Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un meci precum o gură de oxigen pentru BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
29.11.2013

Pitesti

Liga Națională

Etapa 10

BC Timba
 4-5 Fişa meciului 1-8

După eşecul dureros, la o diferenţă de 20 de puncte în deplasarea de la Sibiu, BCM U Piteşti încearcă să tragă o serioasă gură de oxigen în duelul de acasă cu BC Timba Timişoara. Duelul din etapa a zecea a Ligii Naţionale de Baschet masculin pare unul la îndemâna elevilor lui Hristu Şapera, şi asta în special pentru că adversarul are o singură victorie în cele nouă dueluri avute până acum în sezon.

BCM U Piteşti trebuie să se trezească. Acest lucru trebuie să se întâmple însă la un duel cu o forţă a Ligii Naţionale, însă până acolo mai e de aşteptat. Chiar şi aşa, baschetbaliştii lui Hristu Şapera vor încerca să îşi recapete pofta de victorii la duelul cu Timba Timişoara. În acest joc, BCM U Piteşti nu are voie nici măcar să dea speranţe adversarilor. Dar... să piardă. Partida este una accesibilă din toate punctele de vedere. Şi în baschet, mingea e rotundă, însă aici detaliul este dat de valoarea fiecărui jucător în orice secundă.

Momentan, Piteştiul are o linie de clasament ce putea şi trebuia să fie mai bună. 4 victorii şi 5 eşecuri au elevii lui Şapera. În acest joc, de la BCM U Piteşti sunt aşteptări mult mai mari şi de la oameni precum Pankracije Barac ori Marko Djurkovic. Cu siguranţă însă, că antrenorul Piteştiului va încerca să ofere minute bune de joc şi românilor. Asta mai ales că adversarul permite acest lucru.

Cu un succes contra Timbei, Piteştiul ajunge astfel la o linie de 5 la 5, iar lucrurile s-ar apropia de normal la echipă.

Despre Timba, nu pot fi spune multe lucruri. Echipa din Banat are o singură victorie până acum. De mult şi aceea, din luna lui octombrie. Şi obţinută cu Farul Constanţa, cu copiii celor de la "Malul Mării".

Deci, consultând statistica, arucând un ochi pe valoarea loturilor, şi pe jocurile celor două team-uri, Timba Timişoara pare să vină precum victimă sigură în deplasarea de la Piteşti.

Indiferent însă de toate aceste lucruri, înainte de joc cele două echipe pornesc de la 0 la 0, iar toată lumea aşteptă un adevărat spectacol pe durata celor 40 de minute. Acesta lucru însă poate fi oferit, pe lângă publicul piteştean, în special de către componenţii celor două formaţii.

Va fi cea de-a 3-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind favorabil piteştenilor, 2-0.

Argeşenii au o medie de 73.8 puncte marcate pe meci, iar BC Timba Timişoara a marcat în medie 71.3 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, BCM U are procentaj de 54.8%, faţa de 48.3% al ardelenilor. Bănăţenii stau mai bine la aruncările din afara semicercului, având procentaj de 32.5%, faţă de 29.1% al Piteştiului.

Brigada de arbitrii ca va oficia întâlnirea este alcătuită din Ciprian Stoica, Vlad Potra şi Bedir Sefer, comisar din partea FR Baschet fiind Ioan Constantin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!