Stiri Juniori U20 Masculin

U20M: "U"-Mobitelco Cluj-Napoca își adjudecă medaliile de bronz

Marius Petri

Marius Petri
27.04.2014

Finala mică a turneului  U20 desfășurat în sala “Constantin Jude” din Timișoara a opus astăzi echipele BC Mureș Târgu Mureș și U Mobitelco Cluj Napoca, ocupantele locurilor secunde în cele două grupe în care au fost repartizate.

Debutul partidei este mai bun pentru clujeni, care conduc cu 8-4 după 3 minute de joc. BC Mureș trece pentru prima oară la conducerea jocului cu 2 minute și jumătate înaintea de încheierea primei secvențe (15-14). Urmează o perioadă  în care cele două formații se succed la cârma meciului, însă ultimul minut e mai bun pentru mureșeni, care își adjudecă sfertul cu 23-19.

Târgu-Mureș începe mai bine partea a doua și se distanțează la 11 puncte după 2 minute, scor 32-21. Clujenii revin la 7 puncte, însă urmează două minute în care niciuna dintre formații nu înscrie. Ardelenii se apropie la 5 lungimi, însă mureșenii se mobilizează în final de repriză și intră la cabine cu 8 puncte avantaj, 45-37.

Diferența se menține în primele două minute de la revenirea de la vestiare, însă formația mureșeană marchează de patru ori consecutiv și mărește ecartul la 13 puncte, 53-40 la jumătatea sfertului. Următoarele 5 minute nu aduc noutăți în desfășurarea partidei, clujenii nereușind să reducă handicapul la mai puțin de 10 puncte. Astfel, secvența a treia se încheie cu scorul de 64-54 și clujenii încă speră la o revenire în ultimul sfert.

Jucătorii ardeleni intră mai determinați în ultimele 10 minute și revin la 3 puncte distanță pe fondul unor erori repetate în plan ofensiv din partea celor de la BC Mureș. Lazăr își aduce echipa în avantaj pentru prima oară după mult timp, dar mureșenii marchează două “trițe” exact când aveau mai mare nevoie și revin la conducere. Ultimele minute sunt foarte disputate și Clujul intră în ultimele 60 de secunde cu un ecart de 5 puncte, pe care nu îl mai pierde, astfel încât meciul se încheie cu scorul de 81-74 și tinerii jucători clujeni pleacă din Banat cu medaliile de bronz.

Mario Lazăr a fost principalul realizator al echipei de pe Someș, cu 25 de puncte marcate și 20 de mingi culese de sub panou. O contribuție importantă pentru echipa clujeană a adus și Mirel Dragoste, autor a 17 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări.

În tabăra mureșeană, cel mai bun marcator a fost David Engi, cu 21 de puncte, 3 recuperări și un assist, urmat de Tamas Boloni, care a reușit 14 puncte, 3 pase decisive și 4 intercepții.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!