Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U23 Ladder – etapa a VIII-a: Kuti vs Darwiche, un preview din viitor

Eduard Popa

Eduard Popa
14.12.2017

u23 ladder kuti darwiche lnbm

28 de jucători români U23 au evoluat în etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, iar o parte din ei au avut prestații excelente care au ajutat echipele lor spre victorie. Totodată, în această etapă s-a consemnat și un duel extrem de interesant, care ar putea deveni un preview pentru viitorul Ligii Naționale, dar și al baschetului românesc.

La duelul dintre CSM Steaua Eximbank București și U-BT Cluj-Napoca, încheiat cu victoria Stelei, scor 89-74, Georges Darwiche și Nandor Kuti au avut un duel 1 on 1 spectaculos. Silvășan a profitat de faptul că jucătorul său are o talie mai mare și a desenat de mai multe ori play-uri prin care Kuti primea mingea în low post împotriva lui Georges. Chiar dacă Nandor a reușit să marcheze în mai multe ocazii în aceste situații, Darwiche a fost cel care a râs ultimul, după ce echipa sa a reușit să câștige și să administreze Clujului doar a doua înfrângere din acest sezon.

Tehnicianul stelist Jukka Toijala s-a arătat însă încântat de felul în care Darwiche s-a apărat la colegul său de națională:

„Georges mi-a spus înaintea meciului că nu va fi nicio problemă, că nu va fi depășit în post up. Ok, cred că a reușit să înscrie o dată sau de două ori, dar nu am reacționat prea mult în acest caz. Am ajutat un pic, dar nu am dublat la Kuti. A fost oportunitate excelentă pentru Georges să învețe pentru următorul meci. Clujul nu are niciun guard de talie mică, noi avem doi guards mai mici, deci avem un dezavantaj în apărare, dar un avantaj de viteză în partea ofensivă.”

, ne-a spus finlandezul după meci.

Următorul duel dintre U-BT Cluj și CSM Steaua va avea loc la începutul lunii martie, în etapa a XIX-a, când cu siguranță vom avea parte de un nou duel Kuti vs Darwiche.

Top 5 performanțe jucători U23 în etapa a VIII-a.

1. Mirel Dragoste (CSU Sibiu): Partidă excelentă pentru Dragoste împotriva unui backcourt fenomenal, format din Martinic și Siriscevic. Jucătorul Sibiului a adunat 15 pct, cu 2 recuperări și 2 pase decisive în victoria Sibiului, scor 108-90. Mai importante sunt procentajele: 3/3 de la 2 puncte și 3/5 de la 3 puncte, pentru un indice al eficienței de +17.

2. Nandor Kuti (U-BT Cluj): Kuti a jucat împotriva Stelei cel mai bun meci al sezon din acest sezon. El a adunat 14 puncte, cu 5 pase decisive și 3 recuperări, și 5/8 de la 2 puncte și 1/1 de la 3 puncte, pentru un indice al eficienței de +18, de departe cea mai bună prestație a sa din acest sezon de LNBM.

3. Norbert Șteff (BC Mureș): Șteff a stat 33 de minute pe parchet în victoria neașteptată a mureșenilor împotriva lui BCM U Pitești, scor 84-74. În acest timp, tânărul român a adunat 8 pct, cu 4 recuperări și 4 pase decisive, plus două intercepții. Norbert va primi probabil și mai multe minute meciul viitor, după ce BC Mureș a primit o nouă veste proastă, după accidentarea conducătorului de joc Jonathan Person.

4. Radu Vîrnă (SCM U Craiova): Radu a fost trecut pe bancă la meciul cu CSU Sibiu, fapt care l-a motivat pe tânărul român, care a adunat 8 pct, 3 recuperări și 3 pase decisive în 25 de minute petrecute pe parchet.

5. Ștefan Bîrloveanu (Dinamo București): Ștefan a fost unul dintre puținii baschetbaliști care au evoluat decent pentru Dinamo în duelul cu Phoenix Galați, pierdut categoric, scor 102-61. Bîrloveanu a adunat 6 pct și 6 recuperări pentru +10 la eficiență în 23:56 minute.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!