Stiri Juniori U17 Masculin

U-Mobitelco U14 va participa la European Youth Basketbal League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.08.2015

România va fi reprezentată la competiția organizată de FIBA Europe, LigaEYBL (European Youth Basketbal League), prin tinerii baschetbaliști U14 ai echipei U-Mobitelco Cluj-Napoca. Conform site-ului oficial al clubului ardelean, meciurile din această competiție continentală au loc în două locații în primă fază, Peks (august 2015) și Budapesta (ianuarie 2016). 

Astfel, în Grupa B de la Pecs clujenii vor juca următoarele meciuri: 

Vineri, 28 august, ora 15:00 - Szolnoki Olaj KK (Ungaria) vs. CS U-Mobitelco

Sâmbătă, 29 august, ora 13:00 - CS U-Mobitelco vs. Zsiros Academy Budapesta (Ungaria)

Sâmbătă, 29 august, ora 19:00 - TS Jahn Munchen (Germania) vs. CS U-Mobitelco

Dumincă, 30 august, ora 14:00 - CS U-Mobitelco vs. Inter Bratislava (Slovacia)

În luna ianuarie a anului 2016, echipa U14 U-Mobitelco Cluj va întâlni la Budapesta Ratgeber Academy Pecs (Ungaria), Debreceni Academy (Ungaria), BK Ostrava (Cehia) și Flash Belgrad (Serbia), acestea fiind celelalte adversare din grupă. 

Ulterior, după ce se vor disputa toate aceste partide, în funcție de rezultatele consemnate, U-Mobitelco Cluj va evolua în primăvara lui 2016 în cea de-a doua fază a competiției. În Grupa A a European Youth Basketbal League regăsim echipele Vasas Budapesta (Ungaria), Honved Budapesta (Ungaria), DK Basketball Akademy Szekesfehervar (Ungaria), Alba Berlin (Germania), SBK Levice (Slovacia), USK Praga (Cehia), KK Mladost Zemun (Serbia), Cibona Zagreb (Croația) și Stellazzurra Roma (Italia).

Antrenorul principal acestei grupe de juniori, Sergiu Popa, respectiv Branko Cuic, antrenor la rândul său al tinerilor jucători, au vorbit pentru site-ul oficial al clubului din Cluj-Napoca despre viitoarea experiență europeană a elevilor lor. 

„Este o premieră pentru o echipă de juniori a clubului nostru faptul că participăm într-o cupă europeană și cred că este un lucru foarte benefic pentru sportivi, dar și pentru club. În meciurile internaționale, la acest nivel, acumulezi mult mai multă experiență față de un meci de campionat, atât la nivel individual, cât și ca echipă. De asemenea, avem prilejul să vedem unde ne aflăm față de alte școli de baschet, să vedem care este nivelul nostru actual. Suntem curioși și nerăbdători să jucăm și să avem o evoluție cât mai bună. Nu cred că este foarte important rezultatul, vrem să vedem unde suntem la momentul actual și ce avem de făcut în continuare”, a subliniat Sergiu Popa. 

Este o bună modalitate de a dezvolta Academia de Baschet, este foarte important să avem cât mai multe meciuri diferite față de campionat. Este pentru prima dată când participăm într-o cupă europeană, la nivel de juniori. Echipa de U14 a avut în utimele trei saptamâni câte doua antrenamente pe zi, dar ne-am axat mai mult pe pregătirea fizică. Echipa nu este încă la un înalt nivel din punctul de vedere al jocurilor. Vrem să vedem la ce nivel sunt copiii noștri față de celelalte echipe din Europa. În acest prim turneu, întâlnim echipe din Ungaria, Germania, Slovacia și cred că după aceste prime patru meciuri ne putem da mai bine seama despre nivelul competiției EYBL și despre nivelul băieților noștri. Am mare încredere în băieți, mergem să câștigăm toate partidele, dar la acest nivel de pregătire nu acest lucru este cel mai important”, a adăugat și Branko Cuic. 

Cei doi antrenori vor deplasa în Ungaria un lot format din următorii baschetbaliști: Cătălin Mariș, Alex Mocian, Victor Fodor, Tudor Todea, Antonio Moldovan, Horea Orban, Antonio Darius Crainic, Andrei Cîmpean, Anton Rotaru, Darin Ciumbrudean, Denis Chiorean, Sebastian Berindean, Mihai Cîrcoană, Andrei Lăcătuș, Luca Domocoș, Paul Furdui.

*Foto: u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!