Stiri Acvile

U18F – România pierde în fața Finlandei

Paul Olar

Paul Olar
24.07.2016

Echipa națională a României a debutat cu stângul la Campionatul European U18 de la Sarajevo. Fetele pregătite de Carmin Popa au fost  învinse de Finlanda, scor 75-64.

După un prim sfert echilibrat, echipa noastră a reușit să se impună în actul secund și să intre la cabine în avantaj, scor 28-33. De notat faptul că România și-a ținut adversara la doar două puncte marcate în actul secund.

Reprezentativa nordică avea însă să se revanșeze după pauză. Cu alte cuvinte, sportivele îmbrăcate în alb-albastru au izbutit un act trei de vis, în care au înscris nu mai puțin de 29 de puncte. Echipa noastră nu a putut reveni, astfel că Finlanda a gestionat inspirat și secvența decisivă.

Ecaterina Armanu a totalizat 17 puncte și 2 recuperări. Alina Podar s-a remarcat cu 15 puncte, 2 recuperări și un assist.

De partea cealaltă, Leila Kaajasolo a pus pe tabelă 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

În partida următoare, România dă piept cu Portugalia.

*Foto - fibaeurope.com

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Echipa pregătită de cuplul de comici triști Carmin Popa și Brusture va realiza ca echipa U20 de anul trecut, 0 pe linie, aceeasi antrenori, ordinea era inversa! Păcat de fete ca A. Podar, A. Crețu sau T. Manea, ajung pe mâna unor neisprăviți!

    cu 7 ani în urmă (24.07.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Corect!
    Stie cineva cum sunt alesi acesti antrenori ? Pe ce criterii ? Probabil pe vechile criterii PCR ( PILE CUNOSTINTE RELATII ) sau mai grav , la nimereala

    cu 7 ani în urmă (24.07.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Principalul e iubirea platonică și neimplinită a Svetlanei, coordonatorul loturilor feminine. Tipu' ăsta a reușit să piardă o semifinala de poveste la U16, avea cu 1',40" inainte de final 50-39 și s-a terminat 50-51! Și vorbim de baschet feminin juvenil nu de NBA!

      cu 7 ani în urmă (24.07.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John2016 :

    Sunteți rai
    Chiar sunteți tendențiosi. Adică, de ex. la U18 Masculin vreți sa spuneți ca antrenorul lotului s-a ocupat de promovarea lui CSM Ploiești și nu de lotul de U18? Adică selecție, scouting, antrenamente, etc...? Vreți sa spuneți că acum el se ocupa de formarea unei echipe de Divizia A, la fel ca toți ceilalți antrenori și ca nu ar fi 100 % cu lotul de U18? Hmmm... Poate de aia a luat 7 de la Steaua, 5 din 1999, 3 din divizia București și niște fii de consacrați în domeniu. Asa sa fie?

    cu 7 ani în urmă (26.07.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John2016:

      Divizia B
      Divizia B. Nu Divizia București. S-a corectat automat. Chiar n-am nimic preconceput cu nimeni. Bucureșteni sau ce-or fi.

      cu 7 ani în urmă (26.07.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Deci, nu selectia o contest! Contest numirea acestui perdant licențiat! Exemplu, Napoca Baschet Cluj, generatia '98, echipa pe care a pregătit-o d-l Popa a pierdut 7 ani la rând CN. Apoi, anul ăsta a pierdut o semifinală la U16 cu aceeasi echipă deși avea cu 1'40" înaunte de final 50-39, s-a terminat 50-51. Apoi, trage sforile și își elimină secundul, Nenad Marinkovici, de la lot. De ce? Se vedea în inferioritate față de el? Mă refer la cunostinte tehnice. Apoi, cuplul ăsta, Popa-Brusture, anul trecut la U20 a pierdut pe linie, retrogradând în C. Mai facem experimente?

      cu 7 ani în urmă (27.07.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    Frustrant dl Popa Carmin...
    Lasand in urma infrangerea echipei pregatite de dansul in c.n. u16...este chiar tragic ce se intampla cu lotul de u18 feminin...dl Popa Carmin a binevoit sa pastraze in lotul final pentru c.e. U18 practic scheletul unei formatii etern pierzatoare, fara spirit de lupta, fara tarie de caracater, fara sa castige vreodata un meci cu titlul pe masa (4 jucatoare de la NBS CLUJ-NAPOCA)+ inca doua fete, care din pacate in ultimul an practic nu au mai jucat vreun meci oficial... Ce pretentii aveti domnilor? Este chiar foarte jignitor sa ajugem sa ne batem pentru locurile 17-19 cu "puternica echipa" a Albaniei si cea a Macedoniei.... Inca o intrebare mai am.. De la echipa din Targu Secuiesc(medaliata cu bronz in c.n. U18), nu merita nici macar o jucatoare sa fie in lotul final de 12 al dvs? Si sa va dau cateva sugestii dl Popa Carmin: 1-Enache Irina(Alexandria) in locul Amirei; 2- Csurulya Helga( Targu Secuiesc) in locul fetei patronului de la NBS....si ar fii mult mai multe dar este prea tarziu...

    cu 7 ani în urmă (27.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    Respect Nenad Marinkovic
    In momentul cand FRB a facut anuntul cu antrenorii loturilor nationale, la lotul de u18 feminin figura ca antrenor secund dl Marinkovic Nenad. Sincer nu stiu ce s-a intamplat cu dansul de nu este in Bosnia cu echipa dar am cateva banuieli. Ori este scarbit de ceea ce s-a petrecut cu selectia, ori pur si simplu a fost marginalizat de restul staff-ului! Sper sa nu fie ceva probleme personale! Respect Nenad!

    cu 7 ani în urmă (27.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Lichea
    A luat fata celui care-l plătește la echipa de club, Boț se numește, în detrimentul alteia mai valoroase. Dacă respectiva ar fi fost o sculă de jucătoare mai ziceam da' aia nici la echipa lu' tac'su nu face mare brânza. Nu mai zic că a lăsat acasă o serie de jucătoare gen Irina Enache sau Eliza Ispas cu ceva minute în LNBF anul trecut. Da' când te place Svetlana, ea își mai știe numele de familie, Drăgușin sau Simion....

    cu 7 ani în urmă (27.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!