Stiri Cupa României Feminin

Un nou duel CSBT Alexandria - Sirius Târgu Mureș în cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2017

Alina Pop și Viorela Voicu s-au întâlnit și la meciul de la Final 8-ul din februarieCSBT Alexandria și UPM BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc în primul tur al competiției knock-out. Meciul care deschide ediția nouă a Cupei României este programat miercuri de la ora 18 la noua sală Polivalentă din Alexandria. Echipa lui Mădălin Piperea revine în sala proprie după două sezoane de exil, când a jucat la Craiova, București sau o sală de liceu, fără parchet. Noua sală a Sporturilor a fost construită în locul predecesoarei sale, fiind păstrat doar acoperișul.

BC Sirius Târgu Mureș a promovat în vara trecută, astfel că cele două formații s-au întâlnit până acum doar în sezonul trecut. Au fost cinci partide, cu 4 victorii în dreptul formației din Alexandria. Toate succesele teleormănene s-au înregistrat în campionat, două în prima fază a sezonului regulat și două în grupa 7-10. Au fost diferențe de 37 și 20 de puncte la meciurile găzduite de CSBT, cu ecarturi sub zece la Târgu Mureș. În clasamentul final CSBT Alexandria a fost pe 8, iar BC Sirius pe 9.

A 5-a întâlnire s-a disputat la Final 8-ul Cupei, disputat la mijlocul lunii februarie la Sfântu Gheorghe. Pe hârtie Alexandria era favorită și s-a distanțat la 41-23 în minutul 18. Repriza secundă a adus o desfășurare opusă, cu Sirius reușind să revină cu pătrunderile lui Robinson și reușitele de la distanță. Cei de la CSBT au semnalat oboseala ca motiv pentru căderea din partea secundă. Formația din Târgu Mureș s-a impus cu 80-66 și a mers în semifinale unde nu a putut repeta evoluția din partea secundă a sfertului de finală.

CSBT Alexandria a jucat săptămâna trecută cele trei meciuri de verificare din presezon, toate pe propriul teren. Au fost două succese cu Beroe Stara Zagora, 79-46 și 75-52, precum și 106-67 cu CSM Târgoviște, deținătoarea cupei care s-a retras din Liga Națională și în acest sezon va juca în eșalonul secund. UPM BC Sirius Târgu Mureș a înregistrat două victorii la Cupa Sirius, la mijlocul lunii (85-80 cu Olimpia Brașov și 75-61 cu Kecskemet). Celelalte trei amicale s-au încheiat cu înfrângeri pentru mureșence, toate pe teren propriu. Au fost două dueluri cu U Cluj-Napoca: 54-57 (la începutul lunii) și 50-72 (la Cupa Sirius), respectiv 61-82 cu CS SCM Timișoara.

CSBT Alexandria a păstrat multe componente din sezonul trecut, dar se confruntă cu probleme financiare. Gruparea din Teleorman îl are în continuare pe Mădălin Piperea în postura de principal. Continuă la echipă: Carla Bartee, Ivana Grbic, Viorela Voicu, Mihaela Mihai, Alina Podar, Teodora Manea și Irina Enache. Achiziții noi: Promise Amukamara, Irena Vrancic și Alexus Cooper. Au mai fost trecute pe listă câteva tinere de la CSS Alexandria.

UPM BC Sirius Târgu Mureș are un antrenor nou: Ionel Brustur. Acesta a mai antrenat fosta prim-divizionară mureșeană, Nova Vita. Din lotul de sezonul trecut au rămas Angel Robinson, Kata Meszaros, Alina Pop, Antonia Radu, Emese Gal, Andreea Beldian și Dorottya Imreh. Au venit patru straniere noi: Zorica Mitov (a mai jucat în România), Sherise Williams, Andjela Radovic și Alyssa Lawrence. Kincso Zsigmond completează lotul.

Returul se joacă sâmbătă 30 septembrie, la Târgu Mureș. Se califică mai departe cele patru câștigătoare ale dublelor, plus două „lucky loser”. În cupă este obligatorie prezența pe parchet a două românce pe toată durata partidei, fără limită de vârstă. 

Foto: Szigyártó Szabolcs / CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!