Stiri Juniori U20 Masculin

U20: Raul Covaciu MVP-ul turneului final

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
27.04.2014

BC Timișoara s-a impus în finala turneului U20 după victoria cu 91-59 contra CSȘ Ploiești. Timișorenii au condus pe toată durata partidei, iar la final cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat bănățeanul Raul Covaciu. În 37 de minute petrecute pe parchet, jucătorul antrenat de Cristian Bota care este și în vizorul echipei de seniori a clubului, a marcat 26 de puncte (12 din 15 aruncări de 2 puncte) și a reușit 9 recuperări, pentru un total de eficiență de 30. 

Evoluții bune au mai avut Cătălin Săbău cu 23 de puncte și 8 recuperări și Georgian Păun cu 18 puncte și 17 recuperări. Interesant de remarcat este faptul că timișorenii au avut un procentaj 0% la aruncările de 3 puncte, cu toate că au avut 9 tentative de a înscrie de la distanță.

Cel mai bun marcator al partidei a venit de la CSȘ Ploiești, echipa care a terminat pe locul 2, în persoana lui Ștefan Neagu. Acesta a marcat 28 de puncte, însă a avut și 7 mingi pierdute. În echipa lui Marian Hartman s-au mai remarcat Andrei Ene cu 12 puncte și 19 recuperări și Andrei Minescu cu 9 puncte și 7 recuperări. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Neagu
    Nu este un jucator pe gustul meu dar performantele realizate la acest turneu trebuie apreciate. FANE a dus Ploiestiul in finala si asta trebuie recunoscut de toata lumea

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @un moldovean
    Baschetul este un sport de echipă. M-au impresionat modul în care conducea mingea Neagu dar un singur jucător, mai ales dacă totul trece pe la el, nu poate înfrunta 5 jucători care au un joc colectiv (cedează fizic).

    Același lucru se poate spune și despre Dinamo și Hortoglu, el era mai preocupat să se uite la tribune (după fiecare fază) și să-și certe coechipierii decît de apărare.

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    cristian_
    Dupa victoria dinamovistilor in fata Clujului, in care Hortoglu a fost determinant, am crezut ca Mehmet a revenit in baschetul romanesc cu alta atitudine. Din ce scrieti vad ca m-am inselat.
    Fane Neagu este altceva, are o capacitate de explozie pe patrundere extraordinara si o abilitate tehnica de exceptie. Cand dai Clujului peste 50 puncte si timisorenilor peste 30 chiar " esti scula". Este adevarat nici nu ma gandeam ca poate invinge singur echipa timisoreana dar poate ca bine sfatuit de pe margine mai are timp sa devina jucator de echipa. Sunt curios ce va face la Europenele U18, bineinteles daca va fi selectionat

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nickait :

    Claudiu Dekan
    Evolutie buna a avut si.....Paun Georgian.....cu o eficienta egala ca a MVP-ului :)......Articol facut din auzite....nici macar dupa statistica frb http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/u20/meciuri/2892893#mbt:17-400$t&0=1

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Paun
      MVP -ul turneului se alege de obicei cel mai bun jucator al finalei si tot ca o cutuma, de la echipa castigatoare. Au tot existat discutii pe aceasta tema de-a lungul anilor si degeaba. Cei care cunosc fenomenul stiu foarte bine valoarea lui Georgian si nu are nevoie de confirmari de acest gen

      cu 9 ani în urmă (28.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nickait:

      un moldovean
      faceam referire la modul cum a fost facut articolul......nimeni nu contesta valoarea lui Raul

      cu 9 ani în urmă (29.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nickait :

    sau
    sau ca sa fii bun, trebuie numai sa inscrii?

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!