Stiri Juniori U17 Masculin

U18F. CSU Brașov și CSȘ Alexandria se luptă pentru supremație

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.05.2015

Ghizilă a fost una dintre piesele de bază a lui Mădălin Piperea / Foto: Alina Cojocaru

Sâmbătă seară s-a încheiat ziua cu numărul patru a campionatului național U18 feminin ce se desfășoară în acest final de săptămână la Alexandria. Spectatorii prezenți la Sala Sporturilor din localitate au avut parte de două semifinale extrem de atractive și în același timp disputate, în urma cărora favoritele turneului și-au respectat blazonul.

CSU Brașov și CSȘ Alexandria se vor lupta mâine dupămasă, cu începere de la orele 14:00, pentru medaliile de aur puse în joc de forul românesc. Partida va fi precedată de finala mică dintre ACS Napoca Baschet Cluj și ACS Champions București. Duelul pentru locul șapte, dintre CN Mihai Eminescu Oradea și CSȘ Bega Timișoara, va deschide ziua de duminică, două ore mai târziu fiind programată confruntarea între SCM U Craiova și BC Sirius Târgu Mureș, pentru locul cinci.

Rezultatele înregistrate în cursul zilei de sâmbătă

CSU Brașov a fost prima finalistă a zilei după victoria repurtată în fața unei formații ce are în componență doar trei sportive născute în anul 1998, ACS Champions București. Gruparea din capitală a deschis foarte bine partida, fiind în avantaj la finalul celor 10 minute, scor 15-13. Împinse din spate de duo-ul Ferariu și Armanu, CSU a început să câștige teren pentru a se distanța decisiv. La pauză avantajul era în favoarea brașovencelor, scor 35-28, pentru ca mai apoi să crească la 13 puncte înaintea actului decisiv. În cele din urmă gruparea de sub Tâmba s-a impus la o diferență de 20 de puncte, scor 87-67.

Meciul vedetă al serii a opus formația gazdă CSȘ Alexandria și echipa lui Carmin Popa, ACS Napoca Baschet Cluj. Ardelencele au fost foarte aproape de a furniza surpriza turneului, cedând în cele din urmă la o diferență de 5 puncte, 59-64. Gazdele au început bine jocul conducând după primele 10 minute, scor 14-9. Diferența a crescut până la pauză la 18 lungimi, 40-22, iar jocul se îndrepta către o victorie într-o notă obișnuită pentru Alexandria. Mult mai motivate după pauză, clujencele nu au cedat și au început munca de recuperare a diferenței. Sfertul trei a fost adjudecat la 6 puncte, 17-11, tabela indicând 51-39 pentru gazde. Ultimul sfert s-a desfășurat în același ritm, însă formația oaspete nu a putut să se apropie la mai puțin de cinci puncte.

De remarcat jocul de echipă al formației clujene, pressing-ul efectuat pe toată durata meciului precum motivația și dăruința din această confruntare. Un alt aspect ce trebuie subliniat este faptul că Ghizilă, Podar și Manea au înscris 56 din cele 64 de puncte ale echipei pregătite de Mădălin Piperea.

În turneul 5-8 SCM Craiova a învins CSȘ Bega Timișoara, scor 64-53, în timp ce BC Sirius Târgu Mureș a trecut de CN Mihai Eminescu Oradea, 65-52. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!