Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U23 Ladder: La națională, fruntași

Eduard Popa

Eduard Popa
07.12.2017

lnbm u23 bobe nicolescu, dinamo

După trei săptămâni de pauză, LNBM a revenit cu cinci meciuri în care au fost folosiți 22 de jucători U23.

Dinamo a fost din nou campioană la acest capitol, cu 8 jucători, în timp ce adversara sa, SCM U Craiova, i-a propus pe Radu Vîrnă și Ionuț Berceanu.

Înainte însă de a prezenta cele mai bune prestații individuale din etapa a șaptea, se cuvine să îi lăudăm pe jucătorii naționalei noastre de baschet, după prestația încurajatoare din dubla cu Italia și Olanda. Și pentru că discutăm despre U23 Ladder, atunci vorbim automat despre cei trei baschetbaliști care evoluează în LNBM.

Nandor Kuti a fost titular în ambele partide ale naționalei. Dacă în meciul cu Italia a avut o prestație mai slabă (6 pct, cu 3/9 la aruncări), împotriva Olandei „Kangurul” (așa am văzut că îi spun fanii lui U-BT în comentarii) s-a revanșat cu 7 pct, 5 pase decisive și 3 recuperări.

Bobe Nicolescu a prins 12 minute fără rezultate notabile contra Italiei, dar în a doua partidă a fost unul dintre cei mai buni români de pe parchet, cu 9 pct, 4 recuperări, 3/3 din acțiune și +13 la eficiență.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Georges Darwiche a primit la rândul său minute bune atât contra Italiei (18 min, 2 pct, 3 pase decisive), dar și împotriva Olandei (19 min, 6 pct, 2 recuperări).

Cei trei nu au fost singurii juniori ai României la cele două partide. Alături de ei, în lotul lărgit s-au mai aflat Radu Vîrnă, Lucas Tohătan și Basti Ionescu, care nu au reușit însă să debuteze sub tricolor dar și „ibericii” Emi Cățe (incontestabil MVP-ul României în cele două meciuri) și Rareș Uță, care a debutat pentru naționala mare în partida cu Italia.

După această scurtă trecere în revistă, să revenim la topul nostru. În etapa precedentă am avut un număr mic de jucători U23 care au prins minute, dar am avut și câteva performanțe notabile, majoritatea venind de la elevii lui Eugen Ilie, cel care are sarcina dificilă de a crește o echipă care să se salveze de la retrogradare folosind un proiect 100% românesc.

u23 bobe nicolescu romania dinamo lnbm

Țin să reamintesc că topul ține de preferințele mele, în funcție de performanța individual, performanța echipei și dificultatea adversarului. Astfel.

Amedeo Casale (Dinamo): Career high 24 de puncte și cea mai bună performanță pentru un „junior” în acest sezon de LNBM. Pe lângă puncte, Casale a adunat și 9 recuperări și 4/7 de la 3 puncte, pentru un indice al eficienței excelent, de +24.

Mircea Neagoe (Dinamo): Career high 20 de pct, 9/13 la aruncări, +16 la indicele eficienței. Neagoe revine în top, după ce în etapa a cincea a înscris 17 pct.

Bobe Nicolescu (CSM CSU Oradea): Singurul „international” aflat în top, după ce a strâns 7 pct, 5 recuperări și +9 la eficiență în thriller-ul contra lui U-BT Cluj-Napoca. A fost cea mai bună performanță din acest sezon pentru Bobe.

Radu Avramescu (Dinamo): Cel mai bun meci din acest sezon și pentru Radu Avramescu, după ce a reușit 9 pct, 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace. Avramescu a jucat 4 în Liga 1 la Aurel Vlaicu, iar în LNBM joacă 1-2. 

Andrei Calenic (Poli Iași): A revenit după accidentarea suferită la genunchi cu 6 pct, 4 recuperări și +10 la eficiență în puțin peste 11 minute.

Just missed the cut: Cristi Mâinea (Dinamo, 7 pct, 3 pd), Ionuț Berceanu (SCM U Craiova, 5 pct, 3 reb), Nandor Kuti (U-BT Cluj, 3 pct, 4 intercepții).

*foto: fiba.com/ Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!