Stiri Juniori U17 Masculin

U18 feminin: CSS CSM Alexandria și CSS CSM Târgoviște luptă astăzi pentru titlu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.05.2019

U18 feminin: CSS CSM Alexandria și CSS CSM Târgoviște luptă astăzi pentru titlu

CSS CSM Alexandria și CSS CSM Târgoviște se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, în finala Campionatului Național U18 feminin. Final 4-ul categoriei este găzduit în acest weekend de sala Transilvania din Sibiu. Teleormănencele au trecut în prima semifinală de LAPI Dej cu o diferență importantă, iar dâmbovițencele au depășit gazda CSS Sibiu, cu un scor mai strâns față de cealaltă semifinală. Sâmbătă s-a încheiat și Turneul Final B, la Brașov.

CSS CSM Alexandria și LAPI Dej au deschis turneul care decide medaliatele la U18 feminin. Formația din Teleorman, campioană la U16 anul trecut, a folosit în acest sezon o mare parte din lot și în meciurile din grupa a doua valorică a Ligii Naționale. Scorul a fost 90-45 în favoarea echipei din Alexandria, pe sferturi: 22-11, 28-8, 12-8, 28-18. Învingătoarele au avut 15 reușite de la distanță, față de 4. Andreea Mazilu a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte pentru CSS CSM (4x3, 5 assist-uri), urmată de Botorogeanu și Cucu (câte 16 puncte) și Crăciunescu (15 puncte). Mara Martonos a reușit un double-double pentru LAPI Dej, cu 16 puncte și 10 recuperări, urmată de Mureșan cu 11 puncte și 8 recuperări.

A doua semifinală a fost puțin mai echilibrată, iar campioana en-titre la această categorie, CSS CSM Târgoviște, s-a distanțat decisiv din a doua parte a sfertului trei. Dâmbovițencele, care au în lot și jucătoare cu minute în prima ligă, au trecut cu 67-60 de CSS Sibiu, pe sferturi: 21-19, 12-12, 24-15, 10-14. Laura Vaida a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, în double-double pentru învingătoare cu 14 puncte și 19 recuperări. Pentru CSS CSM Târgoviște au mai fost în double-digits: Cătinean 18 puncte, Petrof 17 și Păun 11. De la gazda turneului s-a remarcat Bianca Nan, în double-double cu 20 de puncte și 17 recuperări.

Finala mică se dipută între LAPI Dej și CSS Sibiu și începe de la ora 11:00. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, de fiecare dată câștigând LAPI Dej, cu 79-49, 75-42 și 76-68.

Câștigătoarea titlului se decide în meciul care începe la ora 13:00, la Sala Transilvania. CSS CSM Alexandria și CSS CSM Târgoviște s-au întâlnit de cinci ori în acest sezon și și-au împărțit victoriile. Teleormănencele s-au impus în prima și a treia confruntare, cu 56-48 și 82-64, în timp ce dâmbovițencele au câștigat celelalte trei partide cu 49-34, 49-39 și 62-49.

Vineri și sâmbătă s-a disputat la Brașov Turneul Final B, la care s-au calificat primele două clasate din grupe în Faza semifinală B (unde au ajuns formațiile care nu au avansat în Faza Semifinală A). ACS Rookies Oradea a câștigat toate cele trei partide disputate la Turneul Final B și a încheiat pe prima poziție cu 6 puncte. În clasament au urmat CSU Brașov (5 puncte, 2 victorii/1 înfrângere), CSM VSKC Miercurea Ciuc (4 puncte, 1/2) și CSS Brașovia Brașov (3 puncte, 0/3).

*foto: sibiu100.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!