Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

UPM Sirius Târgu Mureș a învins la Galați pe Phoenix

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
05.10.2017

Phoenix-SiriusLiga Națională de Baschet feminin a debutat cu o surpriză. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit miercuri seara partida Phoenix Galați – UPM BC Sirius Târgu Mureș. Gazdele veneau după calificarea la turneul final al Cupei, cu +8 în duelul cu CSU Alba Iulia. Oaspetele au rămas în afara Final 8-ului după ce au cedat ambele partide cu CSBT Alexandria, diferența totală fiind de 33 de puncte.

La meciul din prima etapă a Ligii Naționale, Phoenix a început partida în formula: Dzombeta, Stan (jucătoarea sub 22 de ani), Dumitrache, King, Crăciun. La Sirius au intrat în 5-ul de start Lawrence, Robinson, Pop (U22), Beldian (U22) și Mitov.

Oaspetele au marcat primele două coșuri ale meciului și au arătat că nu au venit la plimbare în orașul de la Dunăre. Căpitanul gazdelor, Alexandra Dumitrache, și bosniaca Miljana Dzombeta au scuturat plasa din afara semicercului. Phoenix a condus cu 14-9 dar replica a venit de la Robinson și tabela a arătat 14-14 după primele 10 minute.

Duelul jucătoarelor de peste ocean a continuat. Dillard a reușit trița de 19-16 pentru ca Robinson să readucă pe Sirius în avantaj, scor: 19-20 (min.13). Cele două echipe au mers mult timp cap la cap dar echipa gălățeană a intrat la vestiare în avantaj cu tripla lui Dumitrache, scor  33-30.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa mureșeană. Mitov și Pop au fost precise de la 3 puncte și au preluat avantajul pe tabelă, 44-47 (min.30). Soarta partidei s-a decis în startul ultimului sfert când gălățencele nu au înscris timp de șase minute. Sirius a avut, în schimb, un run de 12-0 și a obținut o victorie nesperată. Rezultat final: Phoenix – UPM BC Sirius 54-65 (14-14, 19-16, 11-17, 10-18).

Angel Robinson, de la învingătoare a terminat meciul cu double-double: 17 puncte și 12 recuperări. Principalele marcatoare: Miljana Dzombeta 21 de puncte, Alexandra Dumitrache 15 puncte, Carolee Dillard 9 puncte, de la Phoenix, respectiv Zorica Mitov 15 puncte și Sherise Williams 10 puncte, de la UPM BC Sirius.

Etapa viitoare Phoenix va juca la Brașov cu Olimpia (9 octombrie), în timp ce UPM Sirius va primi vizita celor de la CSBT Alexandria.

*foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!