Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Mobitelco câștigă la Mediaș

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
02.04.2014

LNBM

Etapa XX

miercuri, 1.04

77-83

9-16 Statistică 16-9

Angrenajul de start al Gazului este format din Shiloh, Mandache, Dumitrescu, Tsiaras și Marojevic. De cealaltă parte, Clujul începe cu Cuic, Kuti, Hargrove, Silvasan și Baciu.

Debutul partidei aduce puțne schimbări pe tabelă, Mandache și Baciu marcând singurele coșuri în primele 3 minute. Același Baciu aduce oaspeții la conducere, însă Marojevic egalează imediat. Mandache pe pătrundere, respectiv Dumitrescu de la distanță, măresc avantajul Mediașului la 5 lungimi. Gazdele continuă să conducă ostilitățile și duc scorul la 13-4. Două coșuri consecutvie semnate de Darius Hargrove apropie Clujul la 5 puncte. Un parțial de 6-0 apropie formația lui Pintea la o singură lungime, însă Bogavac scutură plasa de la distanță și stabilște scorul după 10 minute de joc, 18-14.

Sfertul secund aduce un joc mult mai prolific, cu U-BT reușind să egaleze la 23, iar mai apoi la 25. Replica medieșenilor nu se lasă așteptată, iar aceștia se distanțează rapid la 8 puncte. Josh Sparks reușește un slam-dunk prin care reduce din handicapul Clujului, însă Shiloh înscrie din spatele semicercului pentru a duce scorul la 36-27. Oaspeții forțează revenirea, fără succes însă, Gaz Metan păstrându-și diferența până pe finalul primei reprize, când Cuic marchează un buzzer-beater de la distanță pentru 43-37.

Odată cu revenirea de la cabine, U Mobitelco se apropie la un punct prin reușitele lui Sparks și Medvedj. Jocul se echilibrează, însă Gazul continuă să conducă pe tabelă. Tsiaras înscrie de sub panou pentru 50-46, dar este sancționat apoi cu fault tehnic iar clujenii profită pentru a reduce diferența și a egala mai apoi la 50 prin Hargrove. Marcel Țenter cere timp de odihnă, însă fără folos, deoarece la reluarea jocului Cuic și Lalovic aduc Clujul la conducere. Medieșenii readuc egalitatea pe tabelă, însă oaspeții trec din nou în avantaj. Shiloh, de sub panou, și Mandache de la libere, restabilesc egalitatea, iar Bogavac duce scorul la 63-62, sfertul decisiv găsind Gazul cu un avantaj de o lungime.

La reuluarea jocului, Silvășan scutură plasa de la distanță în două rânduri și își aduce echipa la +5. Handicapul este anulat imediat de gazde, care marchează prin Mandache și Shiloh. Internaționalul român interceptează o minge și se duce printre clujeni până sub coș pentru a readuce Gazul în avantaj. Cele două formații alternează la conducerea de pe tabelă, iar un coș de 3 puncte semnat de Cuic duce scorul la 72-76. Shiloh și Marojevic înscriu fiecare de sub panou pentru a aduce din nou egalitatea, însă Hargrove și Silvășan răspund prin obținerea unui avantaj de 5 lungimi pentru U Mobitelco. Medieșenii nu mai reușesc să înscrie, o singruă liberă transformată de Bogavac stabilind scorul final, 77-83.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!