Stiri Juniori U20 Masculin

U20: CS U Cluj învinge CSȘ Ploiești după un meci în care s-a relaxat prematur

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
25.04.2014

 

CSȘ Ploiești 112-120 CS-U Mobitelco Cluj-Napoca
  25-27, 21-24, 17-37, 49-32  

 

Cel de-al doilea meci al zilei și primul din grupa I le-a adus față în față pe CSȘ Ploiești și CS U Mobitelco Cluj Napoca. Partida a avut un început foarte echilibrat, scorul după 5 minute fiind 12-12. Jocul a avut un ritm intens, atacurile s-au succedat cu repeziciune de la un coș la altul, însă ambele formații au ratat destul de multe aruncări. Pe finalul primului sfert clujenii au acumulat un avans de 5 puncte grație unor contraatacuri finalizate cu coș și fault, însă greșelile comise în fazele următoare i-au penalizat pe tabelă. Ploieștenii au aruncat mult de la 3 puncte, însă nu au prins cea mai bună zi, ceea ce a dus la un număr mare de recuperări defensive pentru Cluj.  

La pauză scorul a fost 46-51. Juniorii Universității au arătat un joc superior față de adversari, fapt tradus pe tabelă de o diferență de scor care s-a dus în sfertul trei în jurul a 20 de puncte. Defensiva ploieșteană a fost depășită mult prea ușor de rapizii atacanți clujeni, iar în ofensivă au reușit procentaje destul de modeste. Clujul și-a consolidat avantajul cu largul concurs al apărării ploieștene care nu a arătat nimic din agresivitatea manifestată pe margine de antrenorul Marian Hartman. 

Sfertul trei a fost cel în care s-a lămurit problemă învingătoarei, formația clujeană reușind să ducă ecartul la 30 de puncte. Cu toate acestea, în ultimul sfert, când nimeni nu se mai aștepta, a fost momentul în care jucătorii lui CSȘ Ploiești au reușit câteva faze bune de apărare și pe fondul relaxării elevilor lui Răzvan Cenean, Ștefan Neagu a luat meciul pe cont propriu și a marcat la aproape fiecare atac. Apărările au lăsat garda jos și cele două formații au reușit să facă spectacol. Degringolada din tabăra clujenilor și moralul bun al ploieștenilor i-a adus pe aceștia la numai 6 puncte de adversar în ultimele secunde, însă a fost prea târziu pentru a întoarce rezultatul. Scorul ultimul sfert a fost de 49-32.

Jocul de pase și combinațiile clujenilor au funcționat mai bine în primele 30 de minute ale meciului, aceștia reușind să se poziționeze în situații favorabile de a marca, mult mai ușor față de ploieșteni. Ultimele 10 minute au fost atipice pentru un meci de baschet, însă nu trebuie uitat că a fost o confruntare de juniori care încă nu au experiența necesară gestionarii unor astfel de momente. Scorul final a fost 112-120 și Clujul se anunță a fi o candidată serioasă la titlu.

De remarcat că pentru Cluj au marcat 10 din cei 12 jucători trecuți pe foaie, dintre aceștia, cel mai bun fiind Wilhelm Brosser cu 27 de puncte. Un meci bun au făcut și Mario Lazăr care a terminat cu 15 puncte și 10 recuperări și Mirel Dragoste tot cu 15 puncte, completate de 10 pase decisive. 

La CSȘ Ploiești, Ștefan Neagu a fost integralist și a marcat 59 de puncte plus 9 pase decisive. O evoluție bună a avut și Andrei Ene cu 26 de puncte și 17 recuperari.

Pentru clujeni urmează vineri de la ora 18:00 partida cu CS Dinamo, în timp ce Ploieștiul va evolua contra bucureștenilor sâmbătă de la ora 19:00.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!