Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou duel Steaua vs. BC Mureș în actuala stagiune competițională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.03.2015

LNBM

Etapa 23

Luni, 9 martie - Ora 18:00

DigiSport 2

Sala „Mihai Viteazu” București

16-4 Fișa meciului 11-9

Steaua CSM EximBank București și BC Mureș se vor întâlni luni în Capitală în penultimul meci al rundei cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două combatante se vor duela pentru a 6-a oară în sezonul competițional 2014-2015, după ce au dat deja piept de 4 ori în Cupa României, respectiv o dată în turul de campionat. 

Confruntarea pune față în față echipa cu cele mai puține înfrângeri stagionale, Steaua CSM EximBank, respectiv formația care are în prezent 4 victorii consecutive, BC Mureș. Bucureștenii se află acum pe locul secund în LNBM, având 16 meciuri câștigate și doar 4 pierdute, însă cu un meci mai puțin disputat decât echipa de pe prima poziție, CSU Asesoft. De cealaltă parte, mureșenii au un retur mult mai bun de campionat, iar după 4 succese la rând în fața unor echipe precum Asesoft, "U" Cluj, Oradea sau Sibiu, aceștia au la general 11 meciuri câștigate și 9 pierdute, ocupând în prezent ultima poziție care duce în play-off. 

După cum menționam la început, Steaua și Târgu Mureș se vor întâlni din nou în sezonul competițional actual, fiind duelul cu cele mai multe episoade stagionale. Cele două combatante s-au întâlnit prima dată într-o dublă manșă contând pentru prima fază a Cupei României. Atunci, mureșenii și-au adjudecat meciul din „Junglă” cu 68-64, în timp ce în retur steliștii s-au impus după 2 reprize de prelungiri cu 86-78, roș-albaștri calificându-se astfel în faza următoare a CR. Interesant este faptul că formația ardeleană s-a calificat la rândul ei mai departe, fiind echipa care a pierdut cel mai greu în optimile de finală. Următorul duel direct s-a consemnat la Târgu Mureș în campionat, acolo unde roș-albaștri s-au impus cu 86-78. Ulterior, sorții au decis ca Steaua și Târgu Mureș să se întâlnească din nou în Cupa României, acolo unde, cu un Dykes proaspăt venit la echipă, ardelenii au câștigat cu 91-79 la București, în timp ce Steaua s-a impus în deplasare cu 94-88, dar câștig de cauză în această dublă au avut mureșenii, care s-au calificat în Final Four-ul Cupei. Astfel, Steaua CSM EximBank are un bilanț pozitiv în acest sezon în fața mureșenilor, 3-2, bilanțul fiind pozitiv și all-time, acolo unde echipa roș-albastră și-a adjudecat 9 victorii în duelurile cu Târgu Mureș, în timp ce „tigrii” s-au impus de 6 ori. 

Meciurile care au pus față în față cele două echipe au fost în cea mai mare parte a timpului extrem de echilibrate și cu siguranță așa va fi și de această dată. Ambele grupări au mare nevoie de succes în această rundă. Pe de o parte, gazdele de mâine vor să se mențină pe prima poziție până la debutul play-off-ului. De cealaltă parte, elevii lui Audrius Prakuraitis vor să-și asigure în proporție de 100% prezența în play-off, iar mai apoi să ocupe un loc cât mai bun la finele sezonului regulat. 

Steaua nu traversează o perioadă foarte bună în ultima perioadă, pierzând 2 din precedentele 3 confruntări cu U-BT Cluj și Energia. De cealaltă parte, trupa din Târgu Mureș, are, după cum spuneam și mai sus, 4 victorii la rând. Nici în acest meci Niksa Bavcevic nu se va putea baza pe serviciile lui Travis Watson, în continuare accidentat. La Târgu Mureș nu s-a anunțat nicio absență. În altă ordine de idei, partida din Sala „Mihai Viteazu” va consemna revenirea lui Adrian Tudor, însă din postura de adversar. 

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Griograș, Alin Faur și Fabiana Martinescu, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marian Oprea. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Meci
    Succes Steaua!

    cu 9 ani în urmă (08.03.2015)
    • YMCA Tiger:

      ...
      Mai copile vezi-ti de echipa ta si dute cu frustrarile tale altundeva. Ok nu-ti place de BC Mures ne-am dat seama, devine plictisitor si penibil ce faci.

      cu 9 ani în urmă (08.03.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      +1

      cu 9 ani în urmă (08.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!