cea mai vaga idee de joc colectiv,de echipa,este HAOS!Degeaba aducem jucatori,ca nu de valori ducem lipsa,ci de daruire si idei tactice,ce pisici o tot dam pe dupa cires!Din pacate,marele nostru antrenor,al carui impresar mai nou face pressing pe langa echipa,e prezent la toate meciurile(interesanta chestiunea...)este TOTAL depasit de situatie,si,sa le intre bine de tot in cap,nu spectatorii sau comentatorii sunt de vina,asa ca sa aiba macar dramul de decenta si sa nu mai spuna vreodata magaria asta!Si,evident ca nu am uitat,la echipa toti nu dorm noptile si eventual presteaza munca voluntara doar pentru binele nostru...

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ''U''
    Cred ca a fost seara antrenorului! Si o zi de gratie pt jucatori!Darius a facut cel mai bun meci de cand e la noi!Sa intorci scorul si sa castigi meciul in aceasta maniera, spune mult despre cum a evoluat echipa! Sper sa ramanem pe val! O nota speciala pt Sparks, care a evoluat cu sustinerea familiei in tribuna!

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    craiova- frumoasa si periculoasa...
    dar.... lipseste ceva... asa e arm. Din pacate, o echipa care se bazeaza exclusiv pe talentul si valoarea individuala a jucatorilor. Nisic nu cred ca poate aduce o schimbare din punctul asta de vedere... asta este. Ieri a mai contat si prospetimea jucatorilor.... oricum, felicitari pentru Cluj, au dovedit ca sunt o "echipa".... si, nu in ultimul rand, felicitari publicului.... impecabil.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Craiova
    O sa devenim,daca nu am si facut-o deja,cea mai indragita echipa,oferim spectacol si castiga adversarii...

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    2 meciuri....
    ....am vazut!
    Primul care mi-a placut,dar,foarte scurt!....primele 14min!
    Al doilea ,un cosmar,cand iei 30 puncte intr-un sfert si 96p la final ,nu prea mai e nimic de spus!
    Întrebarea e urmatoarea: cum jucam 14-15min perfect si dup-aia suntem PENIBILI?....eu cred ca este vorba de MENTALITATE,ne multumim cu putin.....+ANTRENORUL care NU E CAPABIL SA SCHIMBA NIMIC ,de aici si HAOSUL GENERAL!
    Nisic cere TO si 30 sec isi cauta cuvintele,E GREU SA FACI PERFORMANTA CAND ESTI ''DECONECTAT'' DE LA MIZA MECIULUI!
    Jucam ca la un concurs de STREETBALL!

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Prestatie Hargrove: http://www.youtube.com/watch?v=R_rc8tQq5x4

    Prestatie Sparks (100% din actiune): http://www.youtube.com/watch?v=DnjkTVUm6ss

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Cluj - Craiova
    Salutare... sincer asteptam de mult acest meci curios fiind de duelul direct intre echupele care au ales strategii diferite pentru probleme similare. Si anume: in situatia in care echipa era intr-un punct dificil (rezultate negative, lipsa clarviziunii in joc etc.) Clujul a ales sa nu caute tapul ispasitor ci sa gaseasca solutii prin schimbarea atmosferei in lot, prin acordarea de incredere stafului, prin gasirea unor solutii in interior astfel incat sa construiasca pe omogenitate; strategia aleasa de Craiova a fost gasirea "celei mai slabe verigi" si inlocuirea acesteia in speranta ca sistemul se va imbunatati prin schimbarea elementelor. In acest caz particular se pare ca strategia Clujului a functionat, si cea aplicata de Craiova nu. Sigur, o masura in acest sens este situatia din clasament, dar a fost foarte interesant sa vedem meciul direct. Iar meciul direct, mie cel putin, mi-a demonstrat ca alegerea clujenilor a adus mult bine echipei. Sigur, o influenta extrem de mare o are si programul foarte incarcat al craiovenilor, si inevitabil apare oboseala, insa ce s-a mai putu vedea cu ochiul liber: la multe faze ratate jucatorii se acuzau intre ei din priviri, nu mai pasau ca nu au primit pase in faza anterioara, multa nervozitate. Nu stiu daca are legatura directa, dar o influenta cu un anumit impact sigur exista. Sigur, totul se poate schimba pana la play off... intrebarile fiind "cum" si "daca prinde Craiova play off-ul". Una peste alta felicitari clujenilor. Au aratat un baschet frumos aseara si mai mult au intors fata echipei in ultimele luni.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    ARM
    Prietene,nu Pintea s-a prins de strategie,ci Nisic cand a vazut ca avem 14pct in fata,a zis sa-l scoata pe Tyler si sa-l bage pe Popescu,ca prea eram in fata si nu se mai uita lumea la meci!!!!Lasand gluma la o parte,era normal sa-l mai odihneasca pe "micut",dar nu sa-l uite pe banca si sa-l mai bage pe la sfarsitul sfertului 3,cand totul era deja compromis.Uita-te la numarul de recuperari ofensive ale voastre si ai sa vezi de ce Craiova a pierdut meciul si nu Clujul l-a castigat.Vorba prietenului Buzesti,suntem o echipa spectaculoasa,dar pierdem tot ce se poate pierde,daca se poate.Trebuie sa recunosti ca suntem niste "boieri".

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Domnule, unu la mana, imi place ca discutiile sud vs nord au devenit asa cum trebuie, la obiect si civilizate! :D Doi la mana, prietenu Buzestii poate sa confirme, mi-am dorit sa il urmaresc pe domnul "namila" in actiune asa ca l-am urmarit tot timpul cat a fost pe parchet si pot sa o spun cu mana pe inima ca nu mi-a placut, m-as fi asteptat la mai mult din partea lui dar din pacate nu am remarcat decat burdihanul, a fost blocat de oricine si a reusit sa inscrie doar cand uita lumea de el, Hargrove il folosea pe post de jalon! Popescu in schimb mi s-a parut pasionat de comentarii, aroganta si nesimtire decat de baschet si de jocul echipei. Probabil ca pozitia 5 si antrenorul sunt problema voastra, nu pot sa pronunt pentru ca efectiv nu am vazut decat un meci al vostru! Cred ca, Canguru cu postul de mai jos, are dreptate, nu am vazut schema dictata de conducator de joc decat din partea alor nostrii, cei de la Craiova, pauza!

      Bafta in continuare!



      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Craiova
    @Buzesti
    Salutare, stii ca te-am tot intrebat dupa meciul trecut din BIBL ce se intampla cu conducatorii de joc, de ce nu anunta nici o schema...am vazut si meciul de aseara si am urmarit special acest aspect, Craiova nu are nici o schema lucrata la antrenamente.
    Combinatiile care ies, ies doar din experienta jucatorilor, doar faptul ca acestia stiu traseele clasice ajuta sa se marcheze si pe combinatii, in rest doar valoarea individuala va tine in joc.
    Nu am vazut nici o reactie la schimbarile Cluj-ului din aparare, la trecerea din om la om la zona abordarea ofensiva a Craiovei a fost aceeasi.
    De punerea in valoare a lui Tyler nu mai vorbesc, este evident pt toata lumea, urca saracu la blocaj la fiecare atac si nu primeste o pasa pe coborare, toate mingile pleaca lateral pt shoot de afara.
    Va trebuie alt antrenor urgent....altfel pacat de lotul pe care-l aveti.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @canguru
      Multumesc,prietene,cele spuse de tine confirma ca nu sunt eu nebun sau rauvoitor.Deja sezonul asta ne-au iesit pe nas toate experimentele astea penibile si am cam inceput sa ne saturam de vorbele goale sau minciunile infecte care le insotesc(probabil unii,chiar daca se straduiesc sa poarte rafinat masca,nu isi pot schimba naravurile si adevaratul caracter,dar fiecare pasare pe limba ei piere)Foarte pertinente remarcile lui Tomy(mai putin cu chestia daca prindem play off-ul),iar ale tale,ca de obicei,de fin cunoscator.

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova mariussorin :

    Felicitari U Cluj!
    Jucatorii Craiovei au raspuns prin jocul de la Cluj,Oradea,Sofia la fel cum sunt tratati de cei care-i manegeriaza.Ma refer la:
    -hrana in weekend;
    -lipsa medicamentatiei la nivelul lotului;
    -lipsa unui antrenor secund si a unui staff medical care sa poata face fata unei echipe de baschet;
    -lipsa transportului la meciurile de acasa(fiecare pleaca cu ce poate,la echipele civilizate sunt inchiriate cateva taxiuri care duc sportivii la locuintele lor).
    -modul in care sunt tratati de managerul echipei este evident, nu are nicio colaborare cu antrenorul si cu jucatorii.Sta si priveste in gol "mestecandu-si" gandurile.Daca iese bine,este datorita atitudinii lui iar daca iese prost,jucatorii si antrenorul poarta toata vina.
    Din zona can-can-ului:
    -proiectul pe sezonul in curs a fost facut pe personalitatea lui Mandic,el garantand pentru anumiti jucatori viabilitatea unui proiect serios la Craiova (Popescu-avea o oferta mai buna de la Steaua unde este si nasul lui,Maric,Sokk,Kovac venind pe incredere iar Bureau si Seals au acceptat prelungirea ).
    -plecarile lui Mandic,Dzambic,Maric,Halik au fost fortate prin diverse tertipuri(intrand aici si faptul ca jucatorii aveau contracte cu FIBA destul de "strong",iar rezilierea lor pe o cale mai putin amiabila ar fi dus la sansctiuni-vezi cazul GMM);
    -la meciul cu Steaua s-a cerut la pauza, imperios necesara, victoria.Dupa ce au obtinut-o jucatorii au fost tratati "regeste" cu o pizza hut si o calatorie cu....trenul;
    -unii jucatori deja si-au dat deja acordul pentru a evolua pentru alte echipe din sezonul viitor, altii exprimandu-si dorinta de a pleca la terminarea sezonului,mai ramanand acum doar pentru a-si atinge obiectivul (play-off),pentru a putea sa-si ia banii;
    Asa se explica evolutiile inconsante ale unei echipe concepute pentru a juca pe 3 fronturi (LNB,cupa,BIBL),a avea o banca lunga si ajung sa joace decat 8 in ultimele partide.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @mariussorin
      Multe adevaruri printre cele spuse de tine si cu corespondenta in ceea ce vedem cu ochiul liber ca se intampla.Si in cazul in are va fi un sezon ratat(Doamne fereste!)important este sa se traga invatamintele,ca exact cum sesisezi,toti tutarii de p-acolo sunt si antrenori,si manageri,si doctori si psihologi,de ma si mir cum de mai respira echipa.Cat priveste tot viitorul,eu n-as fi asa sceptic,cu cap si bun simt se poate reporni chiar de la zero,cu potential chiar pentru o finala mica(adu-ti aminte,Dinamo inainte de retrogradare,cu un buget derizoriu facuse cea mai spectaculoasa si apriga echipa,daca nu se destramau din motivele financiar-manageriale,prindeau o semifinala)

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!